Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów netta2..............11.02.2013 ...........23..........CH..........Warszawa Anitka90............15.02.2013..........21...........CH.. ........Kraków lista..................11.02.2013..........22. ...... ...CH..........Poznań. moje konto.........24.01.2013..........25.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........26...........CH..........N iemcy Ninkaa86...........15.02.2013...........20 ...........DZ ........Szczecin goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica BetiGl...............15.02.2013.......................... ...........Gliwice księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.......Wrocław wrzesniowa mama...22.02.2013........19......................UK Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa izmaizma..........04.02.2013............................. .......Inowrocław kati=)..............10.02.2013............21.. .........CH........Rzeszów kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów green-grass......12.02.2013............18............CH .......Bochnia anetka_1991.....28.02.2013............17. ......................Radom kaja-@@@@@...25-02-2013.............21.......DZ....... ...Elblag MAMA2013LUTY...14-02-2013...........24...........CH...... ..Rzeszów *Iskierka*.........28-02-2013... .........13.......................Rawicz malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17...........CH........Wieluń Gusia09 ...........18-02-2013.............19..........DZ........Cz-w a Ewuskaaa.........22.02.2013.............22..........CH.. .......ok/Wa-wy Roosa .............11.02.2013..............(?)...........DZ...... ..Kraków aclerya............17.02.2013.............22...........CH ........W-wa basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo Kasia-Angel........28.02.2013............22..........CH.. .......Jelenia Góra

u mnie dzis kolejny piekny sloneczny cieply dzien :) z ta wyprawka to ja tez kompletnie nie wiem nic!! kupilam 2 pary bodow tych najmniejszych (rozmiar 50-54) to mama powiedziala ze nie potrzebnie bo maly moze byc wiekszy.... kompletnie nie wiem od czego zaczac, kupilam tez kilka bodow w wiekszych rozmiarach, ale te z kolei beda za duze.... rowniez nie wiem co bedzie bardziej potrzebne a co nie, normalnie zaczynam sie tym martwic.... bede musiala poczekac na mame az do polowy grudnia, bo wtedy sie zobaczymy.... aaaaa i musze Wam powiedziec ze moj synek jest zwykle aktywny kolo 22:00 i wtedy odkrywam brzuszek i patrze czy juz widac.... no ale nic... czuje ale nie widze... az tu nagle "BUM" takiego kopa mi sprzedal ze caly brzuch normalnie az podskoczyl, na twarzy zrobil mi sie mega banan i bylo mi szkoda ze nikt nie widzial tego co ja, to bylo przedwczoraj, a wczoraj zrobilam to samo i zno zobaczylam jak brzuszek 2 razy podskoczyl!! cudowne uczucie!!

Kasia-Angel no tu sie zdecydowanie wiecej dzieje niz na tamtym temacie, polowa dziewczyn z tamtego tematu poprostu sobie poszla, zostalam ja Ty i Sysia, a o reszcie nic nie slychac....

MAMA2013LUTY - ale masz już fajnie. Też czekam na te chwile. Ja tez obserwuję brzuszek czy widać kopniaczki, ale jeszcze nie. Mój Filipek rusza się zazwyczaj jak czytam książkę, albo siedzę wieczorem przy komputerze. A jak wtedy odsłaniam brzuch i przykładam rękę to zaraz przestaje kopać.

Gość Susanka78
Życzę powodzenia :) Proszę , pomóżcie zdobyć nagrodę dla synka. Jeżeli podoba Wam się zdjęcie, prosimy o głosik :) z góry serdecznie dziękuję poniżej link do głosowania. Tj. 9 zdjęcie od końca, podpisane Sandra Jarek - taki śliczny chłopczyk :) https://www.facebook.com/RudaSlaskaComPl

Ja wam moge napisac co mi sie absolutnie przydalo przy pierwszym dziecku i co bede kupowac rowniez teraz. Bardzo sie przydal lezaczek-mozna dziecko polozyc w nim i wszedzie ze soba wziac,do kuchni czy lazienki.Ubranka tez kupowalam na 62cm ,bo mi tak wszyscy radzili i corka urodzila sie malutka(2450g i 47cm),wiec na gwalt dokupowalismy malutkie ubranka,wiec kilka sztuk na 56cm powinno sie jednak kupowac. Mialam tez elektroniczna nianie z kamerka i teraz tez kupuje,bylam duzo spokojniejsza mogac ja widziec jak spi. Pieluchy tetrowe,kilka sztuk zaledwie,przydatne do karmienia(karmilam na lezaco,wiec jej podkladalam pod glowe,zeby nie brudzic lozka.Karmilam piersia,wiec w sumie nie kupowalam butelek,laktator kupowalam,przydal sie moze ze dwa razy,wiec jesli sie nie planuje czestych wyjsc bez dziecka,to mozna sobie odpuscic spokojnie. Jak macie pytania,to chetnie odpowiem.

Gość sysia09
moj synek tez juz aktywny widac juz jak kopie najczesciej rano i wieczorem jak leze w lozku rewelacyjne uczucie:)

Gość green-grass
Hej! Dawno nic nie pisałam z powodu totalnego braku czasu. Cały czas cos się dzieje na poddaszu, niestety nie w takim tempie jak planowaliśmywprowadzimy się pewnie w listopadzie dopiero ech. Tyle nerwów zjadłam przez „fachowców, że współczuje osobom które przeprowadzać się będą w grudniu w zdecydowanie bardziej zaawansowanej ciazy. Ja już teraz ledwo mogę dopilnować wszystkiego bo coraz bardziej mi ciężko z tym brzuszkiem a mój m wyjechał na miesiąc... Dziś miałam bóle w dole brzucha, wolałam nie ryzykować i pojechałam do lekarza, okazało się ze mam niewielka infekcje i dostałam na to Pimafucin i Asmag na bole brzuszka. Mam tez leżeć i odpoczywać... tylko jak? Mały spał na badaniu pierwszy raz, Az było mi smutno ze do mnie nie pomachał Dziś w 24 tc i 6d waży już 680g :D Tak bardzo się cieszę, że jest cały i zdrowy i nic mu nie grozi przez ta infekcje. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie, życzę wam dużo zdrowia i samych radości z oczekiwania na maleństwa. I nie zapomnijcie o mnie bo nie wiem kiedy znowu znajdę chwile aby cos napisać :P

A ja dzis wyszłam ze szpitala... z wtorku na srode potwornie bolal mnie brzuch, ale jakos tak dziwnie nie znalam jeszcze tego bolu, z uplywem czasu bol sie nasilal ok 24 juz nie dawalam rady pojechalam na izbe a tam wyrok przedwczesny porod zagrazajacy!!! Boze jak ja plakalm, panikowalam odrazu na odzial i litry kroplowek, bol brzucha ustapil nad ranem (okazalo sie ze to byly skurcze)przez kolejne dni kroplowki lekarstwa obserwacja...udalo sie zatrzymac, polozenie dzidziusia co prawda jest nadal glowka do dolu ale licze ze sie odwroci niestety lekarze kazali sie liczyc z tym ze moge wczesniej urodzic i zebym bardzo sie oszczedzala zeby chociaz donoscic do 7 mieisaca...ehh :( jestem dobrej mysli, modle sie i mam nadzieje ze bedzie dobrze, musi byc!!!

Kati-o kurcze,trzymam mocno kciuki,zeby dzidzia cierpliwie poczekala jak najdluzej,najlepiej do terminu.Lez,lez i jeszcze raz lez,oszczedzaj sie ile mozesz.Bedzie dobrze🌼 Green-grass-no widzisz,nie ma co sie denerwowac,bo to nic nie pomoze.Z fachowcami tak juz jest,ze potrzeba duuuzo cierpliwosci.Odzywaj sie czasem co tam u was. Co do kopania,to moj maly kopie coraz silniej,czasem sie tak wierci,ze normalnie widac jak sie brzuch uwypukla raz z jednej,raz z drugiej strony i nie jest to takie kopanie zwykle,tylko przsuwanie sie z miejsca na miejsce.Najbardziej aktywny jest wieczorami,wtedy caly brzuch sie trzesie az. U nas tez cieplutko od kilku dni i ma tak byc az do wtorku,trzeba korzystac z pogody.

u mnie dzis tez znow kolejny piekny dzien :) domek juz posprzatany, zakupy zrobione i teraz zasluzony odpoczynek :) kati =) musisz na siebie uwazac, mam nadzieje ze dzidzia wytrzyma az do terminu :) green-grass odezwij sie czasami :) dobrze ze z maluszkiem wszystko ok :) moj synek aktywny zwykle wieczorkiem tak kolo 22:00 ale to juz pewnie pisalam, normalnie sory ale sie podniecam tymi kopniaczkami :)

Kati trzymaj się ciepło kochana i uważaj na siebie, musiałaś przeżyć strasznie ten pobyt w szpitalu. Mama2013luty ja bym może za dużo tych małych rozmiarów nie kupowała dwa trzy chyba będzie w sam raz. U mnie na razie mogę zapomnieć o zakupach bo kasa idzie na wykończanie domu i dopiero od następnego miesiąca może o czymś pomyślę a pewnie dopiero w grudniu. Bayer Lev dzięki za rady na pewno się przydadzą. Dziewczyny mam pytanie czy Wy też macie takie problemy ze snem. W nocy jak tylko dłużej pośpię w jednej pozycji to czuje ciągnięcie w dole brzucha i naciski na pęcherz więc muszę się przekręcać. Już wkładam poduszki między nogi i to trochę pomaga:). Martwię tymi bólami ale mam już wizytę w przyszłym tygodniu więc wszystkiego dopytam; odebrałam wyniki i też się martwię po kilka pozycji mam na minusie nawet nie wiem co; poczytam w necie dla spokoju. trzymajcie się ciepło :)

Wszystko będzie dobrze ;) Powiedz dzidzi że pomyliła terminy, że ma jeszcze trochę posiedzieć w brzuszku ;) MAMA2013LUTY - to normalne że tak się cieszysz na widoczne ruchy dziecka. Wtedy to już jest ta pewność że dzidzia tam naprawdę jest ;) sysia09 - fajnie że już widzisz kopniaczki, między nami jest tylko 2 dni różnicy, ale ja jeszcze ich nie widzę, tylko czuję. Muszę być cierpliwa. Mój Filipek rusza się zawsze gdy robię coś przy komputerze lub czytam książkę, a gdy spokojnie wieczorem leżę i czekam to wtedy nie chce i się chowa ;)

Kati - trzymam kciuki, żeby wszystko wróciło do normy i naprawde wypoczywaj:) Bayer lev - ostatnio pojawił sie na polskim rynku rożek Kangaroo od 0 -12 mcy. Fajna sprawa i nie wiem, czy nie zakupię. Co do wyprawki - mój synek też był amły 52 cm i 3160, więc nawet niektóre rozmiarki 56 były za duże. Poza tym: UBRANKA: - body (całe rozpinane na zatrzaski) (rozm 56 - 62) - pajace (najlepiej całe rozpinane) lub - kaftaniki + śpiochy lub jakaś mieszanka powyższych (co kto woli) (w naszym przypadku (dzidzia zimowa) najlepiej sprawdziły się body+pajace , ilość 6 szt. jest moim zdaniem absolutnym minimum, my mieliśmy takich kompetów 9 i było akurat, żeby codziennie nie bawić się w pranie, mały jednego dnia potrafił obsikać trzy komplety) - czapeczki po domu 1-2 szt. - czapeczka na dwór 1 szt. - dresik lub komplet sweterek + spodenki - skarpety 2-3 szt. - kombinezon dla zimowego dzieciaczka SPANIE: łóżeczko z odpowiednim materacykiem prześcieradło z miękkiej, frotowej bawełny kołdra bawełniane poszewki na kołdrę lub zamiast kołdry ewentualnie śpiworek do spania -cienki kocyk grubszy polarowy kocyk rożek PRZEWIJANIE I PIELĘGNACJA: - przewijak - wilgotne chusteczki - maść do pupki (wyprobowałam sudokrem, super) - waciki kosmetyczne do przecierania oczu - sól fizjologiczna (do oczu) - specjalne (grubo zakończone) patyczki do czyszczenia pępka - gaziki 5x5 (do pępka i usuwania ewentualnych potówek) - paczka pieluch jednorazowych np. pampers newborn KĄPIEL: - wanienka - płyn do kąpieli (u nas przez pierwsze 3 mies. Oilatum, potem Nivea baby 2 w 1 -termometr do wody ( przynajmniej na początek) - duży ręcznik kąpielowy. WYJŚCIE: - wózek (u nas sprawdził się wielofunkcyjny z pompowanymi kołami na pasach)- przy okazji mimo zimy obyliśmy się bez śpiwora- na spód kładliśmy rożek a przykrywałam dziecko kołderką ( kupiłam zestaw poduszka +kołderka specjalnie do wózka_ takie cieńsze) - krem na każdą pogodę dla niemowląt - fotelik samochodowy APTEKA: - jakiś środek przeciwgorączkowy dla niemowląt - termometr - ja mam elektroniczny - frida do noska - cos do przecierania pępka - ja miała Octenisept ale kupicie, to co powie połozna. Zawsze przydadza sie pieluchy tetrowe - ulewanie i pieluchy flanelowe - miałam na przewijaku) To tyle, jak mi sie cos przypomni to dopiszę:)

Lunek Ja mam tak że nie mogę leżeć na plecach, bo od razu czuję jak wszystko mi uciska, szczególnie pęcherz - z resztą ta pozycja spania nie jest polecana. Najlepiej jest spać na lewym boku, od serca- na szczęście jestem przyzwyczajona. Nie mogę się wyciągać, rozciągać w nocy, bo wtedy czuję jak mi ciągnie dół brzucha i ukłucie.

Lunek z tym snem to ja tez taka mam... wstaje w nocy z mega bolem, dzidzia pewnie sie ulozyla tak jak jej bylo dobrze w danej pozycji a my wstawajac z lozka lub zmieniajac pozycja naciskamy na niektore narzady i tak to odczuwamy, czasami jak w nocy kozystam z toalety to czuje potworny bol gdzies tam w brzuchu, ale ustepuje, rano wstaje jak nowo narodzona, aaaaa i tez wkladam poduche miedzy nogi, tak mi jakos lepiej :)

Iskierka dzięki za listę, już zapisałam i będę teraz myśleć co ewentualnie dodać. Uspokoiłyście mnie dzięki; teraz przynajmniej wiem że tam musi być.Wiecie ja cały czas spałam na lewej stronie dopiero w ciąży zaczęłam na początku spać na plecach ale teraz już nie da rady.

Dziewczyny a na jakiej wysokości czujecie ruchy dziecka? Bo lekarz mi powiedział że wysokość dna macicy sięga prawidłowo, już ponad pępek a więc powinnam chyba czuć dzidzię coraz wyżej a wydaje mi się że czuję ciągle tak samo nisko jak wcześniej, dużo poniżej pępka. Jak jest u was? Wiem że dziecko się przemieszcza, ale tak najczęściej, mniej więcej...

Nie ma za co dziewczyny, na pewno o czymś zapomniałam bo to w końcu cztery lata temu było, jak kompletowałam wyprawkę, jak mi się coś przypomni to dodam:) Ja od wczoraj kiepsko się czuje, wziełam sie za sprzatanie sypialni łącznie z odsuwaniem łózek i zmianą pościeli i chyba przegięłam. Wczoraj wzięłam nospę ale dzis czuje takie pobolewanie w dole brzucha. Mam nadzieję, że to nic poważnego - w srodę mam wizytę to zobaczymy co tam się dzieje no i raczej juz się dowiem, kto w brzuszku siedzi.

Iskierka radzę Ci jak tylko możesz odpoczywaj z tym sprzątaniem to chyba jednak za dużo. Ja po ostatnim wariackim wygłupie leżałam dwa dni i przeszło ale strachu się najadłam; chociaż myślę sobie teraz że trzeba było pojechać do szpitala ale ja się tak strasznie boję szpitali..... Jutro postaraj się poleżeć.

Gość kaja-@@@@@
NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów netta2..............11.02.2013 ...........23..........CH..........Warszawa Anitka90............15.02.2013..........21...........CH.. ........Kraków lista..................11.02.2013..........22. ...... ...CH..........Poznań. moje konto.........24.01.2013..........25.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........26...........CH..........N iemcy Ninkaa86...........15.02.2013...........20 ...........DZ ........Szczecin goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica BetiGl...............15.02.2013.......................... ...........Gliwice księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.......Wrocław wrzesniowa mama...22.02.2013........19......................UK Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa izmaizma..........04.02.2013............................. .......Inowrocław kati=)..............10.02.2013............21.. .........CH........Rzeszów kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów green-grass......12.02.2013............18............CH .......Bochnia anetka_1991.....28.02.2013............17. ......................Radom kaja-@@@@@...25-02-2013.............22.......DZ....... ...Elblag MAMA2013LUTY...14-02-2013...........24...........CH...... ..Rzeszów *Iskierka*.........28-02-2013... .........13.......................Rawicz malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17...........CH........Wieluń Gusia09 ...........18-02-2013.............19..........DZ........Cz-w a Ewuskaaa.........22.02.2013.............22..........CH.. .......ok/Wa-wy Roosa .............11.02.2013..............(?)...........DZ...... ..Kraków aclerya............17.02.2013.............22...........CH ........W-wa basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo Kasia-Angel........28.02.2013............22..........CH.. .......Jelenia Góra

Chyba dziewczyny *Iskierka*, Lunek i kaja-@@@@@ nie przeczytały mojego pytania jak to u nich wygląda: Dziewczyny a na jakiej wysokości czujecie ruchy dziecka? Bo lekarz mi powiedział że wysokość dna macicy sięga prawidłowo, już ponad pępek a więc powinnam chyba czuć dzidzię coraz wyżej a wydaje mi się że czuję ciągle tak samo nisko jak wcześniej, dużo poniżej pępka. Jak jest u was? Wiem że dziecko się przemieszcza, ale tak najczęściej, mniej więcej...

hej dziewczyny ewuska odpoczywamy na raty;) kasia angel ja czuje raz na dole raz wyzej u mnie 22 tydz sie zaczol zalezy ja dzidzia sie ulozy;) mysle ze nie masz co sie denerwowac najwazniejsze ze czujesz ruchy;) Iskierka fajna lista ;)i odpoczywaj kochana ;) LUNEK MAMA tez mam juz problem juz z znalezieniem dopier pozycji w nocy do spania teraz juz bedzie co raz cizej .... kati trzymam mocno kciuki za Was ,oszczedzaj sie ile mozesz;) U nas 22 tydz sie zaczol moja niespodzianke co raz bardzej czuc i czasem widac juz jak kopie ;) W poniedzialek wizyta u poloznej a w wtorek mam egzamin na prawo jazdy trzymajcie kciuki;) Mam pytanie czy wy tez czujecie takie ciagniecie w dol kurcze nie wiem jak to dokladnie opisac przy nastepnej wizycie sie mam nadzeje ze sie dowiem co to za bole ale troche sie martwie odczuwam to najbardzej jak cos szybko robie albo za duzo pochodze przy pierwszej ciazy tez mialam cos takiego ale to bylo troszke pozniej

NICK................Termin por...........tydz. ........ plec........miejsc. Martituska81...... 02.02.2013..........24...........CH.........Plymouth Inspektor1.........07.02.2013...... ...........................Tychy/Jastrz puszek..............07.02.2013...........20........CH.... .......Rzeszów netta2..............11.02.2013 ...........23..........CH..........Warszawa Anitka90............15.02.2013..........21...........CH.. ........Kraków lista..................11.02.2013..........22. ...... ...CH..........Poznań. moje konto.........24.01.2013..........25.............DZ......... Radom Bayer Lev..........26-01-2013...........26...........CH..........N iemcy Ninkaa86...........15.02.2013...........20 ...........DZ ........Szczecin goska986...........05.02.2013...........18............... ........Brodnica BetiGl...............15.02.2013.......................... ...........Gliwice księżniczka........25.02.2013...........14............D Z.......Wrocław wrzesniowa mama...22.02.2013........22...........?;).........UK Judka9876.........19.02.2013...........14.............CH. .....Warszawa izmaizma..........04.02.2013............................. .......Inowrocław kati=)..............10.02.2013............21.. .........CH........Rzeszów kaziorek84........01.02.2013..........20..............CH ..... .Rzeszów green-grass......12.02.2013............18............CH .......Bochnia anetka_1991.....28.02.2013............17. ......................Radom kaja-@@@@@...25-02-2013.............22.......DZ....... ...Elblag MAMA2013LUTY...14-02-2013...........24...........CH...... ..Rzeszów *Iskierka*.........28-02-2013... .........13.......................Rawicz malenstwo@interia.pl. . 25-02-2013.....17...........CH........Wieluń Gusia09 ...........18-02-2013.............19..........DZ........Cz-w a Ewuskaaa.........22.02.2013.............22..........CH.. .......ok/Wa-wy Roosa .............11.02.2013..............(?)...........DZ...... ..Kraków aclerya............17.02.2013.............22...........CH ........W-wa basssia87..........8.02.2013..............21..........DZ. .......Węgorzewo Kasia-Angel........28.02.2013............22..........CH.. .......Jelenia Góra

u nas tez dzisiaj ladna pogoda była :) kati kochana oszczędzaj się, u mnie też ostatnio mala była główką w dół ale lekarz powiedział że jeszcze się poprzekręca :) więc mam nadzieje ze u ciebie też tak bedzie :) jak najwięcej leż i odpoczywaj :) ja co do zakupów to też narazie nie ogarniam i boję się że nie kupie wszytskiego czego trzeba.. to moje pierwsze dziecko :) lunek co do spania w nocy to ja przeżywałam katusze... wszystko mnie bolało i jak wstawałam na siku to nie mogłam się ulożyć :P i koleżanka poleciła mi zakup poduszki tej w kształcie literki C... narazie jedna noc z nia spałam bo wczoraj mi przyszła ale rewelacja... podparcie pod głowę, plecy, nogi... rewelacja... zastanawiałam sie nad nią chyba od miesiąca bo droga skubana ale nie żałuje... kupiłam firmy motherhood :) jak z nią trochę pośpię to będe mogła wypowiedziec sie wiecej... :P u mnie mala jakoś od dwóch dni spokojna... czasem się przekręci i kopnie.... ale grunt że cosik czuje... ma jakiegoś lenia chyba :) iskierka dzięki za liste :) ja na pewno skorzystam :) kasia nagel ja od niedawna czuje jakos na wysokości pępka wcześniej jakoś pod... więc nie masz się czym przejmować..., to zależy jak dzidzia się ułoży :)

a ja bylam na impresce urodzinowej i wlasnie wrocilam, fajnie bylo :) ja czuje ruchy juz ruchy na wysokosci pepka, powoli zaczyna mi wychodzic ten pepek :P