Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaakiy

kws foliowy , nie jest za pozno? porosze o pomoc

Polecane posty

Gość jaaaaaaakiy

Właśnie dowiedziałąm się ze jestem w ciazy (zrobilam test) slyszalam o kwasie foliowym ale nie wiem czy nie jest za pozno co robic?

nic sie nie stało mozesz zaczac go przyjmowac teraz.....tylko sam kwas foliowy.....

ja wogole nie brałam przed ciaza kwasu foliowego i moje dziecko jest całe i zdrowe....ma 3 lata......większość kobiet wogole go nie przyjmuje

Gość jaaaaaaakiy
Jakiego marzenia nie da sie zrealizowac? Możliwe ze jestem juz w okolo 6 tyg ciazy i dopiero dzisiaj sie dowiedzialam mimo ze jestem mloda to nie chce zabijac dziecka i miec pozniej wyrzutów. I boje cie ze juz za pozno na przyjmowanie. no i co gorsza codziennie prawie pilam przez ten okes po jednym piwie, nie wiem co robic... :/

jak to? umowic sie do lekarza(ginekologa) co bylo to bylo nic juz nie poradzisz ale to nie znaczy ze juz cos zlego przez to sie stało. TERAZ UWAZAJ NA SIEBIE DBAJ JEDZ DUZO WARZYW I OWOCOW I IDZ DO LEKARZA

ja dopiero w 8 tyg dowiedziałam się o ciąży i wtedy zaczęłam brać kwas foliowy. synek urodził się zdrowy. no i wiadomo, że jak nie wiedziałam to wypiłam kilka drinków na imprezie, także bez obaw. teraz dbaj o siebie.

Gość jaaaaaaakiy
Martwię się bo słyszałąm o zespole FAS ;/ I podobno w 5 dzien po poczeciu jest najwieksze ryzyko ze dziecko bedzie mialo wlasnie ten zespół. Dlatego mam wszelkie obawy co do tego tematu ;/ Mimo ze nie ciesze sie z ciazy nie chce by moje dziecko bylo chore..

Gość grunt to wiaraa
myśl pozytywnie, ja dowiedzialam się że jestem w ciazy to byłam 2 5 tygodniu, kupilam femibion 1, od 13 tygodnia femibion 2 i biore nadal wuitaminy teraz classic bo karmie piersia. dzieciatko urodzilo sie duze i zdrowe.

Gość jaaaaaaakiy
To brać tylko kwas foliowy czy cos jeszcze?

Gość sddfdf
kiedyś kobiety nie wiedziały nawet co to ten kwas filowy i rodziły zdrowe dzieci...ja mam dziecko kilkunastoletnie i tez nie brałam kwasu foliowego przed ciążą , a gdy zaszłam to zaczęłam brac ( od ok. 8 tc) maternę i dziecko zdrowe i mądre :)

Gość madziulah
przez pierwszy trymestr kwas foliowy wystarczy :)

ja tez sie 26 dowiedziałam o ciazy i kwasu nie brałąm wczesniej sie staralismy brałam a le nic nie wychodziło ( ponad poł roku temu) zaczełam od soboty brac folik