Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trutubutu

Szukam osób, które zrezygnowały z leczenia trądziku

Polecane posty

Gość trutubutu

i postanowiły do niego przywyknąć. Stosowałam antybiotyki, hormony, leki, maści, maseczki wszelkiego rodzaju. Lekarze traktują pacjentów jak zło konieczne, nieważne czy na nfz czy prywatnie. Mam tego dość. Przecież od tego mogę mieć co najwyżej w przyszłości problemy z wątrobą (mówię tu głównie o antykoncepcji, którą stosowałam długi czas z marnym skutkiem, a ginekolodzy namiętnie wypisują mi kolejne bezskuteczne środki). Kariery scenicznej nie planuję, żeby jakoś specjalnie dbać o wizerunek, więc po co się truć?

Gość prrrrr
a diete modyfikowałaś ja to mam ładna buzie tylko jak jestem na diecie dosc restrykcyjnej i jem malutko

Gość dwfefdgyhjerew
chyba ja rezynuje znaczy sie nie mam pryszczy ale moja skora pokryta drobymi krostami,wagry tragedia....

Gość Magda1983[]
Ja zrezygnowałam mam 30 lat już prawie i pryszczy się pozbyłam leczeniem naturalnym oczywiście niemodnym jak to uważają moje koleżanki i się śmieją bo nie wierzą, że to od tego. Brałam idiotka tez hormony i antybiotyki a ostatnio co proponowała mi lekarka to retinoidy, których skutkiem ubocznym jest m. in rak piersi! Problem to tkwi w jelitach i naszej wątrobie. Antybiotyki niszczą watrobę i pożyteczne bakterie w jelitach i problem zaczyna się na nowo. Osoby mające problem z przemieszczeniem kręgów szyjnych mają trądzik, mało kto wie, że poprawienie stanu kregosłupa zmniejsza dolegliwości na twarzy. Kto by to łaczył prawda? Jak ktoś to mądry połaczył 10 lat temu miałabym piękną cerę za niewielkie pieniadze bez szkody dla zdrowia. Trzeba troche poczytać ksiażek i wyjść z zaklętego kręgu lekarzy specjalistów, którzy zamiast mieć wiedzę o całym organiźmie podzielili się na lekarzy od danego organu i nie łaczą go z całością jakbyśmy nie byli całością.

Gość zdesperowana.........
Ja zrezygnowałam raz jest lepiej raz gorzej mam 28 lat i ani siły ani ochoty na dalsze zabawy metody naturalne nie działają, jedynie opalanie poprawia mi stan cery... rewelacyjna była jak brałam tabletki antykoncepcyjne, ale ile mozna ;/ w końcu jak trafiłam na sensownego dermatologa to powiedział że moze mi przepisywać mnóstwo rzeczy ja będę wydawać kasę ale leczyć trzeba przyczynę nie skutki... i wysłał mnie do ginekologa - ginekolog akurat miał możliwość skierować mnie na rezonans przysadki... w wypisie ze szpitala mam stwierdzonego gruczolaka i skierowanie do endokrynologa Endokrynolog stwierdził że badania były niepotrzebne i on uważa ze powinien mnie dermatolog objawowo leczyć a on( nie wykonując dodatkowych badań a w wypisie jak byk jest napisane że gruczolak i prolaktynonemia) uważa ze to nie jest gruczolak... i zeby dermatolog się wział za swoją pracę a zawrotami głowy to poszła gdzie indziej... tak więc po raz kolejny (poprzednim razem próbowałam 6 lat temu jak zaczełam mieć problemy) trafiłam do punktu wyjścia z moim trądzikiem, mdłościami i zawrotami głowy... Nie mam siły, czasu ani ochoty na stanie w kolejkach dla samego stania... szczególnie ze mam paniczny lęk do igieł i po każdym pobraniu krwi dochodzę do siebie przez kilka tygodni. jak nawet trafia sie lekarz który wie co i chciałby pomóc (jak mój gin) to to co jemu uda się sprawdzić jest dyskredytowane przez jakiegoś "specjalistę" bo po co kierować na badania skoro można w ciemno leczyć co innego (6 lat temu uparli się ze to błędnik pomimo ze wszystkie badania to wykluczyły - skutek wywołany leczeniem - ostra hiperprolaktynemia)

po wszystkich antybiotykach dostaję wysypkę... w co żaden dermatolog nie wierzy i za kazdym razem wypisywali mi coraz to inny i droższy ze niby po tym bedzie jednak lepiej - a zawsze jest gorzej i jak grochem o scianę :(

Magda 1983 kilka tygodni temu wyszło mi ze mam zrosnięte kręgi w odc szyjnym i mozliwe ze lekka dyskopatię... mylisz że w tym może tkwić przyczyna tradziku?? ale na zasadzie jakich mechanizmów miałoby to działać??

ja polecam zmianę diety zawsze przed okresem dostawałam wysypkę na twarzy,którą leczyłem przez 2-tyg. z przerwą do następnej miesiączki, gdy przeszłam na zdrowe żywienie wg dr med. Ewy Dąbrowskiej mam piękną cerę - najpierw dieta oczyszczająca warzywno-owocowa 2-6 tygodni - później zdrowe odżywianie więcej na str. dr Ewy www.ewadabrowska.pl

Gość marianna pe *
dieta tu nie pomoże jak nic nie pomaga, to sałata i koperek ma pomóc? ja mam tr hormonalny i żadna dieta nie pomoże, jak biore hormony jest lepiej przestanę od nowa mnie nawet antybiotyki nie pomagają