Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jasmina***

Rozmowa kwalifikacyjna - jak znów czegoś nie zepsuć? Porady dla poszukujących pr

Polecane posty

Mam rozmowę jutro. OK, nie mam problemów w zasadzie z rozmowami kwalifikacyjnymi, schody pojawiają się po podjęciu pracy. Nigdy nie udało mi się zdobyć lepszego stanowiska, trzeci raz jestem na rozmowie kwalifikacyjnej w poważniejszej firmie. Stanowisko pracownik administracyjno-biurowy, mam roczne doświadczenie. Niestety od roku nie mogę znaleźć pracy, poprzednia była słabo płatna. W szukaniu pracy mam niesamowitego pecha. 1.kobieta najpierw mnie przyjęła, następnie dwa razy przekładała telefonicznie rozpoczęcie pracy, aż w końcu napisała sms, że zmieniła plany (nawet minuty nie przepracowałam) 2. ''koleżanka'' mnie wrobiła i po pierwszym dniu mnie zwolnili 3. na słuchawkach, to wiadomo, projekt beznadziejny 4. dorywczo na sortowni 5. fabryka tytoniu - niewypał totalny O co mogą mnie pytać? Ja wypaść dobrze? Wszystkie porady cenne!!!!!!!

Gość nudziarz24
Zazwyczaj się trzy rzeczy: fachowość, solidność i pierwsze wrażenie. W byle jakich pracach w zasadzie tylko to trzecie. Musisz być normalnie ubrana, bez udziwnień, bez wielkich dekoldów, bez makijażu jak zombie. Musisz być konkretna w rozmowie, uprzejma ale rzeczowa. I miec trzeźwe spojrzenie. Musisz po prostu sprawić dobre wrażenie. Mnie zawsze przyjmują, teraz nie szukam ale był taki czas że poszedłem na przemysłowa ulice w moim mieście i w kilku firmach w których bylem mówili żeby przyjśc na drugi dzień - o ile były tam jakies wolne miejsca (najpierw się pytalem pracownikow czy sa przyęcia i jak wyczułem że można to tez ile płacą). Teraz robie od roku w takie jednej firemce ale już mnie nosi żeby sobie zmienić i wiem że nie będzie z tym problemów.

Gość telefrenia
pracodawcy też chętnie przyjmują uczniów. zresztą, w ogóle jak coś robisz dla siebie, to jest to mile widziane. szkoła policealna na przykład. biznesszkola.pl - zaglądnij, fajne kursy mają, więc o robotę w przyszłości będzie łatwiej, choć życzę by ta rozmowa przebiegła pomyślnie :)

Poszlo srednio. Test z arkusza kalkulacyjnego slabo, zdenerwowalam sie, ale zrobilam. Pytan malo. Opowiadala babka o tym jak mlode dziewczyny chca do biura..pf. Przede mna dziewczyna bardzo zla wyszla. 20 osob w sumie, pewnie przegralam

Najgorsze jest to, że szukam pracy w odległości 20-50km od domu, bilety kosztuję, zwłaszcza że nie ma ulg na jednorazowe. To dopiero 4 rozmowa, ale mimo wszystko.. Dobrze, że mam zajęcie, remont domu (anim kosztem-samodzielnie dużo-bo kasy brak) , prace w polu, bo bym chyba nie wyrobiła tak siedzieć.. ani na zakupy (bo oszczędzać trzeba, skromny budżet) ani żadnych rozrywek, impreze mam w weekend i nie wiem skąd kasę wezmę,,,,... bo mój budżet nie przewidywał.... Wegetacja..