Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawuniasc81

Czy Wasze dzieci tez tak rysuja??

Polecane posty

Gość kawuniasc81

Witam, moja corka ma 2 lata i 10 miesiecy. Od jakiegos czasu bardzo czesto rysuje. Jak pokazuje rysunki rodzinie czy znajomym nie chcą wierzyc, ze to rysowala moja corka sama bez pomocy. Prosze o opinie czy to normalne rysowanie dla takiego dziecka czy moze moja corka ma talent, ktory trzeba zaczac pielegnowac. Nie chodzi mi o to aby sie chwalic, bo nie naleze do takich mam. Jestem poprostu ciekawa, a w internecie nie ma zbyt duzo wiadomosci na ten temat. Z gory dziekuje za odpowiedz http://www.wgraj.org/uploads/photos/simple/fd0fd483714c42a1ea0cda59f296538f.jpg podpisalam kazdy rysunek co mial przedstawiac :-)

Gość wertyuioplkjhgfdsa
Kiedyś czytałam książkę, o dziewczynce, która w wieku 2 lat miała niesamowity talent. Potem się okazało, że est opętana :O

Gość Kruselka
Nie wszystkie moja ma 3 lata i nawet slonca nie umie pozadznie namalowac .Ale moze dlatego ze ja poprostu nie cierpie z nia siedziec i malowac ,nie ucze jej malowac .Napewno to blad ale zawsze mam dziadkow od nauki malowania .Ja nie mam cierpliwosci

Gość Andzia z parku
Zawsze warto w dzieciach rozwijać pasje. Moim zdaniem, Twoja córka ma talent i zamiłowanie do rysowania. Może w domu kultury, gdzieś w pobliżu są zajęcia dla maluchów z plastyki, albo jeśli nie, to poszukaj książeczek dla dzieci typu : jak narysować zwierzę i niech mała sobie rysuje. Jeśli będzie zainteresowana. Bo w końcu jest jeszcze mała i nic na siłę, ale to pewnie sama wiesz o tym :)

moja corka tez ma 2 lata i 10 miesiecy i tak jeszcze nie umie rysowac, tzn. narysuje "cos" na wzor czlowieka, ale nie az tak dokladnie jak Twoja. Swoja droga ostatnio bylam u kolezanki, ktora ma 5,5 letniego syna i on gorzej rysuje od Twojej corki, wiec mysle, ze moze warto blizej zainteresowac sie tym, ze corka lubi rysowac i bardzo ladnie jej to wychodzi:) pozdrawiam

Gość Myślę że córka
jest bardzo zdolna bo twarze które narysowała (typowo bajkowe, kreskówkowe) świadczą o tym że ma wyobraźnię, dobre oko i rękę. Dzieci w tym wieku bardzo lubią rysować (to ten wiek) ale nie każde to potrafi jednak jedne rysują bardzo ładnie jak na sój wiek a potem te zdolności gdzieś giną (kiedy nie ćwiczą) a drugie bazgrają jak kura pazurem a po latach potrafią świetnie rysować. Ja mając dwa lata rysowałam podobnie , czasem podobnie a czasem gorzej a prawdziwy talent rozwinął się jak miałam 8 lat i tak zaczęła się moja pasja .

Gość aswwwww
główka myszki moim zdaniem jest nienaturalnie okrągła i narysowana nie odrywając ręki. nie wiem czy 3 letnie dziecko jest w stanie tk narysować.

Gość Nie rób tego
Moja też wcześnie zaczęła i coś podobnie wychodziło jej:) Dzisiaj ma 5 lat i naprawdę nieźle rysuje, lubi to, mam segregator i całą szufladę jej twórczości:) Fakt, że nie każde dziecko ładnie rysuje, bo i nie każde musi mieć do tego talent i lubić to, co robi:) Jak nie masz u siebie zajęć z rysunku dla takich dzieciaczków, to zachęcaj ją, by rysowała jak najwięcej, kup jej ekstra kredki, mazaki, ja tak robiłam :) przynajmniej tak mogę wspomóc rozwój w tym kierunku. U nas zajeć takich nie ma i szkoda, bo warto by było rozwijać ten talent:)

Gość kawuniasc81
do aswwwww Moja corka rysuje glowy bez odrywania reki od kartki. Nie wiem czy dobrze zrozumialam Twoja wypowiedz, ale jak moja corka rysuje kolo ( glowy) to jak kazdy nie odrywa kredki od kartki.

Gość fhgtdfghfgfhgh
moja jest w wieku Twojej i tak ladnie nie rysuje... :) Twoja Mala ma talent

Gość Jestem plastyczka i graficzka
i uwazam ze ma talent, sadzac chocby po tym, ze zakancza kolka / glowy. Ja na Twoim miejscu rozwijalabym to kupujac jej duzo narzedzi do rysowania, malowania i rzeczy do lepienia

Gość kawuniasc81
Dziekuje :-) Kupuje jej farby, plasteline, jakies kleje z brokatami, kredki, papier kolorowy do wycinania i przyklejania, ale poza tym bede szukac jakis zajec plastycznych dla maluchow w naszej okolicy :-)

no niewątpliwie dziecko ma talent! rysunki jak dla dziecka 4-5letniego! mój ma 2l. i 7m. i rysuje kreski, bohomazy i chińskie krzaczki :D o hieroglifach na ścianie nie wypominając hehe (mój nie rysuje nawet kółek) kupuj małej rzeczy typu: kredki, farbki do malowania pędzlem i raczkami, modeline, tablice z kredą - czyli wszystko to co rozwija jej zdolności manualne ;)