Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja tak nie chcialam

czy pokarm wroci?

Polecane posty

moj syn ma m-c i ma przedluzona zoltaczke i w szpitalu kazali mi podawac mu mm i przez to mam bardzo malo pokarmu, moze 70 ml w jednej piersi a wdrugiej mniej jeszcze i to musze odciagac dluigo zeby tyle bylo, on zjada tak 120ml. bardzo chcialam dlugo karmic i tu taka sytuacja:( on juz nie chce ssac piersi bo mu nie chce leciec.poradzcie cos.

Gość nius
musisz go przystawiać jak najczęściej. Nic dziwnego że nie chce piersi skoro z butli łatwiej leci i bez wysiłku. sama w życiu nie odciągniesz z piersi tyle co dziecko. Przystawiaj i nie zniechęcaj się a zobaczysz że laktacja się rozhula. Ale nie dawaj już butli.

Tak, pokarm wróci ale musisz być wytrwala....i nie wolno sie denerwować. Im więcej odciągania tym więcej mleka. Ja straciłam pokarm bo się denerwowalam a mimo to go odzyskalam dzięki wytrwałośći.....

a jak odciagalas? co ile?

Gość Myślę że córka
:) Odciągaj pokarm co 3 godziny po 15 minut na jedną pierś do butelki i podawaj synkowi. Dziwi mnie że nie zaproponowali ci tej metody jednak jakby nie było odciągaj bo póki to będziesz robić , pokarm nie zaginie :). Skoro odciagasz 70 ml to nie jest źle:). Ja po cc miałam zaledwie 30 ml i rozchulałam laktację ciągłym odciąganiem nawet nocą (2 razy). Podawaj dziekcu najpierw swoje mleko i zawsze po karmieniu jeszcze odciągaj z kilka minut (regularnie po każdym karmieniu) a jak maluch będzie głodny to dorabiaj mm (rób 90 ml i ile zje tyle zje).

jeszcze jakies rady ktos mi da albo podzieli sie doswiadczernr4ie5m?

Gość nius
zajrzyj na forum laktacyjne na gazeta.pl. wypowiada się tam doradca laktacyjny -najlepiej ci pomoże i doradzi.

a potem bedzie chcial jesc z piersi? jak pije zbutli ? z butelki latwiej mu jest. mam butelki tommee tippee

Gość nius
no to ci piszę że najlepiej dawać samą pierś bo butelka choćby i najlepsza była to dla malucha pić z niej łatwiej niż z piersi. czytasz moje posty czy nie?

czytan,czytam. tylko on teraz piersi wogole nie chce.

zamiast butelki dawaj mleko w strzykawce i na to smoczek będzie się musiał wysilić metoda stosowana w szpitalach by właśnie dziecko nie zapomniało jak się pije z cyca