Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość soniqqqqe

Moje dziecko moze urodzic sie z FAS!

Polecane posty

Gość gość
Te dzieci są "mundre" tydzień po porodzie, a "zdrowe" oznacza, że żyje, chodzi i mówi, a że za 15 lat będzie mieć problemy z nauką i emocjami to nawet nie pomyślą, że to przez alkohol. Będą zwalały na szczepionki i zmowę koncernów farmaceutycznych...

Gość gość
Wchodzą tu babki na ten wątek i jedna drugą pociesza, powiela jakieś stereotypy, wyskakuje z historiami, że "koleżanka kuzynki szwagra tak miała i było ok", a wiedzy medycznej zero. Tak to jest, że Polka leczy się na internecie, ale na porządnego lekarza i wiedzę z pierwszej ręki szkoda jej kasy.

Gość gość
21.17 to samo jest z palaczkami

Gość gość
Dokładnie. To, że czasami głupi ma szczęście to jeszcze nie upoważnia nikogo do zabawy w rosyjską ruletkę ze zdrowiem własnego dziecka. Ostatnio czytałam artykuł w "Dużym Formacie" o pijących w ciąży. Koronny argument, że jak w ciąży ma "smaka" to widocznie dziecko potrzebuje. Bez komentarza. Ja sama usłyszałam od dziewczyny której matka w ciąży z nią paliła, że chemia w jedzeniu jest gorsza od fajek. Tak, chemia, szczepionki be, ale dymek i lufa cacy.

Gość gość
Prosze o kontakt z biologiczna matką dziecka z FAS :( secret.girl22@yahoo.com

Gość gość1238
Urodziłam dziecko z FAS. Nie jestem tzw. "Patologią". Mam wyższe wykształcenie, męża i dom. Dowiedziałam się o ciąży w 6 tym tygodniu. Wszystko wskazywało na to że dostanę okres jak zawsze. Tydzień przed dowiedzeniem się o ciąży wypiłam z koleżanką wino na pół. Strulam się paskudnie. Tydzień później wiedziałam już dlaczego organizm tak zareagował. Całą ciążę dbałam o siebie i modliłam żeby było okej. Niestety, dziecko urodziło się z deficytami i charakterystyczną buzia. Do końca życia sobie tego nie wybaczę.

Gość gość
wspólczuje Ci. sama do 7 tc nie wiedzialam ze jestem w ciazy i wypilam alkohol podczas swoich imienin ale na szczescie nic sie nie stalo i dziecko urodzilo sie zdrowe

Gość gość1238
Nocami wyję do poduszki, szczypię się żeby może obudzić się z koszmaru i przeklinam los, że nawet alkoholiczka może urodzić zdrowe dziecko, a ja wypiłam raz większą ilość alkoholu i skrzywdziłam swoje dzieciątko. Moje małżeństwo prawdopodobnie się rozpadnie, boję się też o przyszłość maluszka, aż włos się jeży jak czytam o problemach takich ludzi w dorosłym życiu. Płacę za swoją nieodpowiedzialność, nienawidzę siebie za to, że płaci też moje dziecko.

Gość gość
Nie mozesz sie tak obwiniac. Nie zrobilas tego celowo

Gość gość
16.31 Nie piję, nie palę całe życie, ciąża planowana, a mam dziecko z autyzmem. Cała masa znajomych ma ciążę z wpadki, dzieciaki poczęte po pijaku i one mają dzieci zdrowe. Taka to sprawiedliwość na tym świecie. Strasznie mnie to wnerwia, ale nic nie zrobię.

Gość gość
gość1238 wczoraj Urodziłam dziecko z FAS W jakim wieku jest teraz Twoje dziecko i kiedy postawiono diagnozę FAS?

Gość gość1238
Proszę o kontakt: jawinna@wp.pl

Gość gość
Proszę o kontakt jawinna@wp.pl , moje dziecko ma pół roku. Jeśli mogłaby Pani podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami to bardzo proszę. Pozdrawiam