Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

liszaj.

Przestałam wierzyć w .... Boga...

Polecane posty

Gość wuwuzele
do licencja - kandydatów mogę mieć dwóch i żadnych konsekwencji mogę nie ponieść wybierając jakiegokolwiek z nich...

Gość wuwuzele
do umano - ludzie jednak bardziej boją się piekła niż na prawdę żałują...

każdy wybór m a swoje konsekwencje , każdy . czasami tylko odroczone w czasie .

Gość wuwuzele
do licencja - ale nie zawsze te konsekwencje muszą być złe...

gdyby rzecz dotyczyła kogoś trzeciego, to tak - ale dotyczy Ciebie, więc jakieś poniesiesz na pewno

nie prawda . większość wierzących , których znam nawróciło sie dizeki świadomości Bożej miłości i Jego wybaczeniu .

jeśli dokonasz dobrego wyboru - konsekwencje nie tylko nie będą złe , będą bardzo dobre :)

jeśli dokonasz dobrego wyboru - konsekwencje nie tylko nie będą złe , będą bardzo dobre :)

Gość wuwuzele
do umano - konsekwencje ponosi się zawsze, ale nie koniecznie muszą być złe, mogą, ale nie muszą...

wuwuzele - na pewno, co nie znaczy, że to jest właściwe. Bo na dłuższą metę ciężko wierzyć dlatego, że obawiam się piekła. To mogłoby skończyć się jakimiś zaburzeniami psychicznymi najszybciej.

Gość norma1
ja wyznaję kult bogini Vaginy :D

wuwuzele - ale jeśli zakładamy, że mamy do wyboru jedynie niebo albo piekło...to wiesz, raczej obojętnych nie ma

Gość wuwuzele
do licencja - nie wszystko jest takie proste, jesli dokonnam pewnego wyboru, to dla mnie konsekwencje mogą być dobre, ale dla innych złe

Gość wuwuzele
do umano - jednak większość ludzi wierzy, bo właśnie boi się śmierci i tego, że po niej nic nie ma, więc wierzą, bo wiedzą, że wtedy trafią do nieba, strach przed śmiercią mocno napędza wiarę

w jaki sposób dokonanie wyboru - " wierze w Boga " m oze być złe dla innych ?

Gość wuwuzele
do umano - jeśli ktoś miałby ot tak wybrać piekło, albo niebo, to wybira niebo, bo włąsnie nie chce cierpieć przez wieczność...

Gość wuwuzele
do licencji - jesli byłbym z rodziny ateistycznej i bym powiedział moim niewierzącym rodzicom, że zaczynam wierzyć w Boga, to dla nich na pewno nie byłoby to dobre...

jeśli ludzie wierzyliby , że o śmierci nic nie ma - nie wierzyli by w Boga . ale iwekszosć wierzy ,albo przeczuwa ,ze śmierć ciała nie jest śmiercia duszy . i to jest często zaczynkiem rozważanań o Bogu.

Jednak...ok, tak jest...ale mamy dążyć do tego, żeby to nie ten lęk napędzał naszą wiarę ale po prostu miłość.

Gość wuwuzele
do licencji - większość ludzi wierzy w boga, bo boją się własnie śmierci i tego, że po niej nic nie ma, więc wolą wierzyć w niebo i to, że bedą tam rzyć przez wiecznośc w szczęściu, wymyślili sobie taki raj...

Gość wuwuzele
do umano - oczywiście, że prawdziwa wiara powinna polegać na tym, aby wierzyć nie z powody strachu przed śmierfcią, ale z miłości do Boga, ale że większość ludzi tego nie robi, no cóż...

jeśli rozwążania o śmierci wiecznej są początkiem rozważań o obecności Boga w naszym życiu - to bardzo dobry początek :)

Gość Chcę rozkręcić mojego faceta
A wiesz a ja odwrotnie zaczęłam wierzyć w Boga

Gość wuwuzele
do licencja - możemy tutaj sobie jedynie gdybać jakby mogło ich skrzywdzić, mogliby być np. zawiedzeni i rozczarowani tym, ze syn/córka zaczęli wierzyć w te głupoty itd.

Gość wuwuzele
do licencja - w sumie nie rozmawiam za bardzo ze znajomymi na temat wiary...

i to ,ze niewierzący rodzice mogliby sie poczuć zawiedzeni twoja postawą stanie sie twoja wymówka , żeby w Boga nie uwierzyć ? :) tka powiesz Bogu na sazie ostatecznym ? przepraszam ,ze w Ciebie nie uwierzyłem ,ale wiara mogłaby sprawić przykrość rodzicom ?"

Gość ja bym się bał i to
bardzo żyć,w świecie,w którym ogół ludzi jest na 100 procent,że nic nie ma po śmierci

skoro nie rozmawiasz ze znajomymi na temat wiary - to skad wiesz ,ze iwększość wierzy ze strach przed śmiercią ?