Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

liszaj.

Przestałam wierzyć w .... Boga...

Polecane posty

Gość wuwuzele
do licencji - nie podaje tylko przykłady, dla których ta wiara mogłaby kogoś skrzywdzić...

rozumiem , że to tylko przykład - ale ja ten przykład o prostu pociągnęłam dalej :)

Gość wuwuzele
do licencja - ze znajomymi nie rozmawiam, ale często dyskutuje na forach interentowych, zazwyczaj ludzie własnie piszą, że wierzą w Boga, bo boją się śmierci, oczywiście nie piszą tego tak dosadnie :D, ale tak dają to to zrozumienia

Gość ja bym się bał i to
Rozważania o Bogu w sensie dosłownego rozumienia Biblii są debilne,ale żeby się te wasze marzenia,że ludzie przestaną wierzyć nie spełniły.

Gość ostatni moheranin
Bóg jest jak rodzic który też wszystko zakazuje ale to dla naszego dobra słowa Jezusa do Faustyny Miłosierdzie Boże w duszy mojej Pragnę, abyś głębiej poznała moją miłość, jaką pała moje serce ku duszom, a zrozumiesz to, kiedy będziesz rozważać moją mękę. Wzywaj mojego miłosierdzia dla grzeszników, pragnę ich zbawienia. Kiedy odmówisz tę modlitwę za jakiego grzesznika z sercem skruszonym i wiarą, dam mu łaskę nawrócenia. Modlitewka ta jest następująca: O Krwi i Wodo, któraś wytrysnęła z Serca Jezusowego, jako zdrój miłosierdzia dla nas - ufam Tobie. Te dwa promienie oznaczają krew i wodę- blady promień oznacza wodę, która usprawiedliwia dusze; czerwony promień oznacza krew, która jest życiem dusz... Te dwa promienie wyszły z wnętrzności miłosierdzia mojego wówczas, kiedy konające serce moje zostało włócznią otwarte na krzyżu. Te promienie osłaniają dusze przed zagniewaniem Ojca mojego. Szczęśliwy, kto w ich cieniu żyć będzie, bo nie dosięgnie go sprawiedliwa ręka Boga. Pragnę, ażeby pierwsza niedziela po Wielkanocy była świętem Miłosierdzia. http://www.misje.diecezja.kalisz.pl/Faustyna/Slowa.htm

Gość wuwuzele
do licencja - wiesz, to już jest kwestia indywidualna, czy ktoś nie wierzy, bo mu się nie chce, czy np. boi się rozczarować kogoś, np. rodziców...

bardoz jestem ciekawa jakie to fora :) Bo i ja często sie tam udzielam i rzadko a nawet wcale nie spotkałam ise z takim postawieniem sprawy wiary --- wierze , bo sie boję . raczej - wierzę , bo kocham i jestem kochana :)

Gość ja bym się bał i to
nie spełnić to się na pewno nie spełni,ale mogłoby być strasznie

pewnie , że jest to sprawa indywidualna i osobista . Nie mniej jednak to ta decyzja zaważy na tym czy umrzesz czy będziesz żył :)

Gość wuwuzele
do licencja - filmweb np. tak, wiem, to forum filmowe, ale bardzo często dyskutuje się tam nie na temat, kowbojki, onet itd.

Gość ZombiesBlood
Hej :) Myślę, że i ja mogę się podzielić z Wami moimi przemyśleniami. Podobnie jak autorka byłam kiedyś, ba! dość niedawno wierzącą osobą. Lecz jak uświadomiłam sobie, co jest napisane w Biblii, a co każe nam "Bóg" robić, to przechodzi ludzkie pojęcie... Nie będę poruszać już tematu księży i całego kościoła, bo trafię do psychiatryka ze względu na złość i obłęd :P Najbardziej ciekawi mnie to, czemu ten... Bóg - taki dobry, wspaniałomyślny, kochający wszystkich, a szczególnie dzieci - skazuje je na cierpienia, np. rak, choroby różnego rodzaju, tudzież śmierć... Właśnie... wg naszego "Boga" dziecko nieochrzczone idzie do piekła... A jak umrze w łonie matki? Co jeżeli rodzicie są niewierzący i po prostu dziecku nikt nie przekazał, że ''trzeba się ochrzcić, żeby iść do nieba''? A jak zaraz po porodzie dziecko umrze? Oto jest pytanie... I dlaczego Bóg pozwala na straszne okrutności? Myślę, że nie ma na to odpowiedzi.

Gość wuwuzele
do licencja - to zalezy, czy ktoś w to wierzy, czy nie i od tego, kto ma rację...

mylisz nauki KK z naukami Biblii , a to są dwie rózne sprawy . My tu rozmawiamy o Bogu , nie o KK .

Gość ja bym się bał i to
Właśnie o tych,głównie chodzi,którzy nie mają życia,poza dyskusjami na forach,jak im się przestawi,że na pewno nie ma nic po śmierci,to naprawdę się zrobi dziwnie na świecie.

Gość ZombiesBlood
ok, więc powtarzam. Bóg skazuje niewinne dzieci, które umrą bez chrztu na piekło i tak na prawdę.... to czy któremuś z was on kiedyś pomógł???? Bo mi nie :)

czyli fora o gólno tematyczne - czyli o wszystkim czyli o niczym :) no ,ale ludzie śa wszędize tacy sami to i rozmawiać moząn wszędzie .

Gość wuwuzele
do licencja - raczej o wszystkim i o niczym...

Gość wuwuzele
ok spadam na obiad

ZombiesBlood - wiesz, szczerze wątpię, że takie dziecko pójdzie do piekła. Nie róbmy z Boga okrutnika. Generalnie wyróżnia się obok chrztu z wody - chrzest z pragnienia i chrzest z krwi - a więc przykładowo wszystkie dzieci zabite w łonie matki- są ochrzczone.

Gość ja bym się bał
a może każdy musi przejść z jakiegoś nieznanego nam dobre i złe doświadczenia,a te dzieci w poprzednich życiach były zbrodniarzami

Gość ja bym się bał
z nieznanego nam powodu

Gość ZombiesBlood
Mam w nosie takiego Boga co skazuje dzieci, zwierzęta na cierpienia na które nie zasłużyły.

Gość ostatni moheranin
dziecko nieochrzczone idzie do piekła. gdzie kościół tak napisał LICENCJA:) a twój kościół też trzyma sie bibli raczej to kk trzyma się bibli

Gość ostatni moheranin
jest od powiedz grzechy rodziców przechodzą na dzieci i dla tego muszą cierpieć

Gość ja bym się bał
to go miej

merakba - jaśniej pisz :) co gdize kościół napisał ?:) moje zadnie na teamt chrztu dzieci znasz , zdanie KK też znasz to co dla ciebie jest niejasne ? gdyby Biblia uznawała potrzebę chrztu niemowląt to dlaczego Jezus ochrzcił sie jako dorosły meżczyzna ? dlaczego w ogóle chcrzcili sie tylko ludzie dorośli ?

Gość ostatni moheranin
Jezus ochrzcił sie jako dorosły meżczyzna ? dlaczego w ogóle chcrzcili sie tylko ludzie dorośli ? a dlaczego sie chrzcił przecież był dorosły był bez grzechu