Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaitana

Praca po liceum

Polecane posty

Gość dfdfghhjhju
ludzie Ci piszą mądre rzeczy - to Ty jesteś głupia i nic nie rozumiesz. Masz 16 czy 17 lat i myślisz, że życie to bajka? Jesteś jeszcze naiwnym dzieciakiem

Gość bxc
ja skonczylam filologie, z zawodu jestem tlumaczem, mieszkam w 3miescie a pracy tak czy inaczej nie ma... i lapie jakies po 800zl zeby tylko cos zarobic Autorce na poczatku poki nie ma doswiadczenia proponuje brac cokolwiek :) zeby tylko moc cos wpisac w cv :)

No ok :) A myślisz, że z doświadczeniem jeśli je nabiorę w jakiejkolwiek pracy, to będę miała szansę na lepszą?

dfdfghhjhju - Nie umiesz czytać ze zrozumieniem? Nie rozumiesz wyrażenia "Nie liczę na kokosy, chcę zarobić parę groszy" ??

Gość pralkafrania
pomyśl o jakimś kursie czy szkole policealnej. w warszawie masz szkołę główną biznesu - robisz sobie kurs opiekunki do dzieci, masz na to papier, i spokojnie możesz iść do pracy, dlaczego nie spróbować?

w szukaniu pracy liczą się umiejętności. Jeśli popracujesz 2 lata jako kelnerka to potem Cię na prezesa nie wezmą. Umiesz coś konkretnego?

narazie nie, nie moge jeszcze pracować, bo nie skończyłam szkoły, jestem dopiero w II klasie Wypowiadać się jak ktoś coś wie

chciałam gdzieś zdobyć doświadczenie, może będę miała nabyte jakieś umiejętności

z praca jest co raz trudniej nie wrzne czy masz studia czy nie dzis potrzebne znajomosci by sie gdzies zawiesic .czasem bywa tak ze trzeba swoje aspiracje schowac gleboko i przyjac to sie nadarza Takie mamy czasy Tym bardziej ze pracodawcy nie chca placic za nasze dyplomy wola pracowników tanich w utzymaniu

Gość michaśśśkowa2
Dokładnie teraz to bez znaczenia czy masz studia czy jestes po szkole policealnej. Ale po tej drugiej czasami jest nam łatwiej znalezc prace, niz po studiach. Liczy sie kierunek, nasze umiejętności i podejście do samego zawodu.

Gość pola3
w ochronie. 1500 zl. 10 dni w miesiacu

Gość dariowsska
Jesli już mówimy o szkole policealnej to Waszym zdaniem na jaki kierunek tak naprawde teraz warto jest zwrócic uwage ?

Gość gość
No własnie sama tak myslałam o tym kierunku...czy ktoś może napisać czego dokładnie sie tam można nauczyć i jak to wykorzystać pozniej w przyszłej pracy ? Czy główny nacisk stawia sie tam na efekty specjalne, czyli szramy, obdrapania itp...?

Gość gość
praca to jendo, a studia to drugie i moim zdaniem warto chociaż zaocznie coś skończyć, ja np pracowałam i kończyyłam wieczorowo finanse i rachunkowość na WSB w Poznaniu

Gość gość
ja od razu po liceum zalatwilam sobie staz w biurze, potem przyjeli mnie na stale. przepracowalam tam 6 lat, niestety musialam sie potem zwolnic. kolejnej pracy szukalam 2 miechy i tez w biurze i za 2 tys. tak samo

Gość patroniusz
Najpierw po liceum robiłam zawodowe szkolenia w new nails, później zabrałam się już za normalną pracę. To było dla mnie ciekawe doświadczenie, w zasadzie praktyki trwały dwa miesiące, później miałam etat. po 3 latach własny salon i dalej tak ciągnę. Uważam, że było warto.

Gość gość
to fakt, ze samym liceum jest ciężko, ale może jest coś w czym jesteś dobra? Ja np. zapisałam się do szkoły policealnej studio sztuki http://studiosztuki.pl i uczę się makijażu i wizażu. Powiem szczerze, ze zdążyłam się już po paru miesiącach nauczyć tyle, ze spokojnie robię makijaże okolicznościowe. Moim zdaniem z tego jest wcale nienajgorsza kasa, jakby to porównać np. do pracy w knajpie.

A co życie to nie bajka? Łoo patrzcie będę pokazywać że mają mnie szanować i że mi się należy bo ja sie uważam za (dorosla). Patrzcie patrzcie zycie to wlasnie jest bajka ty polska wiesniaczko.Nie kazdy widzi życie przez pryzmat pracy w nim, drudzy Czyli Ci mądrzejsi wykorzystują takich jak Ty wieśniaczki do tego. Płacą te 2-3kafle co dla Ciebie jest majątkiem a sami zbierają 2 razy tyle kochanie. Znajdź się jakos, nie dostosowuj się bo to śmiecie robią. Stan przed światem, wyobraź sobie ten bąbelek który leci wokół słoneczka w galaktyce i rob co chcesz. Rzuć i szkole jak chcesz. Na ulicy wylądujesz to tylko z własnych chęci. Ludzie w tych czasach maja zanadto pieniędzy, tylko trzeba.do odpowiednich drzwi zapukać i pomagać ile się da. Pomagać i Nagradzać to jest klucz. A nie k***a śmieszne studia robic po jakiś papierek z********ac 5 lat. Żeby potem przesiąknąć tym systemem i robic jako podstarzały gnój dla jakiejś korporacji. Młoda jesteś, korzystaj, baw się, poznawaj, weź kredyty, wyjedz gdzieś. No Kuźwa pieniędzy ci brakuje idź do banku od tego są w końcu. Szkoły są dla idiotów którzy są niedouczeni. Zycie to tez jest przywilej i to tylko dla tych co wiedza co to prawdziwa wolność. Którzy nie wiedzą przed telewizorkiem albo ekranem w swoim domowym akwarium i nie kupują głuchych przedmiotów i sporych ilości stali tylko zostawiają cos innego po sobie. Milosc, biznes, sukces.. Ble ble ble dopasowujmy sie. Jutro idę zapłacić za zus haha taki hoooj. Pozdrawiam moje drogie waginoidalne boginie. Idę se na plaze bo musse wyjechac lexusem z garażu. Pozdro z Hollywood