Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko laktatorem

jak bede odciagac tylko laktatorem to pokarm wroci?

Polecane posty

Gość tylko laktatorem

a malemu teraz z butelki daje bo za chiny nie chce ssac bo prawie nic nie leci, tylko jakies 40 i to po dlugim czasie odciagania, a on zjada 120ml.

Sam laktator to za mało. Zaniknie ci pokarm. Karm małego z piersi. Jak braknie mleka z jednej daj drugą pierś. Jak zje wszystko i będzie głodny to dokarmiaj tym co ściągnęłaś wcześniej. Bezpośrednio po karmieniu użyj laktatora. Pewnie wiele ci już nie poleci, ale chodzi o to by rozkręcić gruczoły mleczne (ok 15 min każdą pierś). Pij też po karmieniu szklankę wody lub herbatkę laktacyjną. Stosuj tą metodę do czasu aż pokarmu będzie wystarczająco. U mnie zadziałało. Ważna jest konsekwencja i cierpliwość.

I jeszcze jedno...podczas karmienia skupiasz się wyłącznie na swoim dziecku. Nie rozmawiasz, nie oglądasz tv i nie stresujesz się czy leci mleko czy nie. Pełny relaks i gapienie się albo na dziecko albo w ścianę. Chodzi o produkcję hormonu który odpowiada za produkcję mleka. W pełnym skupieniu na karmieniu maleństwa produkujesz go więcej.

Gość tylko laktatorem
tylko on w ogole nie chce ssac, zlosci sie bo mu nie leci i mnie tez to stresuje. wiem stres jest tu zbednu i zaszkodzi tylko:(