Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mała mi

Poród w Warszawie

Polecane posty

ja jestem w 21 tyg ciąży i powiem tak : gdybym miała rodzić w PL / Wa-wa to nie sugerowałabym się żadną opinią nt szpitala, ważne by był blisko i w razie czego miał oddział neonatologiczny, tu gdzie jeszcze mieszkam mam najbliżej praski, słyszałam i czytałam mnóstwo opinii i tych dobrych i tych złych ale na pewno wybrałabym właśnie ten szpital, sugerowanie się nawet setkami opinii nic nie da bo jedna powie że właśnie w tym szpitalu było ok a trzy następne że było okropnie, wszystko zależy od ludzi na jakich się trafi i tyle w temacie pozdrawiam

A co myślicie o szpitalu na Madalińskiego? Dziś zapytałam swojego lekarza i zaproponował ten właśnie szpital. Ale to ze względu na to, że mieszkam na Wilanowie więc ten chyba najbliżej. Czy są mamy, które ostatnio tam rodziły?

Bardzo miło wspominam pobyt na Madalińskiego. I chyba z ręką na sercu mogę polecić ten szpital.

Arszenika* kiedy rodziłaś? Ojciec dziecka może być przy porodzie bezpłatnie? Jak ze znieczuleniem? Czy pomagają przy dziecku po porodzie?

rodziałm na początku maja, co prawda zakończyło się cc, ale ojciec może być bezpłatnie przy porodzie, znieczulenie 700. Po porodzie pomagają bez słowa (do mnie położna przychodziła 8 razy bo nie umialam dziecka przystawić i zawsze z uśmiechem), przeciwbólowe też dają bez gadania. Z dokarmianiem malucha też nie było problemu. Dziewczyna z łóżka obok nie chciała karmić naturalnie to najpierw zrobili jej pogadankę a póxniej wytłumaczyli wsio co i jak z mm. Wybierz się z mężem na porodówkę to położne wam sale pokaza. jest jedna dwuosobowa i chyba 6 jednoosobowych.

Dzięki za informacje :) Stresuję się tym wyborem szpitala. Porodem zresztą też ;) Najbardziej obawiam się bólu a 700zł to nie mało. No ale cóż - nie ja pierwsza rodzę ;)

Gość hddshlds
Ja rodziłam na madalińskiego w kwietniu i tez polecam:)

Gość PrzerazonaWawa
dziewczyny ja też nie mam pojęcia gdzie rodzić! Wybieram się na jakieś darmowe spotkanie dla kobiet w ciąży w Warszawie, mam nadzieję, że tam będzie możliwość kogoś podpytać, podobno fajna inicjatywa i może mamuśki które to organizują będą mogły coś polecić od siebie? http://brzuchatki.pl/forum/index.php?topic=311.0

Z racji, że jestem już po to mogę się wypowiedzieć :) Po pierwsze nie było aż tak strasznie jak się spodziewałam. Po drugi cieszę się, że zdecydowałam się na szpital na solcu. Położne baaardzo miłe i pomocne, znieczulenie za darmo, opieka po porodzie też dobra. W trakcie porodu podpowiadają co robić aby sobie ulżyć w bólu. 2 godziny po porodzie leży się przytuloną do dzidziusia :) Jak tylko dziecko chwilę dłużej płakało to któraś przychodziła i pytała się czy pomóc. Tylko ja akurat trafiłam na łóżko straaaasznie skrzypiące ;) W trakcie ciąży przez kilka tygodni leżałam na madalińskiego i widziałam jak tam to wygląda. W sumie, bardzo podobnie z jedną różnicą - na madalińskiego to produkcja taśmowa, jeden dzieciak za drugim więc mniej czasu dla rodzących i dzieciaków.