Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała mała mi

Poród w Warszawie

Polecane posty

i wpadki tak, są wszędzie, ale nie powtarzające sie epizody notorycznie

no i ja z tych wzgęldów (notorycznych) nie brałam "tych" szpitali pod uwagę i nikomu nie polecam, bo znam te sprawy od podszewki i z drugiej strony, nie pacjenta

ale z Bielańskiego bardzo często odsyłają, bo mają mało miejsc dla rodzących...ale jak się ma tam gina i położną wykupioną, na co ja się nastawiam, to pewne że przyjmą ;)

epwnie przyjmą, położna powie ci jak masz sie kontaktować, dyby coś sie zaczęło dziać z mswia można powiedzieć, ze nie odsyłają jak widzisz, rzadziej dziewczyny wybierają ten szpital, a to błąd, bo wszystko jest tam na tip top ale może to i lepiej, ze nie ma tłumów, to i nie odeślą kolegi z pracy żona rodziła na karowej i w mswia i mówi, ze mswia to dla niej był raj w porównaniu z karową (gdzie w sumie też jest wszystko niby ok)

ja mówię nie tylko o żelaznej, o starynkiewicza też mam pewną znajomą, która zna te sprawy głębiej niż ktokolwiek inny i wiem od źródła, ze lepiej unikać tych stron, mimo, ze nie każdemu coś sie tam stało, bo tak to by szpital zamknęli

Gość kaaaaarrrrrrr
Polecam szpital na Inflanckiej sale porodowe bardzo ładne. Bardzo mili kompetentni lekarze, położne i pielęgniarki noworodkowe:-)

z drugiej strony bielański ma ostatnio super opinie pod każdym względem...no ale i tam są lekarze uznawani za beznadziejnych...lekarz które też tam pracuje, robi tez USG w przychodni prywatnej gdzie mam pakiet medyczny, i ma marne opinie, także tak jest chyba wszędzie...

na karowej to zdecydowanie polecam, jeśli komuś grozi poród przedwczesny, osobiście znam dokładnie historie skrajnego wcześniaka, którym tam się super zajęli...

Gość xdxd
jak ja rodzilam to mialam tylko swojego lekarza w bielanskim i bynajmniej nie bylo go na dyzuze.... mialam wskazania do cc wiec bez problemu mnie przyjeto i wykonano... natomiast byl pewien boom na rodzenie i 4 dni pozniej podobno nie przyjmowali bo miejsc nie mieli na polozniczym... ponoc tylko humorzaste sa panie w tak zwanej recepcji bo im sie tych papierow nie chce wypelniac... cala reszta super... i lekarze i polozne i polozne noworodkowe... mialam w nich ogromne wsparcie dlatego polecam Bielanski z czystym sumieniem.

no to wybierz karową opinie opiniami, ale tu chodzi o wykwalifikowaną kadrę, a napradwę w mswia jej nie brakuje pielegniarki laktacyjne były naprawdę pomocne i inne też przemiłe przełozona pielęgniarek - super babka poza tym my leżeliśmy z probelmem, w mig załatwiono wszystkie mozliwe badania, łącznie z takimi o których mi sie nawet nie śniło i trzeba było na cito zrobić w innych instytutach nie no polecam z czystym sumieniem, bo młodego nie dali mi zamordować he he lekarze, poza jedną panią doktor, przemili i kompetentni, to tak w skrócie

xd, zgadzam się panie na recepcji są takie sobie ;), ale też zależy. a możesz mi podać nazwisko swojego lekarza z bielańskiego, albo chociaż inicjały? ;)

No właśnie chodzi o to żeby dziecko szczęśliwie przyszło na świat i żebym ja wyżyła ;)

Gość xdxd
potelka20 inicjaly jak najbardziej MM natomiast jak chcesz cos wiedziec o moim lekarzu to zapraszam na priv... nr.gg 2891382

Gość xdxd
puki mala spi to mam chwile zapraszam

Gość opiopi
Rodziłam w bielańskim, prawie 6 lat temu co prawda, ale sala porodowa i oddział były po remoncie (potem jeszcze jeden remont był zdaje się). Sam poród ok - kwestia farta - trafiłam na super położną ale błagałam o znieczulenie zewnątrzoponowe ale go nie dostałam z powodu zajętego anestozjologa. Na oddziale noworodkowym niemiło, nieprzyjemne pielęgniarki wpędzające w poczucie winy, kiepska ogólnie opieka. Koleżanka rodziła tam 2 latat temu i zadowolona była, miała opłaconą położną która doglądała ją i dzidziusia, uczyła jak do piersi przystawić itd.

Gość 100/10
z ręką na sercu polecam szpital na solcu + doktora Pazio.

A ja polecam Orłowskiego - przy Powiślu w Warszawie. Super szpital i super lekarze. Noworodki mają trzeci stopień referencyjności i jeśli nie oni to już tylko centrum zdrowia dziecka, widziałam jakie tam cuda robili z maluszkami, które ważyły po 600 g. Patologia ciąży na 5 z plusem, położnictwo trochę gorzej, ale jakoś da się przeżyć.

Gość mała mała mi
Ale się temat rozkręcił :) Super Czy do szkoły rodzenia wybieracie się do tego szpitala co planujecie poród? Mój lekarz prowadzący kiedyś pracował na Inflanckiej - nie wiem czy nadal. I jak na razie o tym szpitalu myślałam i o Bielańskiem. Ale mam daleko bo mieszkam w Wilanowie. Potelka20 gdzie do szkoły rodzenia się zapisaliście?

Ja polecam szpital bielanski - rodziłam w gurdniu 2011 wcześniej chodziłam tam do szkoly rodzenia - calkiem fajnie prowadzona Nie miałam tam lekarza ani poloznej a wszystko bylo tak jak byc powinno przyjechalam w wyznaczonym dniu porodu na kontrolne ktg (w tym szpitalu robia ktg po terminie porodu) i juz mnie zostawili :) 4 godziny po zawiezieniu mnie na sale porodową - urodzilam :) tylko te panie na recepcji!! - jak tu już Dziewczyny wspominaly - strasznie zmeczone zyciem sa :D Niestety jest tylko 5 miejsc, 2 dwojki i jedna jedynka i z tego co wiem to czesto odsylaja, ja trafilam na pustki i bylam jedyna rodzaca - mialam 3 polozne :)

Gość mała mała mi
podnoszę temat

Gość mała mała mi
up

Gość muszka1227
siostra rodzila w mswia i jest zadowolona, ja mam termin za 5 tyg i tez bede tam rodzic

Gość ewciaaa25
dziewczyny, a w ktorym szpitalu zrobia cięcie po porodzie cc 2 lata wczesniej? z powodu polozenia poprzecznego byla cesarka tyle opinii juz czytam, ze po 2 latach mozna rodzic sn, ze juz sama nie wiem moze miala ktoras?

Gość jajajajajajaa
Ja z kolei Żelazna polecam bardzo. Zalezalo mi na naturalnym porodzie bez oxy i znieczulenia. Urodzilam w kucki w wannie.