Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość indiosssss

czy mimo tego,ze powinno się

Polecane posty

Gość indiosssss

karmić do 6 miesiąca tylko piersią to czy mogłabym wprowadzic juz chociaz jabłuszko? albo marchewkę? dziecko rozpoczęło własnie 5 mc, czyli zakonczyło 4

Gość vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvccc
:o

Gość indiosssss
no co?

nie wiem po co ci się tak spieszy. pierwsze dziecko? ja przy 1 też cieszyłam sie bardzo jak mogłam wprowadzić marcheweczki, jabłuszka, kaszeczki i inne jedzonka (specjalnie tak zdrabniam, żeby nie było :P). teraz odkładam jak najdalej.....po co mi marchewka wszedzie? wiesz jak ciężko ją doprać :P albo jak fajnie jak ci dziecko zrobi pftuuuuu brokułami prosto w twarz :P:P:P nie oj nie! skończy 6 miesięcy to dostanie inne jedzenie, na razie łatwo spieralne mamine mleczko :D

Gość indiosssss
hmmm ;) jakos tak chciałam spróbowac, bo jest taka ciekawska i dorodna hehge

Gość indiosssss
ok, pewnie mi kiedys bokiem wyjdzie, bede cierpliwie czekac

Gość jsnaj
Nie no jasne, bo najważniejsze, żeby prania nie było. Co za argumenty. Autorko, dziecko na piersi można karmić do 6 miesiąca tylko piersią gdyż podobno do tego momentu składniki odżywcze zawarte w mleku wystarczają dziecku. Dzieci na mm mają wcześniej wprowadzane(po 4 miesiącu) warzywa i owoce w celu uzupełnienia braków, gdyż mm nie zaspokaja całkowicie potrzeb dziecka. Ja osobiście koło 5 miesiąca wprowadzałam dziecku na piersi pierwsze owoce i warzywa bo moje dziecko nie najadało się już samym mlekiem. Zresztą tak zaleciła pediatra bo dziecko wyraźnie głodne było. Także zdecyduj sama obserwując własne dziecko.

Gość indiosssss
a jak rozpoznac ze sie nie najada?

wiesz jak sa wskazania medyczne to pranie nie jest żadnym wytłumaczeniem! ale jak nie ma to po co? jeśli dziecko przybiera na wadze, jest radosne, zainteresowane światem, je tak często jak kiedyś to się najada.

Gość hmmmh
Ja swojej córce dawałam tuż przed 5 miesiącem po troszeczku, mimo że karmiłam piersią. Po prostu jak ona widziała, że ktoś coś je to wzrokiem pożerała :D do 6 miesiąca dostawała symbolicznie, dla spróbowania a po już pełny posiłek. Drugiej zaczęłam dawać też przed 6 miesiącem, ale nie tak wcześnie jak starszej :)