Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jestem....... .

jaką wodę butelkową dajecie dzieciom do picia???

Polecane posty

j.w :) którąś z mineralnych źródlanych zapewne?

Gość wodę ognistą
:P

Gość Kłiki
Kreta

:D wariatki

Gość taka prawda i juz
kranówkę:)I nie żartuję:P Mieszkam na wsi i przebadaliśmy naszą wodę - ma lepszy skład niż woda butelkowa:)I jest zdrowa i bezpieczna. Mamy w regionie kilka źródeł wody także pewnie dlatego:)

Gość No to może...
Ja też daję z kranu, u nas lepsza niż jakiś tam żywiec zdrój

Gość taka prawda i juz
No my na jakość wody nie narzekamy. Specjalnie przebadalismy naszą wodę - mamy ze studni nie z wodociągu. I okazało się,że jeśli chodzi o skład i czystość jest lepsza od większości wód butelkowych (już nie będę pisć od jakich bo nie będę robić antyreklamy):P

Gość karolinkaaaa002
ze spłuczki bo kran sie popsuł

Gość ja też...........
wyłącznie z kranu, przeważnie przegotowaną. Mamy własne ujęcie. Lekarka odradzała mineralne ze względu właśnie na duże stężenie minerałów

Gość aood
mama i ja

Gość idel
zywiec, cisowianka, primavera jaka aktualnie kupie,nic sie dziecku nie dzieje

Gość nie wiem kim jesteś
tylko evian,jest najlepsza

Witajcie, zgodnie ze "Stanowiskiem grupy ekspertów w sprawie zaleceń dotyczących spożycia wody i innych napojów przez niemowlęta, dzieci i młodzież", najlepsza dla dzieci do 3 roku życia jest woda źródlana lub mineralna o niskiej mineralizacji (do 500 mg/l). Powinna być niskosodowa i niskosiarczanowa, o niskiej zawartości azotanów i azotynów oraz fluorków. Warto wybierać te wody, które uzyskały pozytywne oceny odpowiednich jednostek, np. Instytutu Matki i Dziecka lub Centrum Zdrowia Dziecka. W Waszej dyskusji pojawiło się zestawienie wody kranowej z wodą Żywiec Zdrój. Woda kranowa najczęściej pochodzi z ujęć powierzchniowych i musi być uzdatniania (chlorowana lub ozonowana), także po to, aby zapobiec jej wtórnemu skażeniu w sieci wodociągowej. Natomiast wody źródlane, takie jak Żywiec Zdrój, trafiają do butelek w swojej naturalnej postaci. Mówi się o nich, że są „pierwotnie czyste i dlatego też, bezpośrednio po otwarciu, można podawać je bez przegotowania. W przypadku przygotowywania mleka i mieszanek mlecznych należy postępować zgodnie z instrukcją ich producenta. Jeżeli podajemy dzieciom (a w szczególności niemowlętom) wodę kranową, warto sprawdzić w jednostce zaopatrującej nas w wodę najbardziej aktualne wyniki badania składu fizykochemicznego wody, w szczególności pod kątem zawartości fluorków, sodu, siarczanów oraz azotanów i azotynów. Tematyka wody odpowiedniej dla dzieci wzbudza wciąż wiele wątpliwości. W natłoku informacji czasem trudno oddzielić fakty od mitów. Pomocna może okazać się tutaj aplikacja „Woda na start - przygotowana we współpracy ze specjalistami. Narzędzie pomoże uzupełnić wiedzę na temat podawania wody dzieciom. Polecam zapoznanie się ze stroną wszystkim rodzicom. https://apps.facebook.com/wodanastart/ W przypadku pytań zapraszam do kontaktu bezpośredniego: ekspert@zywiec-zdroj.pl Ekspert Żywiec Zdrój

Moim zdaniem najlepsza jest źródlana niegazowana. Ja różne wody już sprawdziłam, a ostatnio rzuciła mi się w oczy woda Białowieski Zdrój. Znacie ją?

źródlana niegazowana, teraz nawet gazowana, bez różnicy która, mże być nawet ta najtańsza marki Carefour czy Auchan czy Biedronka ;) niczym się nie różnia, a Żywiec zdrój jakoś śmierdział ostatnio i..flee.e.. nie taki smak. A tak to kranówa przegotowana.

Gość Layla34
Po co butelkową? Przecież mamy taka sama u siebie w kranie , tylko przefiltrowaną i duzo tańsza. Mineralna to mineralna, a butelkowa to zwykła woda. Taką mam jak przejdzie przez dzbanek Dafi i bez problemu z pustymi butelkami.

Gość gość
popieram wyżej mi chodzi głównie o dźwiganie tej wody w butlach .