Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anet_lol

jakieś sposoby na to, by ząbkujący maluch nie budził sie co 15 min w nocy?

Polecane posty

mamuski, proszę o radę. mój maluch ząbkuje!!! jest niespokojny i na dniu i w nocy. wcześniej budził się tylko raz na jedzenie a teraz robi to dosłownie co 15 min. przed ząbkowaniem spał w łóżeczku bez żadnego kołysania na rękach czy w wózku, a teraz musi spać w wózku bo jak sie obudzi to nie zaśnie spowrotem inaczej jak przez kołysanie! macie jakieś leki na to? czopki itd?? nie chodzi mi tu o jakies sposoby tylko o lekarstwa. co mogę dać 4,5 miesięcznemu dziecku?

Gość idel
nurofen/camilia/vibrucol/ zel do smarowania bobdent lub dentoxin

Gość Już mam to za sobą..
możesz posmarować dziąsła maściami: Dentinox, lub inne o podobnym działaniu, ewentualnie Sachol, on jest bardzo mocny. Możesz podać Ibufem dla niemowląt, ewentualnie czopki Viburcol.

Gość Już mam to za sobą..
tzn nie wiem czy ibufem, ale ktoryś z tych leków nurofen w syropie itd, podajesz strzykawką dołączoną w opakowaniu

nam pomaga panadol w syropie. dawałam bezpośrednio przed spaniem i jak już zasnął spokojnie, to w nocy też było ok. viburcol nie działał wcale, tylko się wkurzał.

no właśnie Viburcol nie pomaga nic a nic. Podawałam mu już kilka razy i niestety ale na niego nie skutkuje:( Dzis w nocy było tak samo :(

no i to samo żele na ząbki. Mam Calgel ale też jeżeli chodzi o noc to nie skutkuje. W ciągu dnia jak mu posmaruję to jakaś godzina czasu jest spokój, ale potem to samo. choć nie powiem bo w ciągu dnia jest spokojny. w przeciwieństwie niestety do nocy...

Bufenik, Ibufon (w syropie) działają najlepiej. Czas za jakim zacznie działać to czasem 1,5 godz ale działa długo. Ja dawałam przed zaśnięciem i miałam spokój. Czasem dawałam też w nocy, oczywiście po określonej liczbie godzin. Nurofen działa szybciej ale krócej działa. Maści na dziąsła się u mnie nie sprawdziły. Viburcol utumaniał tylko, nie stosowałam na ząbki. W ciągu dnia dawałam zimne gryzaki, chrupki kukurydziane, zimną pieluchę do gryzienia, marchewkę zimną w całości (pod nadzorem oczywiście) no i maść która niestety krótko działała.

ok, dziękuję za odpowiedzi! zaraz lecę do apteki po ten Ibufen. bez recepty tak? mam nadzieję, że pomoże!!

U nas Nurofen w syropie jak było bardzo źle. Pierwsze ząbki jakoś przeszły nawet, ale wtedy w ogóle zaczął się budzić w nocy, a jak w drugiej "partii" wychodziły 4 na raz, po prostu wymiękliśmy i spał z nami...