Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaBaniaaaaaaaa

Probiotyk - jak długo?

Polecane posty

Gość AniaBaniaaaaaaaa

Dziewczyny - jak długo mogę podawać probiotyk dziecku? Na opakowaniu jest napisane, że po antybiotyku 2-3 tygodnie, tyle, że u nas była inna sytuacja. Mała ma 16 m-cy traciła apetyt przez kolejne dni, w końcu zaczęła robić nieładne, luźne kupki, które dodatkowo odparzały skórę (blllleeeeee). Za rada koleżanki kupiłam probiotyk i następnego dnia było lepiej a za dwa dni genialnie - apetyt wrócił, kupki sie ustabilizowały jak nigdy. Daje jej ten specyfik już 2 tydzień, ale wczoraj zapomniałam i niestety - od razu luźne kupy wróciły - tego samego dnia :( Proszę o jakąś poradę

Gość AniaBaniaaaaaaaa
halo

Gość do lekarza a nie
:/

Gość AniaBaniaaaaaaaa
z czym do lekarza?

moje dziecko przyjmuje probiotyk miesiącami. Ma skazę białkową i nie może jeść żadnych jogurtów, więc w ten sposób dostaje dobre bakterie.

Gość AniaBaniaaaaaaaa
dzięki miszka. Mała własnie też miała skazę białkową, wprawdzie już je nabiał, ale bardziej żółty ser niż jogurt :(

Gość agula8
mozna podawać probiotyl długotrwale-np.ja dawałam córce latopic który zaleca się podawać przez 3 miesiące a pózniej jeszcze powtzrać taką kurację.Choc po jakimś czasie te dobre bakterie powinny się zadomowić, jesli sytuacja będzie trwała długo to szukałam dalej przyczyn.Probiotyki są nie tylko w produktach mlecznych...

Gość lubanska
ja tez podawałam latopic, tak jak jest zalecane przez 3 miesiace, teraz podaje różne probiotyki, nic sie nie dzieje złego córce.

Gość mziba
wydaje mi się, ze można długo, bo latopic zaleca sie podawać przez 3 miesiące. ale na twoim miejscu poradziłabym sie pediatry, skoro dziecko ma problemy z kupkami.

Gość lady bronka
wydaje mi się, że należy poradzić się pediatry, czytać ulotki itd. faktycznie latopic podaje się min. 3 miesiące, biogaja nie mają żadnej informacji, mnie kiedyś pediatra powiedziała, żeby probiotyki zmieniać.

Gość libido śpi
Mi lekarz mówił, że mam podawać codziennie do końca 1 roku, mała ma pół roku. Więc można długo :) Ale o konkretny probiotyk i konkretne dziecko faktycznie lepiej pytać lekarza.