Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molka fasolka

wolę być szcześliwa niż mieć rację

Polecane posty

Gość molka fasolka

czy zgadzacie się z takim powiedzeniem? czy zauważyliście się, że nadmierne przywiązanie ludzi do swojej racji często eskaluje konflikty, buduje mur i ogólnie utrudnia, jeśli nie uniemożliwia porozumienie? i pytanie podstawowe, jak sobie wytłumaczyć, że czyjaś racja nie powinna mieć dla mnie znaczenia? niech ją sobie ma na zdrowie

Gość a konkretnie to o czym
piszesz?

Gość molka fasolka
nikt nic?

Gość no ja generalnie wolę
być szczęśliwa jeśli wiem, że mam rację, to jej bronię z jakiej paki mam się zgadzać z czyms, co np dla mnie nie jest prawdą? generalne ja jestem osobą, która przyjmuje do informacji fakt, ze może się mylić ;-) jeśli ktoś jest w stanie 'wytłumaczyć' mi dlaczego ja nie mam racji, a np stoi ona po stronie tej osoby, to ok- przyjmuję te argumenty i sie z nimi zgadzam lub sie nie zgadzam i podaje kontrargumenty myślałam, że to NATURALNE zachowanie nie wyobrażam sobie 'odpuszczania' dla swiętego spokoju (chyba, że zdanie konkretnej osoby- jak i konkretną osobę- mam w poważaniu ;-) wtedy w ogóle nie interesuje mnie co ona myśli i czy zgadza się z tym, co ja myślę ;-) )

a ja wole miec racje niz być szczęsliwa, bo bycie szczęsliwym to pojęcie względne ,ktore zalezy od dnia, humoru, sytuacji, soób z ktorymi przebywami,otoczenia ,i wiele wiele czynnikow na ktore nie mamy zawsze wpływu,,a racje to albo sie ma ,albo sie nie ma i trzeba sie jej trzymać. Nawet jesli racja bywa bolesna to i tak zawsze pozostanie racją

Gość molka fasolka
najbardziej przemawia do mnie stanowisko samotnego Romantyka

Gość ja wyrażam tylko swoje
zdanie jak ktos ma inne mam to w dupie i nie zamierzam sie sprzeczac ...

Gość molka fasolka
Toksyczna, wolisz więc być nieszczęśliwa i mieć rację niż szczęśliwa bez racji? :) o to czy szczęśliwa z racją nie pytam, bo to oczywiste :)

Gość molka fasolka
"jak ktos ma inne mam to w dupie i nie zamierzam sie sprzeczac " czyli sztywność stanowiska na miarę betonu? cóż, bywa i tak... ale to właśnie powoduje często niepotrzebne spięcia

Gość kasinka kalinka
ahaha, zawsze_szczery to Ty wciąąż zyjesz na forumie? ;) latam mnie tu nie było... wpadłam dzisiaj i... ;)

molka chodzi o to ,że bycie szczęsliwym jest bardzo ale to baardzo zmiennąi ulotna sytuacją.W ciągu dnia potrafie być szczęśliwa jak i nieszczesliwa, i to kilkakrotnie, wszystko zalezy od czynnikow na ktore nie zawsze mamy wpływ. Bywa i tak że mam racje ale jestem nieszczesliwa w tej racji, mimo tego racji nie mozna zaklamywać i jej przykrywac.Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, nawet jesli nasza racja nas rani,to jednak to jest dla mnie prioorytetowa sprawą.Często bywa tak, że wiem że mam racje ale wcale mnie to nie cieszy,lecz ie chcialabym w obłudzie tkwić i zyc w sztucznym szczęsciu

Gość dissolved girl
ToksycznaKobita, Ty piszesz o zmianach nastroju a nie szczęściu, szczęście jest znacznie bardziej trwałe i stabilne...

Gość ja wyrażam tylko swoje
jak sztywonosc stanowsika ?:D jak kto ma inne to je przyjmuje do wiadomosci ityle jego wola..