Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuaawweekktuy

kolejny pporód i jego długość

Polecane posty

Gość uuaawweekktuy

słuchajcie dziewczyny, mam pytanie. Czy jesli pierwszy poród miałam przez cc to drugi - jesli bedzie sn, to bedzie dla mnie tak trudny jakby byl to dla mnie pierwszy sn? chodzi mi o to, ze kobiety czesto za pierwszym razem rodza dlugo, a drugi porod jest juz krotszy i latwiejszy. Jak to jest z porodem sn, ktory byl poprzedzony cc?

Gość uuaawweekktuy
??

Gość uuaawweekktuy
tak, wlasnie o to mi chodzi, ze jak sa dwa porody sn, to przewaznie ten drugi jest krotszy. A co jesli pierwszy jest cc a drugi sn? Czy wtedy przy sn bede sie musiala nameczyc jak pierworodka?

Gość ja coś powiem
U ciebie to będzie tak, jakbyś pierwszy raz rodziła. Chodzi o to, że po porodzie naturalnym pochwa i mięśnie są rozszerzone i wtedy szybciej postępuje poród. Ty miałaś cc więc drogi rodne masz jak nieródka :P

dokładnie. rodzisz pierwszy raz, wcześniej dziecko nie przeszło przez drogi rodne, więc nie są one poszerzone. niestety nie będzie łatwiej :P choć nie zawsze 1 poród jest długi i ciężki :)

na to naprawdę nie ma reguły. ja oba porody miałam bardzo ciężkie, ale ten 1 o tyle łatwiejszy, że był w pełni naturalny i sam się zaczął, a drugi był wywoływany, ale pod względem długości i bólu, to raczej dość podobnie. znam również kobiety, które urodziły w godzinę, łącznie z wystąpieniem pierwszych skurczów i nawet nie wiedzą, co to ból. o ile w ogóle urodzisz sn, bo znam całą masę kobiet, także tych z najbliższej rodziny, które po pierwszym CC, również miały drugą cesarkę bez względu na to z jakiego powodu pierwsza ciąża zakończyła się operacją.

Gość uuaawweekktuy
a ja marzę o trzech dzieciaczkach.... mozna miec 3 cc?

autorko 1poród po 21h zakończył się cc-dysproporcja i brak postepu porodu mimo końskich dawek oxy i masaży szyjki jestem tydzien po 2 porodzie, byłam zapisana na cc, ale odwazyłam się poczekać i spróbować sn, poród trwał 1,5h, mimo, że dziecko niemalże identycznych gabarytów jak pierwsze udało mi się, i bez dopalaczy:D jedynie nacięcie krocza...

Gość uuaawweekktuy
a ja marzę o trzech dzieciaczkach.... mozna miec 3 cc?