Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co tu robic?

Zaproszenie do hotelu Naturystów??!!??

Polecane posty

Gość i co tu robic?

Mam mały problem. W zeszłym tygodniu, zostałam zaproszona wraz z synem na wakacje do Chorwacji. Ale okazuje się że mają to byc wczasy w hotelu dla naturystów. Mój syn ma 12 lat i nie wiem jak zareaguje. W domu niby się nie wstydzi i często po kąpieli przechadza się nago. Znajomi nalegają na ten hotel, ale ja nigdy nie byłąm w hotelu dla naturystów. Czy tam trzeba obowiązkowo chodzic nago? Syn też zaczyna dorastac i kiedy chodzi po domu, często się pobudza. A jeśli zdaży się to w hotelu? Może ktoś już na takich wakacjach był i może odpowiedziec? Wstyd mi zapytac znajomych.

Gość Facet91,,,,.
tak trzeba

Gość i co tu robic?
tzn jak to zwali? onanizm? A jak ja mam mu to powiedziec? nawet nie wiem czy on umie. kurcze chyba zrezygnuje z tego wyjazdu. A jak takiego człowieka rozpoznac? Przecież nie będę z nim chodzic cały czas.

Gość nromalny człowiek tak nie robi
podnieca cię twój syn paradujący po domu nago, że na to pozwalasz i o tym piszesz?! Powinnaś leczyć sobie łeb, a to czy będzie kiedyś naturystą zostawić aż dorośnie i sam zdecyduje.

Gość albo to prowokacja
albo ty - kobieto jesteś taka głupia. Nic nie piszesz o mężu więc śmiem twierdzić że jesteś tak głupia że cię zostawił. Jak dziecko jest małe to może chodzić nago, ale powyżej 6 roku życia dzieci zaczynają się wstydzić i nie paradują nago. Nie wiem jak chowasz syna ale dla mnie to nienormalne żeby 12letni chłopak chodził po domu nago. To samo tyczy się dorosłych. Nie toleruję tego gdy rodzice po domu chodzą przy dzieciach nago, czy biorą wspólne kąpiele bo i to już słyszałam. Ludzie leczcie się bo coś wam się w głowach dzieje. A zabieranie syna do takiego hotelu to totalna głupota. Sama nie jechałabym do takiego bo co to za przyjemność patrzeć przez całe wakacje na nagie osoby. Trochę intymności i wstydu

Gość nromalny człowiek tak nie robi
o jakim mężu ma wspomnieć?! pewnie ktoś na "gołej" imprezie zrobił jej dzieciaka... Ciekawe czy wie kto (?) buahahahhaa

Gość Kaska37
Do 'i co tu robic' po prostu jechac i cieszyc sie wczasami a synowi zawstydzenie po pewnym czasie przejdzie.

Gość WebmasterNHP
Jestem naturystą od 22 lat. Co roku spędzam wakacje w chorwackich ośrodkach dla naturystów, więc mogę powiedzieć jak jest. W tego typu ośrodkach są dzieci, ale nie ma obowiązku aby być nago. Tylko raz się spotkałem z sytuacją, że nagość jest obowiązkowa i bezwzględnie egzekwowana. Było to na basenie w ośrodku dla naturystów. Ale poza nim dzieci zwolnione są z obowiązku bycia nago. Im starsze dzieci, tym mniej chętnie się rozbierają. Dzieci w wieku Twojego syna w większości chodzą nago. Wstyd pojawia się tak mniej więcej u 13-14-latków. W grupie wiekowej od 13-17 lat wstydzenie się jest powszechniejsze. U osób około 18 lat młodzieńczy wstyd mija. Pozdrawiam Tomek - Webmaster Naturystycznej Home Page

Gość werttths
i oni mysla ze sa normalni?

Gość FKK
Osoba, która założyła temat to troll. A WebmasterNHP dał się złapać. Odpuść sobie fora na o2, kafeteria, onet-y i wp-eki i tym podobne. Nie ma sensu się wypowiadać. Nie ten target. Ludziska, którzy przeważnie na tych forach uczęszczają mają już swoje wyrobione zdanie (wszak czytają fakty oraz inną polską propagandę).

Gość Do i co tu robić
Po pierwsze - w tego typu ośrodkach są niemcy, włosi, słoweńcy, autriacy, węgrzy, czesi... . Polaków jest jak na lekarstwo, więc dla nich nawiązanie z kontaktu z Twoim synem będzie utrudnione. Niemniej uczul go aby nie odpowiadał na próby nawiązania z nim kontaktu przez nieznane mu osoby starsze, niezależnie od tego jakimi językami będą one się posługiwać. Ponadto - tego typu ośrodki monitorowane są przez 24 godziny na dobę przez ochronę, dlatego ewentualni zboczeńcy są wyłapywani i eliminowani z ośrodka nim zdążą kogokolwiek zaczepić. Ponadto zawsze możesz zgłosić w recepcji lub ochronie jeśli czyjeś zachowanie Ciebie zaniepokoi. Pamiętaj też, że pobudzenie seksualne u chłopców i mężczyzn jest naruszeniem obyczajów panujących wśród naturystów, które jest niemile widziane i może się skończyć tym, że ktoś zwróci jemu uwagę. Jeżeli Twój syn będzie mieć z tym problem to lepiej aby on chodził w kąpielówkach lub spodenkach. Zapewniam Ciebie, że nikt nie będzie jemu z tego powodu robił uwag. Wyjątkiem jest strefa basenowa, gdzie obowiązuje zasada bezwzględnej nagości. Najwyżej on nie musi tam chodzić. Równie dobrze może się kąpać w morzu. Na zakończenie - takie pytania zadawaj lepiej na forach dla naturystów. Tutaj jest masa forumowych trolli, którzy nie pozwolą na prowadzenie merytorycznej dyskusji. Nawet osoby, które prowadzą rozmowę w sposób wyważony, bardzo często kreują się na znawców tematu, choć tak naprawdę w życiu nie byli w tego typu ośrodku. Pozdrawiam Tomek - Webmaster Naturystycznej Home Page

Gość Do FKK
...zdaje się, że masz rację? Pozdrawiam serdecznie! Tomek - Webmaster Naturystycznej Home Page

Gość jlc
Witam wszystkich, których hasło ''naturyzm'' nie przeraża. Jesteśmy z żoną naturystami. Szukamy hoteli w Polsce i Europie dla naturystów. Jeśli ktoś mógł by dać namiary (z jakiego biura turystycznego są organizowane wczasy), będziemy wdzięczni. Pozdrawiamy wszystkich naturystów. jlc@op.pl