Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saguaro0

zarazenie hiv czy to już na 100%???

Polecane posty

Gość mam 5s lat
a dlługo taka rozmowa trwa?

mam 5s lat To zależy. Przed badaniem określa się czy badanie w ogóle takiej osobie jest potrzebne. Przeprowadza się wywiad na temat dotychczasowego życia seksualnego i tak dalej. Przy odbiorze wyników, jeśli jest to minus to zazwyczaj jest to krótka rozmowa i idziesz sobie do domu :) Reakcje są różne, niektórzy chcą się wygadać i opowiedzieć, że się bali, inny płaczą bo "puścił" ich stres inni ze szczęścia. Jeśli jest plus, to rozmowa jest dłuższa ale o tym pisałam wcześniej.

Gość ey ye
syf :/ i potem sie umaac z takim facetem jak jeszce nie wie :/ i syf hiv gotowe :/

Gość ey ye
a bo kazda ma na czole napisane dziewica. a ty baranie myslisz ze tylko przez sex idzie to złapac, dentysta, szpital ... ale glowne przez sex :/ przeciez sie nie zaraisz u lekarza bo on ma rekaiwczki

Gość ey ye
a zebys mila tegp hifa ruchaczy jeden :/

Gość hindi1234
Ja robilam test na Nowogrodzkiej w Warszawie, bałam sie okrotnie, ale jak zobaczylam ile jest tam ludzi to dodalo mi to odwagi. Bylam z przyjaciolka bo podejrzewam ze sama bym tam ze strachu nie weszla. Doradcy sa absolutnie przeszkoleni, atmosfera jest bardzo przyjemna. Polecam KAZDEMU zrobienie testu jesli macie jakiekolwiek, chociaz najmniejsze watpliwosci... Ja akurat robilam test w piatek a wynik mialam w poniedzialek.

ey ye A ty się dobrze czujesz? hindi1234 Na Nowogrodzkiej personel jest fachowy ;) "Polecam KAZDEMU zrobienie testu jesli macie jakiekolwiek, chociaz najmniejsze watpliwosci..." Również polecam, każdy powinien się badać na wszelki wypadek ;)

Gość stuy tay a
syfy i brudasy

Gość totaka
no tak to się kończy czasami...mam nadzieję, że nie masz hiv-mam nadzieję, że zmieni to twoje podejście do seksu (chociaż to akurat wątpliwa sprawa) :P Facet zarażony wirusem HIV jeżeli go złapał w taki sposób w jaki Ty drogi autorze _ NIGDY W ŻYCIU!!!! NI-GDY!!! ludzie którzy sobie tak frywolnie poczynają i taki mają stosunek do kontaktów płciowych i partnerów seksualnych nie powinni mieć dzieci NEVERRR!!! :-/ Mam nadzieje, że tacy faceci będą mnie omijać szerokim łukiem... POwodzenia

Gość do stuy tay a
a skad ty wiesz czy ciebie ktos nie zarazi nawet w szpitalu u dentysty badz jakas dziewczyna/chlopak? Myslisz ze ci ludzi maja wypisane na twarzy ze sa chorzy ?

Gość totaka
radziłabym też odnaleźć owe panie z którymi imprezowałeś tak ostro i je powiadomić, a nie dodatkowo rozpierdzielać komuś życie swoim milczeniem, wstydem i potrzebą animowości....w takiej sytuacji potrzeba anonimowości powinna być gówno warta

Gość totaka
no nie mówię o sytuacjach zarazeń przypadkowych-tylko tych wynikających z ryzykownych kontaktów ja?....

Gość nscxqsldx
no zawsze sie potwierdza drugim badaniem, ale masz hiv i zacznij sie z tym godzic, nie pij bo twoj stan sie pogorszy, musisz odnalezc tamte kobiety, mogles je zarazic,a one mezow/narzeczonych i bedziesz mial kilka osob na sumieniu. coz za glupote sie placi, czasem bardzo wysoka cene

Gość totaka
bo skoro ktoś twierdzi, że jest na określonym poziomie a wizerunek ćpuna do niego nie pasuje...to oczywistym jest chyba, że sypiając z nowo poznaną laską używa prezerwatyw :P ale piszę tak tylko z czystej niechęci do mężczyzn w ogólności. Tak na prawdę to bardzo przykra historia

Gość totaka
dokładnie...za głupotę i brak wartości moralnych czasami trza zapłacić :P

Gość niestety znowu tu jestem
Jak masz pozytywny test to masz HIV. Wiesz, niekoniecznie ta partnerka z okresem cię zaraziła, może byłeś już wcześniej zarażony. Nie sądzę, żeby w trzy tygodnie wirus się ujawnił. W necie istnieje polskie forum o HIV. Kiedyś je nawet czytałam, tam ludzie odżywiają się zdrowo i żyją. Teraz HIV rozwija się inaczej niż 30 lat temu, więc to nie wyrok śmierci. Na forum pisali ludzie, że zachorowali na AIDS, ale wyzdrowieli; więc teraz można ze stanu AIDS powrócić do HIV. Przemyśl sobie swoje postępowanie, może czas pójść do spowiedzi i wyspowiadać się. Mam nadzieję, że Twoje zachowanie będzie nauczką dla innych ruchaczy i pamiętaj, że prezerwatywa nie zabezpiecza przed HIV ona tylko obniża ryzyko.

Gość Rose2222
Przerażają mnie tacy tępi ludzie, którzy wypisują brednie. Ciekawe kto z was w chwilach tak mocne uniesienia myśli o hiv, przypadkowy sex to ryzyko, z którym trzeba się liczyć, nie popieram a jeśli już to zabezpieczenie. Ja się zakochałam w chłopaku, bylismy parą, był sex bez zabezpieczenia, bo było z mojej strony duże zaufanie i ten człowiek zaraził mnie chorobą weneryczną, tez wirusową. Jak niby mialam podejsc do sprawy, zanim zaczelismy prowadzic zycie sexualne? Mialam mu kazac zrobic dokladne ogledziny ciala i organow wew, kazac mu wykonac wszystkie badania w tym test na hiv i przyjsc z tym do mnie, czy ktos tak w ogole robi, bo wycodzi na to ze w przyszlosci zanim dojdzie do zblizenia to wlasnie po takiej weryfikacji, a co za tym idzie selekcja, izolacja i w ogole zupelne popierdolenie. Nie jestesmy i nigdy nie bedziemy wolni od chorób. Hiv sie pietnuje bo to stereotypowa choroba, tak samo mowi sie o raku, a przeciez jakbyscie się zapoznali z tematem chorob to zobaczylisbycie ile jest o wiele gorszych dolegliwosci, moze warto uwolnić te tępe umysly od glupiego myslenia bo daleko to was nie zaprowadzi. Jestem zdrowa, zawsze dobrze traktuje chorych, nawet tych na aids. Gdybym sie zakochala na zabój a okazalo by sieze obiekt pozadania ma hiv, to nie zrezygnowalabym z niego, musialabym na siebie w pelni uwazac, przekreslac czlwoieka z powodu choroby- glupota i mentalne uposledzenie. Paniznie boje sie chorob, ale nie ludzi chorych, ja pierd :/

Gość Rose2222
Ja przede wszystkim boje sie wizyt w gabinetach kosmetycznych, dentystycznych, ginekologicznych a zwlaszcza szpitali, tak to jest dopiero ryzyko zarazenia sie wszelka mascia chorob

Gość totaka
ROSE...ale przeczytaj sobie w jakich okolicznościach Pan został zarażony. W przeciwieństwie do Ciebie MÓGŁ TEGO ŁATWO UNIKNĄĆ i ochronić jeszcze kogoś przypuszczam ...

Gość totaka
niestety świat nie ejst czaro-biały. I ja osobiście nie będę tak samo się litować nad kimś kto np. złamał rękę w wyniku nieszczęśliwego przypadku , i złamał rękę w wyniku bójki której był prowodyrem:P

Gość kici kici miał miał miał
wspolczuje :( ale to wielka przestroga dla wszystkich nas. Jak zaczne wspolzyc z partnerem to zdecydowanie bedzie musial zrobic mi test ze jest czysty. bede sie domagac tego. Trzym sie bedzie dobrze

Gość Rose2222
Przeczytałam i napisałam że jestem przeciwna. Czy tez sobie zyczycie surowej kary, jak zle postapicie? A czesto to robicie, bo sex dwoja ludzi za zgoda nie jest krzywda a wy zamykajac sie w chorym, mysleniu krzywdzicie o wiele bardziej, tak, powinna byc kara i to surowa, dla kazdgo to pierdoli glupoty :-)

Gość Rose2222
Też mowilam ze bede sie domagac testow, badan, dlugo trzymalam swoje pozadanie na wodzy, to tak nie wyglada, nie jestesmy rzeczami, zabawkami do sexu, chcesz bezpiecznego sexu to kup sobie wibrator

Gość totaka
hmmm no "pierdoleniem głupot" nazwałabym posiadanie wielu partnerek/rów jednocześnie nie używając prezerwatyw... :P

Gość Rose2222
w sensie ze sex z wibratorem bedzie najpewniejszy :P

Gość totaka
w sensie takim że nie zmieniasz partnerów seksualnych w bardzo krotkim czasie wielokrotnie to możesz zauważyć, że coś jest nie tak z tobą bądź partnerem, zareagować odpowiednio i już dalej nikogo nie zarażać. proste.

Gość Rose2222
sex z wieloma partnerami bez zabezpieczenia faktycznie mozna nazwac "pierdoleniem głupot" doslownie ;-) Zycie nie polega na wiecznym kontrolowaniu sie, niektorzy ludzie, zwlaszcza mezczyzni potrzebuja ryzyka jak ryba wody, by zyc. Ja osobiscie lubie ryzyko i spontanicznosc, nie w sexie, tutaj sie nauczylam ze nie mozna ufac nawet tam gdzie to jest pewne. Ale nie zachowuje sie przez to jak idiotka i nie pietnuje facetow, bardzo mnie wkurwiaja debile ktore nie mysla, i nawet czasami sie uciesze ze dostal taki gnyb purchawke na sisiorze, ale to trwa sekunde Mnie przeraza to, ze sa ludzie chorzy ktorzy kryja chorobe i zarazaja innych, jakby z zemsty, psychopaci, takich to trzeba spalic w kociołku, a nie goscia ktory sie zesrał z wrazenia na wyjezdzie i go poniosło, no glupi i sam sie do tego przyznal, lub nie, teraz jest chory, po co mam rzucac w niego kamieniem, wiecej- nawet nie zycze mu tego, bo uwazam ze to za duzo, gorsze rzeczy robia ludzie i nic. Nie ma sie co nakrecac, napisalam mniej wiecej swoje i dziekuje za uwage, zycze duuuuzo zdrowia a zwlaszcza zdrowego rozsadku i madrego myslenia.

Gość do totaka
Jestes bardzo skłonna do szybkiego oceniania. Nie bronię faceta, bo postapił źle, ale przecież równie dobrze te kobiety mogły zażadać prezerwatywy, więc nie wsiadaj na autora, że zarażał innych, bo nie zrobił tego specjalnie. Nie rozumiem też twojego stwierdzenia, ze autor nigdy nie powinien miec dzieci, bo coś tam... Co ma uprawianie seksu do posiadania dzieci?

Gość totaka
hmmm macie na pewno racje i w nikogo nie chcę rzucać kamieniem, ale wolałabym żeby pierwszym odruchem w takiej sytacji było docieranie do ludzi których podejżewa się o to że cię zarazili bądź ty mógłbyś, a nie zastanawianie się jak anonimowo potwierdzić testy. U silnego organizmu nie rozwinie się od razu Aids a u słabego sprawa może potoczyć się dużo szybciej. I z tego wynikło moje zbulwersowanie. :) ale oczywiście NIKOMU czy jest spontaniczny czy nie aby miał ten problem!

Gość totaka
bo jest tylko szansa! że dzieci nie będą nosicielami-a nie Pewność!