Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saguaro0

zarazenie hiv czy to już na 100%???

Polecane posty

Gość saguaro0
forum jest niezle ale troche boje sie gdzies logowac, jakis strach i nie chce tam niepotrzebnie smiecic. innnelda mialas ryzykowna sytuacje? tyhty dzieki za odp! wiem ze pewnie panny beda uciekac i juz wiem ze musze mowic ze jestem plus cheap ja skorzystam z maila jesli mozna bo widze ze wiesz duzo dzieki za odpowiedzi

innnelda Jeśli chcesz wykonać test anonimowo i ze friko to udajesz się do PKD - czyli Punktu Konsultacyjno-Diagnostycznego. Niestety punkty te istnieję tylko w większych miastach. Warto dla komfortu jednak do takiego punktu podjechać jeśli mieszkasz w małym mieście/miejscowości. Wygląda to tak, że wchodzisz idziesz na krótką rozmowę z psychologiem i jeśli miałaś ryzykowną sytuację to idziesz na pobranie krwi. W zależności od ilości osób/punktu itd czekasz ileśtam na wynik. Wynik odbierasz i masz 3 mozliwości: - minus - nie jesteś zakażona idziesz do domu - nieokreślony - będzie cię pytać o problemy zdrowotne, które ewentualnie wpłynęła na niejasność wyniku - pozytywny- czyli wykryto przeciwciała skierowane przeciw wirusowi - rozmowa z psychologiem, porady itd. "ja bym nigdy nie zwiazal sie z kobieta, co ma HIV, no chyba ze bym sam byl z nia, kochalbym ja a ona by sie zarazila np. udzielajac komus pomocy po wypadku, wtedy bym z nia zostal" No to indywidualna sprawa, ale przecież HIV nie przekreśla stworzenia udanego związku. A sytuacja z zakażeniem podczas udzielania pomocy, hm... To chyba osoba, która pomocy udzielała musiałaby mieć też jakieś rany i krew musiałaby dostać się bezpośrednio do nich. "masz chyba obowiazek informowania przed seksem, ze masz hiv (nie wiem, dokladnie, ale jest takie prawo, nie wiem czy prezerwatywa zwalnia cie z tego obowiazku, nie wiem jak z oralem)" Jest obowiązek informowania osób z którymi się sypia i kiedy nie wiadomo kiedy się zakaziło również poprzednich partnerów. Używanie gumek nie zwalnia z tego obowiązku.

"forum jest niezle ale troche boje sie gdzies logowac, jakis strach i nie chce tam niepotrzebnie smiecic." Hej śmiało, zarejestruj się. Kiedyś też czytałam tamto forum. Sporo możesz się dowiedzieć. Nie bój się nikt Cię tam nie zidentyfikuje ;)

tak miałam... Zaraziłam sie szankroidem. Jak sie dowiedziałam, to bardzo rzadka w naszej strefie klimatycznej choroba weneryczna... ani ja, ani moj(teraz były) partner nigdzie nie wyjeżdżalismy, wiec nie trudno sie domyśleć, jak to złapał:( szankroid łatwo jest wyleczyć ale czasem zastanawiam sie czy tylko tym mnie uraczył

przeczytaj, pomysl.. stopsyjonizmowi.wordpress.com/2012/05/09/zabijanie-pacjentow-w-imie-naukowej-medycyny-jest-sztuka-lekarska-a-skuteczne-przywracanie-zdrowia-metodami-naturalnymi-jest-przestepstwem/#more-21749

Queen a mozesz podać stronę internetowa, gdzie można się tego dowiedzieć bardziej szczegółowo?

innnelda Rozumiem. Najlepiej będzie jeśli wykonasz test. Nie martw się na zapas, z zarażeniem HIV przez stosunek to nie jest tak, że za każdym razem musisz akurat się zakazić. Jak znajdę to wkleję jakieś statystki ale z tego co ostatnio czytałam to jakoś 1 na 100 kończy się przekazaniem wirusa. No ale to zależy, bo jedni nie zakażą się w ogóle a jedni za pierwszym razem.

U mnie to było tak, że po 3 dniach dostałam wysokiej gorączki a potem wykwitów- chorowałam na to dwa tygodnie, wiec ciez ko powiedzieć czy to były tylko objawy szankroida. Skoro mój były posuwał inne(prawdopodobnie prostytutki z egzotycznych krajów nie wiem raz czy więcej, to strach pomyśleć co mógł złapać!?:O Mnie zapewniał, ze przedemną była jakas jedna powazna partnerka. On nie uznawał prezerwatywy!

Gość saguaro0
c

Gość saguaro0
cheap maila masz odemnie jeszcze raz dizeki za wsparcie napawasz mnie resztką mojej nadziei ktora zniknela teraz wiem ze sie musze doksztalcac i wiedziec najwiecej mialem takie wrazenie ze jak sie zaraze to raz dwa bede mial aids i zycia niewiele mi zostalo

innnelda Nie ma za co :) Jakbyś chciała pogadać to zawsze możesz napisać. Napewno nie zignoruję maila. saguaro0 Spoko zaraz zagadam na maila i pogadamy prywatnie.

Gość saguaro0
wynik we wtorek mam na 16,30 byc

Gość Agaszka torun
dzięki za te ośrodki mnie tez facet zdradzał. chcę wykonać test

Gość e5y rywy w
Naruchał a teraz płacz. Autorze sam jesteś sobie winien. I nie to że kopię leżącego ale kto bzyka co popadnie łąpie choroby., Taka prawda.

Gość jbgvftd
a to nie jest tak(gdzies to czytalam) ze jak sie zazywalo jakies tabletki np ibuprofen czy cos takiego to wynik moze wyjsc falszywy? gdzies to wyczytalam kiedys i nie wiem gdzie..

Fałszować wynik mogą niektóre schorzenia, np schorzenia wątroby. Leki moczopędne czy przeciwcukrzycowe. "Złe wyniki wskazujące na uszkodzenie lub zaburzenia pracy wątroby mogą być spowodowane przyjmowaniem popularnych leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych, doustnych leków antykoncepcyjnych, antybiotyków, sterydów anabolicznych, a także dużych dawek kwasu askorbinowego, czyli witaminy C. Również zwiększenie ilości bilirubiny bywa wywołane spożyciem alkoholu, a także dużych dawek witaminy C."

Gość jbgvftd
aha to czyli jezeli autor chlal,byl przeziebiony zarzywal jakies tabletki to one mogly wplynac na poprawny wynik testu,czyli rownie dobrze moze byc zdrowy?

O jakimkolwiek wpływie alko na test nie słyszałam od terapeutów/psychologów itd. W artykułach większość informacji jest wpisana na wyrost. Tak samo jak o prawdopodobieństwie zakażenia (że np strona bierna w seksie oralnym może się zakazić a takich przypadków nie odnotowano). Teoretycznie może być wynik fałszywy dlatego pozytywy się potwierdza. Test Combo jest bardzo czuły. Jeśli chodzi o leki itd to przed badaniem przeprowadza się wywiad na temat tych wszystkich spraw. Więc wydaje mi się, że te czynniki jeśli wpłynęłyby na wiarygodność testu to byłby to marginalny przypadek. Np. u kobiet w ciąży testy czasem dają błędny wynik. Ale ja rokować nie będę, nie jestem akurat jeśli chodzi o kwestie czynników mogących fałszować testy kompetentna.