Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FITT777

Jak się mobilizować ?

Polecane posty

Gość FITT777

Tydzień temu rozpoczęłam dietę. Czuję już pierwsze efekty, małe, ale jednak są :) Jednak zdarzają mi się takie dni, przynajmniej pamiętam to z poprzednich diet, że muszę coś przekąsić - niestety nie o tej porze co trzeba i często na tym kończyły się moje diety. Chciałabym uniknąć tego błędu, dlatego proszę o pomoc co zrobić, gdy "napadnie" mnie głód ? Dodam, że najgorzej jest na kilka dni przed miesiączką, wtedy mam ochotę na czekoladę i nie umiem się powstrzymać - muszę zjeść choćby kawałek.

Zajmij się czymś intensywnie to nie bedziesz myślała o podjadaniu. np. uczenie się języka, czytanie. Tak żebyś nie miała minuty wolnej, najczęściej podjada się z nudów. Dodatkowo pij dużo wodę(ale nie 1haustem, tylko po łyku co 15 min), wtedy bedziesz miała uczucie sytości bez jedzenia. No a reszta to twoja silna wola-ćwicz ją.

Gość FITT777
Właśnie ta silne wola... czasami mi jej brakuje i to chyba zależy od dnia. Teraz mam sporo wolnego, tak że mogę się skupić na diecie :) No i koleżanka - też się odchudza, to mam w sumie jakieś oparcie, ale nie widujemy się co dzień.

Gość FITT777
Ktoś jeszcze ma jakiś pomysł ?

Gość to ja dodam swoje 3 grosze
ja tez mam taki problem.. moze rozwiazanie wyda Ci sie glupie, ale na mnie dziala.. ja zawsze przed zjedzeniem np. czekolady czy kawalka pizzy zadaje sobie pytanie: jaka korzysc przyniesie mi zjedzenie tej czekolday? zjem, bede 3 minuty zadowolna, a potem? przyjda wyrzuty sumienie, dluzej bede musiala czekac na schudniecie , bede znow na siebie zla itd. Czyli wymyslam sobie jakie beda konsekwencje zjedzenie tej czekolday. Potem sobie mysle: zjemy cos innego, np. grejfruta, najwyzej pozniej zjem czekoldae. Najczesciej pozniej juz nie mam ochoty..

Gość FITT777
to ja dodam swoje 3 grosze wiesz ja sobie zrobiłam taki jeden dzień w tygodniu - niedzielę, na przekąszenie czegoś słodkiego. Np, rano jakieś ciasteczko lub kawałek placka, ale KAWAŁEK ! to jest właśnie fajne, bo wiem, że mogę sobie pozwolić na coś takiego, przynajmniej raz w tygodniu nie winiąc się. Tylko czasem, to aż mnie zżera :D ostatnio sobie wyobrażam mojego byłego chłopaka, który ze mną zerwał i jego minę za miesiąc jak mnie zobaczy haha...to mnie mobilizuje i mam nadzieje, że do tego czasu będzie widać efekty :)