Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hassana

Ile ubranek potrzebuje niemowlę?

Polecane posty

Gość hassana

Kompletuję wyprawkę i zupełnie nie wiem, ile czego kupić. Czy wystarczy 10 par śpichów i kaftaników?

Gość a ja a ja
oczywiście że wystarczy

Gość a ja a ja
wystarczy

Gość No to może...
A już to kupiłaś? Bo jeśli nie to kup raczej body i pajace. ja miałam 3 kaftaniki i nigdy ich nie ubrałam,

Jeśli mogę doradzić, to zamiast kaftaników kup body z krótkim i z długim rękawem i pajace.

Gość jak sobie przypomnę
jaki baby bum mnie dopadł jak byłam w ciąży to zawsze na to wspomnienie śmiech mnie ogarnia:-) kupowałam jak oszalała , rzeczy miałam tyle co dla drużyny piłkarskiej bylo tego tyle, ze wiekszosci z nich nawet moje dziecko nie mialo ani razu na sobie no cóż...tak to juz jest jak hormony do głowy uderzą;-) pewnie ze taka ilosc w zupelnosci wystarczy

Gość jak sobie przypomnę
i nie kupuj też koszulek,malutkie , śliczniutkie z pięknymi aplikacjami, ale zupełnie niepraktyczne

Gość Pytanie do ludzi z nad morza
Kaftaniki zastąp body (dobrze trzymają pieluchę), a śpioszki czymś bez stopek (wtedy na dłużej wystarczą) i skarpetami (będzie cieplej w nóżki). 10 to aż zanadto. :) Na r. 62 te 10 może się przydać, ale na r. 56 kup mniej, bo one się trochę krócej noszą, a czasem wcale (zależy od wielkości dziecka).

Gość no nie wiem, nie wiem
i nie kupuj zadnych dzinsow, bluz itd, najwuyzej po jednej sztuce, bo dziecku niewygodnie i zle w to ubierac..

Gość hassana
O to jestem zaskcozona, myślałam że trzeba więcej bo wiadomo, a to się uleje, a to z pieluchy wyleci. Chciałam kupić takie coś co się zapina w kroku na 3 zatrzaski.

Gość colpoe
Też się podłączam pod pytanie, jeśli mogę hassana? ;) ale mówisz tylko rozmiarze 56 c, czy chodzi ci też o większe ubranka?

Gość colpoe
ano tak jak piszecie, wszyscy mówią że przede wszystkim body i śpiochy i pajacyki...

Gość tommee tippeeeeeeeeee
ja zamiast spiochow i pajacykow zakladam body i polspiochy z nieuciskajaca gumka ,latwo w nocy bez zbednego wybudzania dziecka zmienic pieluche ,tylko polspiochy w dol, body rozpiac i gotowe, a z pajacykiem wiecej zachodu no i te napki zapinane w polmroku :D

Gość kozabrzoza
śpiochy i kaftaniki to przeżytek proponuje pajace body

Gość colpoe
ja mam na razie kilka śpiochów, 3 pary bodów z długim i 3 z krótkim rękawem, jednej pajacyk, wszystko w roz. 56 cm, ale to tak na dobry początek kupiłam, żeby oko nacieszyć ;)

Tylko body i pajace, reszta to zawracanie głowy. Zwróć tylko uwagę na szerokość bo ja np kupiłam 7-pak body z early days i moja córa nigdy ich nie założyła bo są takie szerokie. Dobrze jak pajac jest zapinany przez całą długość i w kroku. Te zapinane na ukos na jednej nogawce są trudniejsze w zakładaniu. 7 kompletów w zupełności wystarczy.

to cos co sie w kroku zapina to body własnie jest :P a ile sztuk? ja miałam bardzo dużo i wszystko sie przydało. wczoraj moje dziecko załatwiło 8 bluzek z długim rekawem, 4 bluzki z krótkim, 3 śpioszki, 4 spodnie, 2 pary skarpet, pajacyk i 20 pieluch tetrowych i 3 flanelowe - bardzo sie slini i co chwilke przebieram, jak ma sliniak to szyjka sie odparza, wiec wole przebierac :) a ja powiem ze wole bluzeczki, kaftaniki niz body :) jeszcze dla noworodka body ok, ale zapinsane na całej długości lub kopertowe, ale teraz tylko bluzeczki - szybciej przebrać prze zaślinieniu :P

Gość hassana
Ja poluję na promocje w sklepach, ostatnio kupiłam w hipermarkecie za 5 zł takie body jednokolorowe.

Gość hassana
A jeszcze pytanie czy dziecko szybko wyrasta z takich ciuszków? Co ile miesięcy trzeba wymieniac garderobę?

Gość No to może...
hassana polecam ci ubranka z tesco - są super. A z rozmiarami to jest różnie, mój prawie nie chodził w 68 od razu przeskoczył na 74. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Ma jedne body 62 które jeszcze mu ubieram, a większość kupuję już 80.

Gość Zunna
Ja mam 10 body (3 na dlugi, 5 na krotki, 2 na ramiaczka), 10 pajacow, dwie pary spodenek, jeden kaftanik i dwie cieplejsze bluzy. Tetaz dokupie tylko cieplejsze - polarowe, spodenki i kombinezonik na wyjscie ze szpitala. I mam jeszcze 4 czapeczki - 2 bawelniane, 1 przejsciowa, jedna cieplejsza.

Gość Pytanie do ludzi z nad morza
Tak, pajace też są bardzo dobre, natomiast śpiochy to takie średnio pomysłowe ubranie.