Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ulijanka123

handel na targowiskach bez działalności gospodarczej

Polecane posty

hej czy ktos sie orientuje co grozi za handel wyrobami swojskimi (kiełbasa, kaszanka, szynki itp) na targowiskach bez dzialalnosci gospodarczej?

Gość gerst na
zdziwiłabyś sie, chodzą kontrole po targowiskach

chcialabym sprobowac na poczatek na czarno ale sie boje bo kasy nie mam aa jak mi kare dowala ponad 5 tys to sie pograze

Gość chaszimotto
moim zdaniem, nie te czasy, chyba, że mały targ, ludzie się znają i ktoś cię ostrzeże jak przyjdą ale w to nie wierzę bo ludzie jak się dowiedzą, że jesteś nielegalna to cię pogrążą bo oni przecież muszą podatki płacić i komuś nie może być lepiej... w dużym mieście to się wzięli za te targowiska, sprzedaż bez pozwoleń jest bardzo ryzykowna

Gość hduifdhofud
a pracujesz? nie ma co ryzykować!

no pracuje jakies marne grosze nic odlozyc nie mozna. wlasnie sie boje zaryzykowac wiec mysle zeby zalozyc ta dzialalnosc tylko nie wiem jakie sa dodatkowe wymogi dla sanepidu np bo to jednak zywnosc mam termiczne pojebniki i lodowki takie samochodowe ale czy to wystarczy nie mam pojecia

Gość jewyyy
Sprzedawałam tak kiedyś "wyroby" nic nie było i mnóstwo ludzi tak robiło. A teraz nie wiem jak to jest.

Gość nscxqsldx
zarejestruj dzialanosc, to nie kosztuje fortuny, dzien roboty, 200 zl i juz, grzywne ci dojebia raz dwa, oni wszystkich znaja, i na tym zyja, wyczaja cie od razu, a w dniu ktorym sie pojawisz na "ryneczku" 10 zyczliwych noniesie na ciebie, ludzi sa zawistni, w oczy kluje jak ktos zarabia, skoro oni placa podatek to dla czego ty masz zarabiac wszystko z utargu a oni nie? kazdy sasiad na ciebie doniesie, co mu nie przeszkodzi z toba milo gadac i zachwalac twoich wyrobow, a nawet z mila checia wezma troche kielbaski za friko do domu

ja nikogo nie bede okradac tylko nie chce zakladac dzialnoscie jak biznes moze nie wypalic. ciekawe czy wszyscy na takim targowisku maja dzialalnosc ze kazdy tak donosi

Kochana, jak Cię na tym dorwą to z kary sanepidowskiej się nie wyliżesz! Z jednej strony - bez odpowiednich badań, wędliny przetrzymywane i najpewniej też transportowane niezgodnie z przepisami, jak znam życie pewnie i książeczki zdrowia Ci brak. Do tego handlowanie na czarno - bez działalności gospodarczej, więc i kara ze skarbówki... oj będzie tego będzie. Naprawdę - lepiej już cichcem wymieniaj te wyroby za inne np z sąsiadami, albo z jakimś uprzejmym rolnikiem za jajka czy warzywa.

ja nie chce jaj i warzyw chce kase:) ksiazeczke mam sanepidowska i postanowilam zalozyc dzialalnosc i brac kielbache na fv z masarni tyle ze chce sprzedawac na targach. wiec wtedy takiej kary nie powinno byc co?

Gość hu8h87
nscxqsldx, ale dlaczego krytykujesz tych uczciwych, ktorzy placa podatki, a nie kogos kto chce kombinowac i omijac prawo?? Gwarantuje ci, ze gdybys zyla z hadnlu i ktos obok rozlozylby sie obok ciebie i jeszcze sprzedawal to samo co ty, to raz dwa byc o tym doniosla🖐️

mieso bedzie z pewnoego zrodla bo bede maila na to fakture wiec przebadane nawet mysle ze takie zaswiadczenie uda mi sie zdobyc

nie jest duzo osob ktorzy wedlinami handluja i ja nikogo nie krytykuje gorzej jaak bym ustala z pomidorami ogolnia z warzywaami ale tym raczej malo osob handluje

Na licho ci te targi? Opłata handlowa to praktycznie to samo co ci wyjdzie za wynajem lokalu handlowego - a wtedy - mając książeczkę, przebadane mięso i działalność możesz działać na czysto.

Gość gość
Dobrze a co z handlem papierosami i wodka jesli wiecie co mam na mysli.Podejzewam ze wspolpracuja

Gość gość
Straz Miejska predzej przegoni babcie z rynku z kwiatkami i jagodami niz Tamtych