Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi8111_

Jaki poród jest lepszy DLA DZIECKA?

Polecane posty

Gość megi8111_

Hej. Jaki poród jest lepszy dla dziecka? czy siłami natury czy cesarka? dla kobiety -wiadomo-lepszy jest sn. a dla dziecka? jaki poród jest najbezpieczniejszy? najkorzystniejszy? przy jakim porodzie jest najmniejsza szansa na to, że coś sie stanie dziecku?

napewno szczęśliwy zaraz tu sie rozpocznie dyskusja co lepsze, są zwolenniczki i przeciwniczki zarówno cc i sn

Gość megi8111_
ja wiem ze są zwolenniczki sn i cc:D ale mi chodzi o to w świetle nauki i opinii lekarzy jaki poród jest lepszy i bezpieczniejszy dla dziecka.

Gość berdddaa
Dla dziecka lepszy jest porod sn i zwolenniczki cc moga sobie mowic co chca.

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Lepszy dla dziecka jest poród naturalny niepowikłany. Dziecko dostaje pierwszy w życiu masaż, (ma to znaczenie w rozwoju mowy),dziecko pojawia się na świecie powoli, jego oddech nie jest wzięty "z zaskoczenia". Jednak nie zawsze poród sn jest możliwy - niestety u mnie po 20 g porodu SN trzeba było zrobić cesarkę. Bo w tym przypadku SN dla dziecka i dla mnie mógłby skończyć się tragicznie. Pzd

Gość jeżyk z jabłuszkiem
Po cesarce dziecko nie było wymęczone, przede wszystkim nie było ryzyka niedotlenienia itp. Jednak czasami w czasie cc także pojawiają się komplikacje dla dziecka - zanika odruch ssania (u mojego zanikł na dwie doby!!!), i czasami pojawiają się problemy z płucami.

Gość jeżyk z jabłuszkiem
"Zwolenniczki" cc??? Czasami nie ma innego wyjścia. Mogę sobie być zwolenniczką sn (a jestem), a i tak dla ratowania życia swojego i dziecka podpisałam (bedac już prawie po drugiej stronie) zgodę na cc. Takie życie!

Gość megi8111_
wiem ze najlepszy jest niepowikłany poród sn bez znieczulenia. ale jesli z góry załozyć?

To chyba naturalne ze silami natury. Albo raczej naturalny, bez interwencji. I to i dla matki i dla dziecka. Ale wiadomo, ze czasem konieczna jest cc. To jest naprawde maly odsetek, niestety przez to ze porod sn jest malo naturalny to czesto prowadzi do niepotrzebnych cesarek