Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mateusz Kozub z Łódzi

Czy wiązać się z kobietą która wypala ponad paczke fajek dziennie?

Polecane posty

Gość hmmmm rzeczywiście super
tak przy okazji pracowałem kiedyś z takim facetem nałogowcem, to było w Anglii. Praca była po 12 godzin, 3 przerwy co ok 4 godzny. Facet cały dzień nic nie jadł, bo nie miał nawet czasu, rano jadł tylko śniadanie, przerwy przeznaczał na "obżearanie się" fajkami.. on je wręcz pochłaniał by przetrwać kolejne godziny, i dopiero później na kolacje posiłek ;) Ja się wręcz zastanawiałem jak tak można funkcjonować Facet może i byłby ok.... gdyby nie to, że po prostu był już tymi "szlugami" zamulony, jak się rozmawiało z nim to się miało wrażenie, że nie do końca kontaktuje ;)

Gość ja nie paleęęęęęęęęęę
co za tolerancja Tylko,że nałog palenia jest bardzo śmierdzący i chyba dlatego bardziej napiętnowany.

PS piszcie swoje doświadczenia z palaczami - trzeba napiętnować to ich potrzebe "woloności" kosztem zatruwania świata niepalącym

ups kilka literek zgubiłem :P

Gość heheeeee
ostre

Gość no tak no tak no tak
wszystko zlo na świecie to przez palaczy gdyby nie palacze to nagle świat bylby piekny nikt by na raka nie umieral powietrze byloby czyste i świeżo pachnace ludzie nie mieliby problemów żadnych, bo te które maja to w wyniku palenia no ogólnie nastalby świat ogólnej szczesliwości ................... nalóg alkoholowy przynosi o wiele wiecej zla niż palenie nigdzie nie slyszalam, żeby po wypaleniu paczki fajek dziennie ktoś kogoś zabil, pobil, albo znecal sie i bil wlasne dzieci i żone, czy spowodowal wypadek samochodowy

Gość kamillllooooo
wole taką co pali, niż taką co pije, albo sie puszcza jeśli wszystko inne by mi pasowalo to z paleniem można dac sobie wspolnie rade, można radykalnie ograniczyc , a potem rzucic zupelnie podsumowując :jeśli już to wole zeby palila , a byla dobrą kobieta dla mnie , niż mialaby nie palic a być sekutnicą i cholerą , są wieksze problemy w związkach niż palenie, myśle, ze niejeden mąż zamienilby niepalącą ozieblą żone, na taką co pali ale lubi sie kochac ;)

Gość smoluchy
jak zawsze bronią swego.... jak można bronić swego nałogu.... i do "no tak" pomyśl o ile by się zmniejszyły kolejki do lekarzy i pomyśl o ile państwo czyli my wszyscy z podatków musimy łożyć kasy by leczyć z nowotworów takich jak ty i ofiar palenia biernego

Gość kamillllooooo
wiesz ja myśle , ze jezeli palacz zachoruje to nikt nie musi dokladac za jego leczenie, biorac pod uwage ceny papierosów i wysokosc akcyzy, oraz placoną przez niego skladke zdowotną to oddal państwu tyle kasy , ze moglby miec pokój jednoosobowy w szpitalu chorych na hiv, którzy sie puszczali z byle kim tez sie leczy, narkomanów, którzy sie świdomie trują też, alkoholików też leczenie chorych na raka pluc trwa przecietnie kilka miesiecy i nastepuje zgon, chorych na alkoholizm , hiv, narkomanów leczy sie latami

Gość kamillllooooo
no i jeszcze jedno, jeżeli myślisz, ze gdyby nikt nie palil kolejki do lekarzy zmniejszylyby sie chciaż o 1/3 to naprawde jestes bardzo naiwna i nie wiesz o czym piszesz

Gość smoluchy
to może w ogole ich nie leczyć..... według Ciebie ps. poszukaj sobie ile kosztują tomografy (tak ok 6mln zł za "sztuke") i inny sprzęt diagnostyczny, poszukaj sobie ile kosztują takie badania leki anynowotworowe a także utrzymanie ośrodków leczących uzależnonych zapewniam Cię zyski państwa z akcyzy i podatków z papierosów a także alkoholu są niższe niż później państwo musi wydać na walke z tymi nałogami.... oczywiście koncerny zarabiają miliardy i tworząc lobby bronią tych zysków ze wszystkich sił

Gość kamillllooooo
najlepszym wyjściem byloby zakazanie sprzedaży papierosów i już ale państwo najpierw udostepnia coś co powoduje uzaleznienie i zarabia na tym kase bo pobiera akcyze, fajki można kupic wszedzie, a potem jak ktoś sie uzalezni to robi z niego czlowieka drugiej kategorii zabronic sprzedazy papierosów jako środka uzależniającego i trującego i nie bedzie tej dyskusji zadajcie sobie trud i sprawdzcie jaka kwota wplywów do budzetu to akcyza od fajek

Gość kamillllooooo
twoje argumenty sie nie bronią takie same koszty są przy diagnozowaniu kogoś kto ma raka jelita , bo przez cale życie świadomie żle sie odżywial, a co z otylością ?? ilu ludzi sie leczy z tego powodu bo nie potrafią poskromic lakomstwa, jest jeszcze mnóstwo chorób , które ludzie niejako wyhodowują sobie sami, przez wlasne lenistwo i zaniedbania .... na tej zasadzie otylym powinno sie zabronic obżerac, bo ich leczenie jest zbyt kosztowne dla państwa

Gość kamillllooooo
z tomografem to przegielaś/oleś :) nie chcesz chyba napisac , ze tomograf sluży tylko do badań osób palących papierosy :)