Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona244444

pierwszy raz samolotem pomóżcie

Polecane posty

Gość ona244444

jak to jest z kosmetykami na lotnisku trzeba je pakować w specjalne woreczki. Można je kupić samodzielnie czy trzeba na lotnisku? i czy jak będę miała przesiadkę np w Amsterdamie to czy muszę kupić nowe woreczki czy te zakupione na Okęciu będą dobre. Bo już nie wiem słyszałam różne opinie a nigdy nie leciałam samolotem więc trochę sie

Gość ona244444
czekam na info

wszystko co polplynne czy plynne tzn kremy, blyszczyki itd musi byc zapakowane w woreczek zapinany, mozesz oczywiswcie miec swoje pod warunkeim ze buteleczki nie maja wiecej jak 100ml kazda (do 1000ml lacznie). ja zeby nie targac przy sobie pakuje do bagazu rejestrowanego.

Gość ja uzywam woreczkow sniadaniow
ych z tesco i jest w porzadku. Wygladaja taka samo a za cale opakowanie place tyle co za jeden na lotnisku :D

Gość ona44444
czyli nie ,usi byc zapiecie typu harmonijka czyli te co mozna kilka razy otwirac moga byc zwykle woreczki sniadaniowe?

Gość Zależy gdzie kupujesz.
Jeśli kupujesz w strefie za kontrolą osobistą (wcale nie aż tak tanio), to możesz przewieźć kosmetyków dowolną ilość, z jednym zastrzeżeniem. Jeśli to będzie dodatkowa torba, a ty masz w warunkach jedną sztukę bagażu podręcznego, to z tą dodatkową torbą cię po prostu nie wpuszczą bez dopłaty. Jeśli chcesz wnieść kosmetyki przez kontrolę osobistą, to musisz spełnić następujące warunki (z regulaminu lufthansy, wszędzie podobnie): Przykładowo podajemy przepisy obowiązujące w liniach Lufthansa: Produkty płynne i galaretowate, jak np. artykuły kosmetyczne i pielęgnacyjne są dozwolone w bagażu podręcznym, o ile spełniają następujące wymogi: Pojemniki z płynami i podobnymi produktami mogą mieć pojemność do 100 ml (obowiązuje maksymalna pojemność na nadruku opakowania). Wszystkie pojedyncze pojemniki muszą być transportowane razem w jednej przeźroczystej, zamykanej torebce plastikowej (np. zaciskane torebki plastikowe tzw. "zipy") o maksymalnej pojemności jednego litra. Na jedną osobę może przypadać maksymalnie jedna torebka. Torebkę należy okazać oddzielnie w trakcie kontroli bezpieczeństwa. Jeśli masz przesiadkę, to nadal jesteś w strefie za kontrolą bezpieczeństwa (drugi raz kontroli nie przechodzisz), a więc sprawdzają cię tylko raz, przy wejściu do strefy.

Te woreczki maja byc z taka harmonijka,ale w tesco tez takie sa - normalne sniadaniowe, przynajmniej w brytyjskim tesco :) Nie musisz wymieniac woreczkow, jak sa cale to mozesz latami je uzywac.

ze struną :) litrowy woreczek, do którego wkładasz płyny w opakowaniach 100 militrowych

hmmm... ja mam zawsze 2 torebki, nawet 3 i nigdy nikt mnie nie zapytal dlaczego a zawsze wyjmuje do kontroli. Oczywiscie lacznie nie mam wiecej jak 1000 ml. Latam juz od 7 lat kilka razy do roku i raz tylko przy kontroli zatrzymano mi bagaz na chwile,ale bynajmniej nie z powodu plynow a... bialego proszku :D Ale okazalo sie ze przeswietlajaca maszyna cos zle namierzyla bo to byl Horlicks w oryginalnie zamknietym opakowaniu.

struna chyba bardziej precyzyjnie opisuje to zamkniecie ;)