Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nosz choleraa

Do jakiego wieku kobieta jest według was atrakcyjna fizycznie?

Polecane posty

Gość stara ruro -do autorki
wyłącznie mi kompa bo mnie chyba już kompletnie poyebało :(

właśnie odpoczywam po udanym seksie z osiedlowym hydrantem. Tylko on daje radę mojej wielkiej czarnej dziurze :)

mamusia powiedziała mi, że jak sobie wsadze w piipkę czosnek, to pan waldek chętnie się ze mną umówi :)

Gość Karol Darwin.
Czterdziestki - czego wy chcecie? Wehikułu czasu? Odwrócenia biegu rzeki? Nie da się. Jest wiek reprodukcyjny i post-reprodukcyjny. Przyroda o to się zatroszczyła że osobniki w wieku reporodukcyjnym są atrakcyjne dla płci przeciwnej, a te w wieku post-reprodukcyjnym już nie (przez setki tysięcy lat ludzie rzadko dożywali okresu post-reprodukcyjnego). U ludzkiego gatunku akurat tak się składa, że samice mają inny wiek reprodukcyjny niż samce. Samice wcześniej nieco dojrzewają i wcześniej przekwitają. Samce mają dłuższy wiek reporodukcyjny bo i nakład w nasienie wymaga znacznie mniej energii niż w komórki jajowe i ciąże. Skoro kobieta około czterdziestki do rozrodu już się praktycznie nie nadaje, przestaje być postrzegana jako atrakcyjna. Jakiś procent stara się ukryć ten wiek (przez ćwiczenia fizyczne, botoksy i inne wynalazki XXI wieku, albo przez maskowanie ubraniem, różnymi obciskającymi rajstopami, malowaniem twarzy) ale niewielu się to udaje i nie na długo. Ewolucja sprawiła, że męskie oko wprawnie dostrzega te oszustwa. Ci którym się to nie udawało, poświęcali niepotrzebnie energię w zaloty do osobników po okresie reporodukcji i przegrali w wyścigu ewolucyjnym z tymi którzy takie oszustwa lepiej potrafili rozgryźć. Mężczyźni dłużej pozostają w okresie reporodukcyjnym bo i pięćdziesięciolatek może śmiało spłodzić potomstwo. Więc dłużej pozostają atrakcyjni dla płci przeciwnej. Tym bardziej jeśli dysponują zasobami dzięki którym moga wesprzeć swoje potomstwo. To brutalne prawo dżungli.

Obym taka nie była, jak te stare i brzydkie kobiety tutaj na forum, które mają kompleksy i muszą się podszywać masakra

mam tak wielką pipkę, że jak kichnęłam to wyleciał mi stamtąd stary ulubiony fotel babci, telewizor marki Rubin i sportowe gogle :) Ma się tą pojemność :)

Kobiety też pewnie szybciej mają kryzys wieku średniego, co tutaj siedzieje przechodzi pojęcie ludzkie, podszywją się ,bo są stare ludzie

kwiat lotosu to moja koorewska ksywa :) Jestem dumna z tego co robię :)

tylko na pomarańczowo piszę prawdę :)

Nie dość , że niezłą beke z ciebie mam stara pudernico to pewnie spociłaś sie przed klawiaturą aby mi dogryźć hahahah

Gość wiek reprodukcyjny
u samców ludzkich kończy się koło 40tki. W banku spermy nie chcą nasienia od starszych, wybrakowanych już coraz bardziej samców produkujących kiepską spermę. Taka prawda. Większości po 50tce już ledwo co staje. I to też fakt.

lubię tak pokrzyczeć sama na siebie dla niepoznaki :) Musicie wiedzieć, że telewizor marki Rubin to nasze rodzinne dobro, mamy go od pokoleń dlatego wszyscy bardzo się ucieszyli kiedy w końcu sie znalazł. Żeby uczcić ten dzień, zrobiłyśmy z babcią i mamą promocję dla pana waldka - babcia dała mu nawet uderzyć w kakaowe oczko :) Jestem taka szczęśliwa ! :)

Gość marek wąs
po cholere, kwiacie lotosu, weszłas na ten topik, skoro zamiast rzeczowych argumentów spłycasz poziom dyskusji jakims dziecinnym dokazywaniem i przekleństwami?

Gość marek wąs
ty obniżasz. Inni pisza w maire kulturalnie a ty "HAHA AUTORKO JESTES STARA I GUPIA PRUCHNO FUJ BRZYDKA PEWNIE".

bo jestem głupią koorwą :)

No niestety, na dodatek piszę pod dwoma nickami jednocześnie :( Jestem zerem, wiem :(

Gość marek wąs
prosze, przedstaw jakis rzeczowy argument a nie obelgi "stara i gupia jesteś autorko!".

Nie pisze sttara krowo z dwóch nicków ,bo mam jeden czarny. : )Pozdrawiam cie, pewnie skończyłaś podstawówkę i nie masz dobrej pracy papa

marek wąs - tak proszę jesteś taki ślepy , że nie widzisz podszywu ?I to jest poziom ? Wiem, ze niektóre kobiety mają kryzys wieku średniego ale bez przesady

Gość marek wąs
widze podszywa, ale ty jako pierwsza zaczyłas obrazac bez powodu autorkę. Za to spotkały cie podszywy. Za karę. Wyjasnij dlaczego tak bardzo ci przeszkadza, że 40 letnia kobieta nie wyszła jeszcze za mąż? Kompleksy?

kompleksy to ma podszyw nie ja . Mam swoje zdanie na temat autorki i tyle, nie musi się zgadzać. To po co pisze na forum ? -.- Kazdy ma jej jeszcze klaskać i pisać pochwalne rzeczy

Gość marek wąs
Ona nie robi nic złego. Nie każdy musi być w jej wieku matroną z gromadką dzieci i wasatym marianem jako mężem. Możesz sie nie zgadzac z nią, możesz uważać że każda kobieta powinna obowiązkowy wyjśc za mąż przed 25 rokiem życia ale nie masz prawa nikogo obrażać z powodu iz ma inne poglady na życie niz ty.

Gość marek wąs
jak już masz "swoje zdanie na temat autorki" to wyrażaj je kulturalnie a nie "STARA RURO GUPIA!" bo robisz wieś i wystawiasz sobie samej świadectwo jaką prymitywną osoba jesteś.

Gość listek kończynki
Jakaś głupia kłótnia zamiast merytorycznej dyskusji. Kobieta jest atrakcyjna dopóki ktoś ma na nią ochotę, niezależnie czy ma lat 20 czy 80.

Gość rokokoko
Kobieta może być atrakcyjna jeśli ze swojej atrakcyjności nie zrezygnuje. Jeśli nie przestanie o siebie dbać, jeśli będzie pilnowała swojej wagi (z wiekiem o to trudniej, więc wysiłku trzeba więcej), jeśli będzie uprawiała sport (bo nie tylko o samą wagę, ale też o konsystencję ciała chodzi), jeśli odpowiednio zadba o włosy, skórę, a nawet skorzysta z botoxu (bo dlaczego by nie skoro jest taka możliwość?), jeśli stosownie się ubierze by podkreślić swoje walory (czyli wcześniej musi zadbać o figurę), jeśli zechce to może nawet zoperować coś (biust, zmarszczki - czemu by nie? jeśli to przesunie jej starość o 10 lat), jeśli bedzie się uśmiechać i będzie w dobrym humorze, jeśli poflitrtuje z mężczyznami, a może nawet od czasu do czasu zafunduje sobie kochanka, to nadal będzie atrakcyjna. Nie można pozwolić aby małżeństwo, dzieci, praca, albo brak faceta, czy jakiekolwiek problemy zdominowały kobietę i dały pretekst by sobie odpuścić. Bo kosmetyczka droga, bo na fintess nie ma czasu, bo przekroczenie założonej wagi o killogram (albo więcej) to niewiele, bo przecież urodziła dziecko... Stawiamy sobie wymagania i trzymamy się ich rygorystycznie. A jak człowiek czuje się atrakcyjny to i życie jest przyjemniejsze i szczęśliwsze. A kochanek należy się każdej, żeby było co wspominać na stare lata.