Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda34252

Krwawienie z nosa

Polecane posty

Gość Magda34252

Witam. Mam 15lat. Od ok. 4lat mam bardzo częste krwawienie z nosa. Na początku to było normalne bo szybko rosłam i krwawienia były oczywiste. Od ok roku już nie rosnę a krwawienia z nosa są dalej. Są one okresowe występują tak mniej więcej co miesiąc. Zawsze boli mnie nos (tak wyżej to chyba przegroda nosowa). Mam iść do lekarza?

Gość onawi
za suche powietrze w mieszkaniu......rozwies przynajmniej mokre reczniki na noc

kruche naczynka, słaba krzepliwośc lub właśnie krzywa przegroda nosowa robiłaś morfologię pzrze ten czas?

ja sie z tym zmagam od dziecka a mam 23l,tez tak co ms,przed okresem.mozesz pic pokrzywe 2-3 szkl przez gora mc. jesli nie masz zadnych krawwien z zoloadka, odbytu czy okresu(bo przy krwawieniach nie mozna).a to jest wina skurczonej oslabionej watroby.przez to przechodzi przez nia za malo krwi,nie miesci sie i "wybija" nosem.teraz to wiem:).powinnas ogrniczyc slodycze ,przez to wlasnie dodatkowo,niepotrzebnie oslabiasz sobie watrobe a da sie bez nich zyc.cukier jest potrzebny, ale w posilkach w napojach przeciez przyjmujesz.jesc cieple posilki,od czasu do czasu zupy na wolowinie,te mieso,kasza gryczna jest zdrowa-bo to wlasnie rozgrzewa organizm, a twoj jest juz troche wychlodzony i stad te rewolucje.no i tak z rana i wieczorem staraj sie unikac takich typowo kwasnych rzeczy kiszone ogorki,jogurty kwasne owoce.to wszystko dla watroby,bo to jest powod.laryngolog zapisal mi na to tez masc- emofix,uszczelnia naczynia, wlasnie na krawawienia.rutinoscorbin tez ma takie dzialanie. pare wskazowek.powodzenia

nie zrozum mnie zle i nie rezygnuj czasem calkiem z kwasow,bo sobie zoladek popsujesz.chodzi oto zeby cos ograniczyc,bynajmniej wieczorem

Koniecznie idź do lekarza. Możesz mieć problemy z krzepnięciem krwi, trzeba zrobić wyniki. Nie robią Ci się przypadkiem siniaki? Nos nawilżaj, np. wodą morską, nie wydmuchuj mocno i nie podrażniaj (nie dłub!).

to nic!!,nie sluchaj ojca idz do lekarza,krwawienie z odbytu nie jest normalna sprawa. i nie strasze tylko mowie

Gość marzeniawklatce
ja mam krwawienie z nosa gdy malo spie w nocy

Gość kawa najlepsza jest
maść nawilżająca do nosa jest dobra

Gość marzeniawklatce
a w jakim celu sie jej uzywa