Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina45667

po jakim czasie od dostania okresu macie regylarnie miesiaczke?

Polecane posty

Gość karolina45667

u mnie minelo sporo lat i wciaz nie mam

A ile masz lat? Jeśli skończyłaś 18 lat to idź do ginekologa. Jeśli nie to jeszcze masz czas.

Gość karolina45667
20

To udaj się do lekarza. Już najwyższy czas na pierwszą wizytę. Ja byłam w wieku 19 lat. Powinnaś zostać skierowana na usg i kilka badań hormonalnych.

Gość karolina45667
a za badania harmonalne sie placi? na postawie pobrania krwi vzy na czym to polega ?. chce sie wybrac ale wiecie stres jest;D

Gość karolina45667
Agus . moj lekarz ogoleny zauwazyl dosc gruba szyje mimo to nie kazal robic rzadnych badac. mowil ze byc moze cos jest nie tak .ale mial duzo pacjentow i to olal .

Gość lips90
problemy z tarczycą..

Gość karolina45667
jak zbadac tarczyce ? i u jakiego lekarza mozna?

Niekoniecznie z tarczycą. Jeżeli jesteś ubezpieczona w NFZ to na podstawie skierowania od lekarza, który przyjmuje na NFZ za badania nie płacisz. Robi się je analizując próbkę krwi. USG robi się przez pochwę. Jeżeli lekarz ma aparat do usg w gabinecie to może je od razu wykonać podczas wizyty. Jeśli nie daje skierowanie.

Idź do ginekologa, bo to on się zajmuje diagnozą nieregularnych miesiączek. A jak wyjdą jakieś problemy z hormonami możesz poprosić o skierowanie do ginekologa-endokrynologa. Na podstawowe badania tarczycy-TSH może Cię skierować lekarz ogólny. Prywatnie kosztuje kilkanaście złotych. Ale lepiej pójść do ginekologa, który zleci badania różnych hormonów. Ja mam tarczycę w porządku, a nieregularne miesiączki spowodowane są u mnie zupełnie innymi zaburzeniami hormonalnymi.