Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aAlimenty

Alimenty 500 zł to dużo czy mało?

Polecane posty

Gość dfddd
to sa za tępe umysły aby to zrozumieć.

Gość no i???
mamusia kontrowersyjna no i taka jesteś super ze zostałaś sama z 2 dziec:(

mamusiu a kiedy Ty zrozumiesz że alimenty to nie łaska czy nie łaska tylko psi obowiązek ? Rozumiem że tatuś ma płacić 300 zł i może mieć dzieciaka w dupie ? A mamusia ma zapieprzać, opiekować się dizeckiem 24/h, pamiętać o wywiadówkach, lekarzach, odprowadzaćm, organizować czas,wakacje, brać L4, bawić się z dzieckiem, uczyć go, pilnować, wychowywać, pracować, dokształcać się, i oczywiście utrzymywać dziecko. Ba, najlepiej niech się w ogóle zrzeknie tej jałmużny w postaci alimentów i pozwli biedakowi założyć nową rodzine....W sumie To już chyba lepiej na początku iść do banku spermy bo dzieciak to i tak sprawa matki a jak jest mało zaradna ( bo to wstyd Przecierz liczyć na ojca dziecka ! ) to niech se w ogóle dzieciaka nie robi. :) Witki normalnie opadają...

Gość dołączę się do tematu:/
ja wojuję w sądzie z dziadkiem dziecka(ojciec jest lupem i nie płaci) więc zasądzili od dziadka 6 lat temu(w 2006 r) kwotę 300 zł na wnuka. w lutym b.r złozyłam wniosek o podwyzkę,bo jest mi bardzo cięzko--dziś byłam na odczytaniu wyroku i...sędzia mi nie podniosła ani złotówki. Stwierdziła,ze dziadek jest zbyt biedny,zeby móglwięcej łozyć na wnuka( tak przedstawił sytuację,ze wyszło ze zyją z zoną za 110 zł miesięcznie) SZOK SZOK SZOK SZOK SZOK JESTEM ZAŁAMANA,NA SKRAJU WYTRZYMAŁOSCI PSYCHICZNEJ. NIE STAĆ MNIE NA ADWOKATA,ZEBY POMÓGŁ MI ZŁOZYĆ APELACJĘ. OJCIEC DZIECKA NIE BĘDZIE PŁACIŁ NAPEWNO,BO ROBI MI NA ZŁOSĆ I PRACUJE NA CZARNO.

Gość dołączę się do tematu:/
JA WYCHOWUJĘ SYNKA,ODRABIAM Z NIM LEKCJE,DBAM O NIEGO JAK TYLKO MOGĘ--I JESZCZE MAM SIĘ MARWIĆ SKĄD WZIĄĆ NA TO PIENIĄDZE? ,POZA TYM PRACUJĘ ZAWODOWO,BO TAKTO BYŚMY JUŻ DAWNO UMARLI Z GŁODU. ANI OJCIEC ANI DZIADEK DZIECKA NIE UTRZYMUJĄ Z NAMI KONTAKTU.

Gość To dużo moim zdaniem
Mi mąż daje sam z siebie 400 zl ale zabiera dziecko na wakacje i kupuje mu prezenty. Ale na przykład mojego brta byla chciala oskubac...pozyczyla od kolezanek paragony i sąd walnął 800 zł gdy brat zarabiał 1400 zl. Po 3 msc zlozyl odwolanie, ona juz paragonow nie miala i ciach! Z 800 zrobilo sie 300

Gość dorrrrr
http://babialnia.blog.onet.pl/Koszt-utrzymania-dziecka-2,2,ID351615086,n dla tych co twierdzą że 500 zł alimentów to dużo. Uważam że zależy od tego jak ojciec zarabia, prawdziwy facet nawet po rozwodzie bedzie dbał o swoje dzieci i jak widzi, że dziecku trzeba coś kupic to dodatkowo to robi.

Gość dorrrrr
http://babialnia.blog.onet.pl/Koszt-utrzymania-dziecka-2,2,ID351615086,n dla tych co twierdzą że 500 zł alimentów to dużo. Uważam że zależy od tego jak ojciec zarabia, prawdziwy facet nawet po rozwodzie bedzie dbał o swoje dzieci i jak widzi, że dziecku trzeba coś kupic to dodatkowo to robi.

kontrowersyjna mamusiu, ubawiłaś mnie. Cały czas podkreślasz, że ty jesteś taka nie-polska (w domysle lepsza) i równiez twój poziom wypowiedzi jest lepszy. Tymczasem jest chamski, pełen stereotypów, niekonsekwenty i pozbawiony merytorycznych argumentów.

Gość hhihi
ta cala kontrowersyjna mamusia, majaca obywatelstwo przez naturalizacje ;-) to jakas Ruska lala albo inna dziwka zza wschodniej grancy :D Facet sie ozenil ale szybko zdal sobie sprawe co wzial i sie rozwiodl. Szkoda tylko, ze ona obywatelstwo juz zdobyla i siedzi w naszym kraju.

e tam.... to bez sensu... ja dla takich idiotek zawsze będę kurwa bo wpadłam w wieku 19 lat a że od niego kasę to jeszcze pazerną i egoistyczną babą.... w dupie to mam:) takie jak one uważają się za takie mądre bo chyba nigdy życie im nie dokopało... mi dokopało nie raz... nie raz i nie dwa byłam odsyłana z kwitkiem bo na hasło mam małe dziecko byłam przekreślana.... nie raz zastanawiałam się jak przezyć za niecałe 100zł na tydź... a tatuś??? tatuś jak nie miał to nie płacił i miał w dupie czy dziecko jest chore czy czegoś potrzebuje... w końcu trzeba mieć za co iść się pobawić w piątek... i ja mam sie nad takim użalać???? w dupie go mam tak jak on swoje dziecko.... a te wszystkie super babki które tu tak po mnie jadą niech się cieszą że im sie udało:) a jak bym została postawiona pod murem to dla moich dzieci poszłabym dupy dawać za pieniądze i nikomu nic do tego

Gość secret life
Jestem matką, całe szczęście nie samotną.Współczuję innym kobietom,gdzie cały ciężar wychowania i dbania o dziecko/ci spadł właśnie na nie.Aż włos jeży się na głowie, gdy czyta się niektóre wypowiedzi wszechwiedzących kafeterian.Każdy samotny rodzic ma ciężko, żadne pieniądze tego nie wynagrodzą.Co do wysokości alimentów to 500zł to nie jest dużo....Ja i mąż nie mamy 10tyś zł na msc jak ojciec dzieci autorki, a nasza pociecha kosztuje nas dużo więcej niż jemu zasądzono alimentów.Jak można żałować pieniędzy na własne dzieci?To trzeba być zwykłą szują, tym bardziej jak kogoś na to stać!! Szkoda,że w naszym społeczeństwie jest tak mało empatii dla drugiego człowieka.Komentarze typu,że kobieta sama jest sobie winna, i to ona rozkładała nogi, łapała faceta na dziecko są żenujące.Oboje rodzice są odpowiedzialni za dziecko. Życze wytrwałości i siły wszystkim samotnie wychowującym rodzicom!:-)

Gość jugo
dołączę się do tematu:/ - a nie myślałaś, żeby zamiast od dziadka oddać sprawę do funduszu alimentacyjnego? 2+3 :))) - ot, specyfika kafe - wpadniesz i urodzisz jesteś kurwą, wpadniesz i usuniesz też jesteś kurwą, oddasz do adopcji to jesteś... wiadomo kim ;) swoją drogą "matki" które tu się wypowiadają wydrapały by oczy innym kobietom: nie ważne dzieci, ważne, żeby MĘŻCZYŹNIE było dobrze. a to, że mężczyzna (?) swoje dzieci ma głęboko w dupie to już nieistotne :O

taka specyfika... ale nie każda jest kurwą i nie każdy facet to skończony fiut... bo sa kobiety niekurwy i faceci którzy sa prawdziwymi mężczyznami:P może trzeba było zostać kurwą to i dziecko by miało a i byłemu mogłabym odpuścić alimenty żeby chłopak miał i nie był taki biedny i poszkodowany przez takie egoistyczne i pazerne babsko jak ja:P

a jak za późno zdecydujesz się na dziecko i nie daj boże masz problemy to jesteś starą kurwą:P dla której ważniejsza była kariera:P to teraz niech ma:P sama chciała:P trzeba było mysleć wcześniej:P przepraszam... poniosło mnie... :P ale jak tu sobie łażę to cos takiego jak empatia jest tu rzeczą bardzo rzadko spotykaną:(

E, no nie przesadzaj, że przejmujesz się opinią osób wypisujących takie idiotyzmy :D

Zauważyłam, że na kafe 2 tematy wywołują olbrzymie emocje - własnie alimenty i kochanki. Gdybyś napisała, że napadłaś na osiemdziesięcioletnią staruszkę, pobiłaś ja i ukradłaś ostatnie 100 zł, to nie zostałabys tak zbluzgana, jak w sytuacji, gdybyś napisała, że zostałaś kochanką. :D

czasem tak.. przejmuję się... ale potem mi przechodzi:) mam bardzo duże poczucie sprawiedliwości i jeśli ktoś mnie obraża zwłaszcza jako matkę to mnie to boli:( zawsze taka byłam a nawet gorsza:P ale jak życie trochę skopało to i dupa i serce zrobiło sie twardsze:P bo dotarło do mnie że wszyscy maja mnie w dupie a ja robiąc innym dobrze sama rzucam sobie kłody pod nogi.... tak np było z alimentami... nie miał ok... powiedziałam że poczekam... po 3 mc miałam dość a on do mnie z pyskiem... a jak poszłam do kmornika to obraza majestatu... jak ja mogłam... z czego on teraz będzie żył.... ale jak mi brakowało bo nie płacił to się jakos nie martwił jak my żyjemy:P

sama potępiam kochanki bo uważam że jeśli facet ma żone i dzieci to inne powinny się trzymać z daleka:P może dlatego że źle by mi było z wiedzą że pomogłam rozbić rodzinę:) zresztą sama ja mam i gdybym dorwała taka która próbuje mi męża zbałamucić albo dała się jemu zbałamucić to marny jej los... inna sprawa jeśli babka nie wie że żona dzieci... wtedy dla mnie co innego... w końcu ona nie wróżka:P dla mnie rodzina jest najwyższą wartością:) może dlatego że nigdy jej nie miałam a teraz mam i będę walczyć o nią ile starczy sił:P

Gość mqgda
Ja mam po 350 zł na dziecko( a mam dwie córki), łącznie 750 zł. Córki w wieku szkolnym i przedszkolnym. Uważam, że to wystarczająca kwota. Pracuję i zarabiam 1200 zł. Nie potrzebujemy luksusów. Mieszkamy w bloku, fakt opłaty do spółdzielni są spore, ale zasądzona kwota wystarcza nam na normalne funkcjonowanie. Nie mamy samochodu ani super mieszkania, bo nas na to nie stać. Najważniejsze jest to , że możemy zaspokoić najważniejsze potrzeby i to nam wystarcza. Ważne, że córki już nie chorują, a przede wszystkim to, że jesteśmy razem. Pozdrawiam

Gość do kontrowersyjnej mamy
zadała pytanie czy to biedny eks ma płacic za błędy gospodarki społecznej w Polsce a ja sie zapytam jezeli nie on to kto moze dziecko które zrobił albo samotna matka jezeli ktos zostaje sam bez dziecka to równiez sam powinien poczuwac sie do tego zeby płacic na swoje potomstwo takie jest moje zdanie nie sadze aby rozrywka dla samotnych matek było włóczenie sie po sadach i kłótnia o kazda złotówke prawdziwy facet sam powinien zaproponowac łozenie kosztów na dziecko ale nie ma tak dobrze wiec trzeba walczyc cóż takie zycie jak mój były na alimenty nie miał i mi skomlał ze on taki biedny i wogóle to mu zapropnowałam zeby zamiast płacenia tych 300 stów to siedział z dzieckiem jak ja w pracy będe:) i jak będzie sie dobrz sprawował to bedzie mał dobrze ze mną a jak coś nawali to od razu do sądu ide :) na początku troche się ociągał potem sie zgodził bo biedak wyjscia nie miał bo z praca krucho u niego więc mam spokój z kim dziecko zostawić jak do pracy wychodze a i tak na opiekunke wydałabym wiecej niz 300 stówy:P a swoją drogą to ci faceci to niezłe nieudaczniki ze 300 stówy alimentów to dla nich majatek chociaz zdaje sobie sprawe ze rozwody sa z róznych przyczyn i czasami nie ma mozliwosci aby matka zostawiła dziecko po opieka ojca wiec wtedy obowiazek alimentacyjny jak najbardziej się należy i nie ma co im popuszczac bo ci faceci udają tylko że oni są tacy biedni a te złosliwe i zgryzliwe posty to chyba sami faceci pisza którzy chcą się wymigać od obowiązków na swoje dzieci które zwyczjnie zaczeły iM BYC CIEZAREM NA DRODZE DO NOWEGO SZCZESLIWEGO ZYCIA i tak zwalaja na te matki ze nie wiadomo jaka kase chca od nich wyciagnac moim zdanie to jest zenada ale to tylko moje skromne zdanie jak go nie stac na załozenie drugiej rodxiny to niech jej nie zakłada a jak go stac to nawet moze miec 10 rodzin jego sprawa ale nie KOSZTEM MOJEGO DZIECKA ja sama ciężko pracuje i biore pełna odpowiedzalność za rozwój i życie małego człowieka i dla mnie to jest zenada ze dorosły człowiek który w dodatku jest sam i nie ma zadnych obowiązków rodzicielskich nie potrafi zapracować na te 300 czy 500 złotych alimentów no prosze was i jeszcze bezczelnie płacze mamusi kolegom kochance czy nawet drugiej zonie w rekaw ze on musi az TYLE pieniedzy na dziecko płacic normalnie chcemy tych biednych facet ow wydoić na astronomiczną kwote 300 złótych miesięcznie skandal:P

Gość ja tez tak lubie
sraty taty d..pa w kraty! samotna mamusia chciałąby wszystko a alimenty to min 2000 bo jej sie nalezy!a gdzie jest powiedziane,że tylko ojciec ma żyły wypruwać na dziecko które jest wspólne?samotne mamusie idźcie do roboty!

Gość do kontrowersyjnej mamy
oj kochana kontrowejsyjne mamusiu masz racje nie jestes polska jestes prymitywna i bardzo małomiasteczkowa ale na pewno nie POLSKA

Gość ja tez tak lubie
kontrowersyjna ma rację,dobrze napisała a waa mamusie z przypadku prawda w oczy kole

Gość ldm
Najlepiej zamknąć ojca, podatnik zapłaci i za fundusz i za ciupę więc wszystko sami się rozwiąże :d

Gość do sraty taty
to niech nie wyprówa zył nikt mu nie każe niech nie pracuje lezy w domciu wygodnie na kanapce przed telewizorkiem a matka jak dostanie z funduszu to zle bo za pieniadze podatników ale spoko jest sprawiedliwość na swiecie bo za niedługo ten wspaniały najpracowitszy tatuś pójdzie siedzieć tez za pieniądze podatników a jak 20 lat pracuje w sądzie rodzinnym jeszcze nie spotkałam sie z kwotą alimentów 2000tys złotych no chyba że ojciec sam dobrowolnie poszedł na ugodę i zobowiązał się tyle płacić raczej jak ojciec nie chce ujawniac swoich dochodów np z pracy na czarno to taka samotna matka raczej więcej niz 500 złotych na dziecko nie dostanie a czy to dużo czy mało moim zdaniem nie za dużo raczej skromnie ale takie są realia na pewno przykro jest takim kobietą a jeszcze bardziej dzieciom które tu również sie wypowiadały a które nie miały takiego startu w życia jak ich przyrodnie rodzeństwo mimo że mają jednego ojca ale to już zależy od sumienia takiego człowieka bo to żeby się godnie rozstać to potrzebne są niestety dwie osoby a nie tylko matka na pewno taka matka nie może sobie pozwolić na to aby facet grał na nosie bo dziecko to nie jest zabawka drodzy tatusiowie takie dzieci też czują i mają ogromny żal do takich zabidzonych tatusiów którzy nie potrafią 300 złotych zapłacić miesięcznie co pokazały tutaj niektóre wypowiedzi takich dzieci na forum

Gość mamusie z przypadku
a co powiecie tatusiach z przypadku

Gość ja tez tak lubie
mamusie z przypadku wybrałych takich tatusiów własnie i teraz kombinują jak kasę wydoić,żałosne ale sama znam kilka takich cwaniar

Gość normalniejszidwas8w98w
mamusiu a kiedy Ty zrozumiesz że alimenty to nie łaska czy nie łaska tylko psi obowiązek ? Rozumiem że tatuś ma płacić 300 zł i może mieć dzieciaka w dupie ? A mamusia ma zapieprzać, opiekować się dizeckiem 24/h, pamiętać o wywiadówkach, lekarzach, odprowadzaćm, organizować czas,wakacje, brać L4, bawić się z dzieckiem, uczyć go, pilnować, wychowywać, pracować, dokształcać się, i oczywiście utrzymywać dziecko. Ba, najlepiej niech się w ogóle zrzeknie tej jałmużny w postaci alimentów i pozwli biedakowi założyć nową rodzine....W sumie To już chyba lepiej na początku iść do banku spermy bo dzieciak to i tak sprawa matki a jak jest mało zaradna ( bo to wstyd Przecierz liczyć na ojca dziecka ! ) to niech se w ogóle dzieciaka nie robi. Witki normalnie opadają.. TAKA NIESTETY JEST BRUTALNA PRAWDA, PO ROZWODZIE KOBIETA MA DUŻO CIĘZSZE ZYCIE NIESTETY. DLATEGO KAZDA KOBIETA POWINNA STARANNIE WYBIERAC SOBIE MEZCZYZNE. ODPOWIEDZIALNEGO I Z DOCHODEM, A JESLI ON NIE ZARABIA DOBRZE TO CHOCIAZ ZEBY JEGO RODZICE BYLI MAJETNI. SAME SIE W TO WPAKOWALYSCIE, WITAJCIE W REALNYM ZYCIU MAMUSKI ALIMENCIARY!