Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aAlimenty

Alimenty 500 zł to dużo czy mało?

Polecane posty

Gość gość
500 zlotych to za duzo chyba ze mowa o takich miastach jak warszawa bo tam zycie jest drozsze niz w mniejszych miastach ale tez pensje wieksze. Ogolnie alimenty nie powinny wynosic wiecej niz 400 zlotych bo i tak matka dostanie 500 zlotych z programu 500+ plus alimenty to ma prawie 1000 + zlotych plus swoja pensja to zycie na luzie

Gość gość
Nie ma to jak poleciec na dupka i olewac dobrych porzadnych mezczyzn haha

Gość gość
Ja mam zasądzone 400zł na dziecko i co z tego jak tatuś ma w d...pie dziecko i nie płaci?? Komornik rozkłada ręce,fa mi się nie należy-a jak chciałam usunąć to słyszałam "damy sobie radę" po dwóch latach okazał się dupkiem....

Gość gość
Ogolnie alimenty nie powinny wynosic wiecej niz 400 zlotych bo i tak matka dostanie 500 zlotych z programu 500+ plus alimenty to ma prawie 1000 + zlotych plus swoja pensja to zycie na luzie xxx No tak, dochód matki poniżej 1600 zł, 500+ i alimenty 400 zł to ogromne pieniądze. :o

Gość gość
A to ty dając dopy i rodząc bękarta liczyłaś na "ogromne pieniądze"? A tu niespodzianka - zamiast 5, zaledwie 2 tysi da sie wydziamać ;):)

Gość jagodzianka71
Alimenty w wys. 500zł pokrywa np. mąż a drugie 500zł pokrywasz Ty... Czyli np sąd stwierdził że miesięcznie na utrzymanie dziecka idzie 1000zł. Czyli mąż daje Ci 500zł a Ty pokrywasz resztę.

Gość gość
Zaraz zaczną sie teksty: jak to ja 500? Pszciesz ja piere, gotuje i ...w ogóle. Bo ja jezdem matka - i mi sie nalerzy!!!

Gość gość
dziś Trud wychowania jest niepoliczalny w złotówkach,dlatego sędzia może zasądzić alimenty 100% pokrywające potrzeby dziecka (a nie 50/50) od ojca lub matki dziecka. Wobec prawa wygląda tak : Matka 100% wkład w wychowanie i zapewnienie miejsca zamieszkania Ojciec:100% wkład finansowy(bo dziecko z nim nie mieszka i nie wychowuje go na codzień)