Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szatynka1234ed55t

zaświadczenie rmua ile ważny

Polecane posty

Gość szatynka1234ed55t

18 czerwca syn ma zabieg wycięcia migdałów do tego potrzebuje zaświadczenie rmua mój pracodawca wystawił mi je ale mam pytanie ile jest ono ważne myślałam ,że skoro wystawił mi je dzisiaj to jest ważne cały czerwiec.Znajoma powiedziała mi ,że rmua jest ważny od 15 do 15 czyli 18 będe miała je nie ważne czy ktoś może mi powiedzieć jak to jest

rmua to przecież potwierdzenie ile zarobiłaś w danym miesiącu i że szef odprowadził składki. Jest ważne bezterminowo i dotyczy miesiąca, na który jest wypisany. Na pewno nie chodzi Ci o ten dokument?

Gość szatynka1234ed55t
Dostałam kartkę z wymaganymi dokumentami i piszę tam : dokument potwierdzają prawo do świadczeń z NFZ-druk RMUA (druk RMUA uzyskasz od swojego pracodawcy.Więcej informacji na:www.zus.pl

no właśnie, na druku rmua masz dowód, że za taki a taki miesiąc masz opłaconą składkę zdrowotną. Pracodawca ma obowiązek dawać Ci ten dokument co miesiąc. Jeśli idziesz na zabieg w czerwcu to masz mieć ostatni ważny dokument rmua, czyli majowy, jeśli w lipcu to czerwcowy, itd.

Gość szatynka1234ed55t
Acha czyli jak wystawił mi go dzisiaj to bez problemu mogę go pokazać tego 18 czerwca??