Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lisvel

SZKŁA KONTAKTOWE - problem

Polecane posty

Witam! :) Otóz jakiś czas temu kupiłam sobie kolorowe soczewki. Moje naturalne oczy sa szare natomiast soczewki ciemny braz. Problem polega na tym ze gdy je zaloze to widac moj naturalny kolor bo zrenice są zbyt male.. Nie wygląda to ciekawie... Znacie moze jakies bezpieczne krople powiększające zrenice?? zaznacze ze soczewki te nosze jedynie od czasu do czasu więc efekt nie musi byc trwały. Dzieki za kazda odp :) pozdrawiam

Gość hg.'.gh'
uż lepsze szare niż brązowe

Gość hsderwyrwa
Po prostu musisz kupic inny kolor soczewek i bedzie git...ja mam szarozielone oczy i kupilam niebieskie soczewki i nie zmienily mi koloru na nieb:/ Za to kupilam zielone i jest super

ale soczewki same w sobie są naprawde ładne i widać je wyraźnie tylko chodzi o to, że nieraz jest złe światło co powoduje że źrenica się zmniejsza i od środka widać kawałek mojego szarego koloru a tak ogolnie są całe brązowe :)

Gość hsderwyrwa
ahaaaa to dziwne:/ Nie wiem czy sa jakies krople do powiekszenia zrenicy ale nawet jak by byly watpie aby cos pomogly bo zrenica sama sie zmniejsza pod wplywem swiatla....

nie kombinuj z powiększaniem źrenicy tylko wybierz sobie kolor zbliżony do naturalnego... od szarości bliżej do zieleni czy błękitu niż brązu - nie będzie tak widać tego kontrastu.

To kwestia złych soczewek. Soczewki barwiące kupowałam 2 razy - za pierwszym razem efekt byl świetny, za drugim było podobnie jak u ciebie. Soczewki nadawały się tylko do wyrzucenia i to mnie zniechęciło do dziś.

I kolor nie ma tu nic do rzeczy, bo mam zielone oczy, a soczewki kupowałam turkusowe, więc bardzo zbliżone kolorystycznie.

Może rzeczywiście macie racje, lepiej nie ryzykować i pożegnać się z nimi, kupie sobie inne :)

soczewki coopervison expression colours maja bardzo mala dziurke na zrenice, jak dla mnie zbyt mala , i kolor w okol zrenicy jest jasny. Moze te beda dla Ciebie odpowiedniejsze.