Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manufrancja

jak żyć?

Polecane posty

Gość manufrancja

mam 23 lata, niedługo skończę studia. Pracuję na razie na niepełny etat i zarabiam ok 1500zl na rękę. Wiem, że po studiach dostanę między 2500 a 3000zl, bo już rozmawiałam z szefem i chcą mnie zatrudnić Obecnie dostaję od rodziców kasę na wynajem pokoju = niewielkie kieszonkowe. Co zrobię za ten rok, gdy się już obronię, przestanę brać kasę od rodziców i nadejdzie czas na usamodzielnienie się? Płacić za wynajem pokoju do końca życia? Wynająć kawalerkę za prawie 2 tys zl, czy braćkredyt za meiszkanie 20-30m2 i zyć głodowo? KURWA JEGO MAĆ!

takie życie, ciesz się,że w ogóle masz alternatywę i szansę na usamodzielnienie!

Gość manufrancja
oni mieszkają w małym miasteczku - ja obecnie w wojewódzkim. Mogę zacząć szukać czegoś w moim (ok 3tyś mieszkanców) miasteczku :(

Gość mieszkac z rodzicami
i odkładać na mieszkanie .

Gość manufrancja
ok, zakłądając, że zarabiam te 3tys zl. jestem w stanie odlozyc 1500 meisiecznie. jeszcza na jedzenie i rachunki - dorzucanie sie. po roku mam juz cale 18tys. nawet radośnie założę, że już 20tyś. Po 5 latach całe 100 tys. moze dostanę podwyżkę, więc jeszcze jakieś kolejne 5 i mam już 300tyś zł na mieszkanie + wykończenie. Cool :]

i tak nie jestes w takiej zlej sytuacji, wiele osób nawet nie ma pracy, a ty masz perspektywe ze za kilka lat kupisz mieszkanie, wiec nie jest zle, a jak znajdziesz faceta, razem szybciej ustukacie