Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalie2803

Jak uwierzyć w siebie?

Polecane posty

Od pewnego czasu mam stany depresyjne z którymi nie potrafię sobie poradzić. A mianowicie kompletnie nie umiem docenić swojej wartości (przynajmniej wydaje mi się że na tym polega mój problem). Znajomi i rodzina wciąż powtarzają mi, że jestem super, ładna i mądra, bla bla bla, ale ja w to wcale nie wierzę i wydaje mi się, że jest na odwrót i oni mówią tak tylko, żeby mnie podnieść na duchu. Pewnie powiecie, że powinnam poddać się terapii, ale od razu mówię, że za to mnie nie stać. Ale wiem, że dużo lepiej radze sobie ze sobą, gdy ktoś z zewnątrz, bezstronny wyrazi pozytywna opinię na mój temat. Zastanawiałam się nawet, czy nie zrobić sobie jakiejś sesji foto, żeby nabrać pewności siebie. Podpowiedzcie coś... też miewacie takie problemy? :( :(

Gość magdalenkanie chce mi sie spac
masz kompleksy na punkcie swojego wyglądu czy raczej osobowości ?

Raczej nie pasuje mi coś wiecznie w moim wyglądzie. To znaczy niby te kompleksy są bezpodstawne. lu92, i jak sobie z tym radzisz?

Ciągle jakaś terapia od kilku lat - mogłabym chyba już być psychologiem od wiedzy uzyskanej na nich, ale to wciąż za mało. Pomaga mi to doraźnie, ale na dobrą sprawę wciąż czuję się jak ktoś totalnie zagubiony, czasem sama nie wiem czego na prawdę chcę.

Gość ssasha0
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5246680, ostatnio znalazłam tą stronkę, spróbuj, a co Ci szkodzi nie masz nic do stracenia, a może pomoże Ci się to dowartościować i odmieni twoje życie, sama chyba tez się skuszę:)

Gość ssasha0
W poprzednim poście wkleiłam złą stronkę, chwila nie uwagi :) http://www.royalecasting.pl/ tą stronkę miałam na myśli, ostatnio ją znalazłam spróbuj, a co Ci szkodzi nie masz nic do stracenia, a może pomoże Ci się to dowartościować i odmieni twoje życie, sama chyba tez się skuszę:)

Gość mandarynka__03
jest pełno ofert sesji zdjęciowych w Internecie, może udaj się na jakiś casting?

Fajnie dziewczyny, castingów jest mnóstwo, z tym że ja nie jestem zbyt pewna siebie jak występuje przed komisją czy coś takiego. Co to tego linka, to tu jest inaczej, faktycznie, bo z tego co widzę, to trzeba nagrać filmik. Naprawdę zamierzacie wziąć w tym udział? to jest w ogole według Was wiarygodne? :|

Gość ssasha0
jak dla mnie jest wiarygodna, jest to konkurs znanej marki myślę że ni mogła by sobie ona pozwolić na coś nie uczciwego. No ja to nie mam predyspozycji ale na pewno namówię kuzynkę na udział.

Gość kokoeurospokoo
niewazne jak bardzo zmienisz wyglad,niepewnosc siebie pozostanie odkad nabralam prawdziwej pewnosci siebie wynikajacej z tego,ze nie wstydze sie tego kim jestem,jaka jestem itd,wyglad nie ma znaczenia,chodze dumna nawet z pryszczami na twarzy itd to kwestia osobowosci,nie tego jak wygladasz zmam brzydule,emnaujce pewnoscia siebie i wszystko im sie uklada znam super lasensje,ktore niepewnosc siebie niszczy

Gość dokladnie tak wlasnie tak nnnn
jakpisze koko euro spoko nie od wygladusie zaczyna a od prawdziwej akceptacji siebie zeby nie wstydzic sie tegokim sie jest, jakim sie jest wyglad to jest kropla w morzu niezadowolenia z siebie a poza tym, naprawde nie ma brzydkich kobiet, tylko kwestia samopoczucia

Gość ssasha0
Zgadzam się z wami, każda z nas jest piękna nas swój sposób i nie możemy myśleć inaczej.

Gość carlica
oczywiscie, ze wazne jest jak czujemy sie same ze soba, ale jak ktos nas pochwali, zauwazy to tez pomaga,a na pewno takie konkursy dodadza nam pewnosci siebie.

Mi to baardzo pomaga, gdy ktoś powie że wygldam świetnie albo pochwali moją figurę :) Wiecie co, postanowilam nagrać filmik i wysłać na ten konkurs. I nawet jestem dumna z siebie za to, że podjęłam taką decyzję, nawet jesli nic z tego nie wyniknie. Mam już kilka pomysłów, ale jeszcze nie nagrałam. Może coś pomożecie? Filmik ma być krotki - tylko 1 min. :)

Gość ssasha0
Trzymam kciuki i naprawdę szacun za odwagę:)