Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tiara512

Zagadka, jakie rozwiązanie

Polecane posty

Gość tiara512
umano, niestety nie wiem na chwilę obecną - jedynie tyle, co jest napisane w treści zagadki... ale wydaje mi się, że ta odpowiedź będzie bardzo głupia, skoro niemożliwym jest rozwiązanie jej za pomocą dedukcji. Kto wie, może i ta czwarta osoba (która na pierwszy rzut oka wydaje się przegrana) jest tą, która wie? Bo jest sprytna i może faktycznie podgląda przez okno :P

Gość 23s
rozwiązanie jest takie, że albo 3, jeśli obydwaj przed nim mają taki sam kolor, a jak trzeci nie powie że wie, to wie 2gi - bo widzi jaki kolor ma 1wszy i wie, że on jako 2gi nie ma tego samego koloru :-P

Gość no tak!
brawo!

Gość tiara512
jeżeli mogą sie odzywac i rzucać swoje odpowiedzi to jest to rozwiązanie :D pod warunkiem, że wygrany nie musi wypowiedzieć się jako pierwszy

Gość bryt
chooja wiecie czwarty jest Polak i czpkę zdążył przepić, a że po pijaku zapomniał to wybił okno i zobaczył te czapki i poszedł po kasę,a reszta stała i się głowiła

Gość 23s
no a dlaczego niby nie? z resztą przecież 3 się nie odezwie jak nie wie, wiec po chwili ciszy drugi może być pewien

Gość love mihau und latajoncy dywan
może mieć 1 i 2 taki sam kolor :o

love mihau und latajoncy dywan- ale to wtedy trzeci wie, że ma inny

Gość uuujeeej
Wydaje mi się że ten chwyt z zamknięciem pokoju 3 osób i odizolowaniem 1 od reszt był nie bez przyczyny jednak więc jakie wie/nie wie?

Gość uuujeeej
Powtórzę: Jest tylko jedna możliwość aby mieć 100% pewność I...powtórżę...i wygrać milion: 3 osoby muszą się mylić a ktoś ten milion musi dać. Zapewner ten kto WIE jakie kto ma kolory Więc ogłaszając wygraną miliona potwierdza pomyłkę trzech i zwycięstwo jednego, który w tym momencie jest osobą która ma 100% pewność... Dobranoc

Ale jeśli 1 i 2 mają ten sam kolor czapek, to 3 i 4 muszą już mieć inny kolor. 4 nie widzi nikogo, więc tylko 3 jak coś może.

Gość tiara512
może czwarta osoba była dla zmyłki

Gość tatakakam
trzeci patrzy przed siebie , jakby zobaczył dwie takie same to by wiedział , że ma innego koloru, a jeśli milczy to znaczy , że dwóch pierwszych ma różne więc drugi patrzy na pierwszego i wie , że ma innego koloru :P

Gość 23s
uuujeeej głupia/głupi jesteś czy tylko udajesz?

tatakakam - dokładnie...mogę zadać inną jako przerywnik. o wiele łatwiejszą :)

Gość uuujeeej
dzizus...Czy pytanie brzmi? Podaj numer porządkowy osoby wygrywającej? Nie... Brzmi: Która osoba ma 100 % pewność a jeżeli ma być to tylko jedna osoba to reszta musi się mylić. Jeżeli jest inaczej nikt nie otrzyma miliona!!! WIĘC...jeżeli wręczymy jednej osobie milion to TYLKO ona będzie miała 100% pewność...a reszcie się powie że przefrali ot co:P To nie jest zadanie matematyczne. A to rozwiązanie które podałem nie wykracza poza podane możliwości jego rozwiązania a przy braku innych prawdziwych odpowiedzi (nie wkraczających w sferę filozofii) to ona musi być prawidłowa

Gość uuujeeej
23s...A Tyyy?

uuujeeej - Ty się zgrywasz. Dostanie miliona, to będzie miała pewność? Zakładamy, że zadanie jest przeprowadzone legalnie

Gość uuujeeej
Umano a gdzie tam jest napisane kiedy ma mieć tę pewność?

No ale jeśli zobaczy przed sobą dwie czapki innego koloru, to będzie miała pewność, że ma inną.

Gość uuujeeej
Wydaje Ci się że po co wyskoczyli z tym milionem i konkursem? Tak to zapytano by która z nich wie i tyle...bez konkursów i miliona

Gość uuujeeej
No też taką odpowiedź podawałem na początku:) Nie ja pierwszy zresztą.... Została odrzucona:)

Gość love mihau und latajoncy dywan
a gdzie tam jest napisane, ze od razu ma krzyknac kolor???

To ja już nie wiem...ale fakt, takie zagadki często są podchwytliwe

Gość uuujeeej
No to kiedy? Po wręczeniu miliona?

Gość 23s
00:45 [zgłoś do usunięcia] uuujeeej dzizus...Czy pytanie brzmi? Podaj numer porządkowy osoby wygrywającej? Nie... Brzmi: Która osoba ma 100 % pewność a jeżeli ma być to tylko jedna osoba to reszta musi się mylić. Jeżeli jest inaczej nikt nie otrzyma miliona!!! WIĘC...jeżeli wręczymy jednej osobie milion to TYLKO ona będzie miała 100% pewność...a reszcie się powie że przefrali ot co :-D:-D:-D:-D ok, czyli załóżmy że pierwszy dostaje milion. i co? i znaczy, że wie jaką ma czapkę? ty się zastanowiłeś nad sensem tej twojej błyskotliwej odpowiedzi?

Gość uuujeeej
Te 23s weź sie odpierdol bo ja nigdzie niczyich wypowiedzi nie krytykuje tylko podaje swoje przemyślenia (być może błędne) Ale jeżeli chcesz przejść do pyskówki i obrzucnia się jakimi emotkami wyśmiechawami (taka zredukowana mimika kafe) to spierdalaj do zoo bo tam kto ma większe zęby to ma racje. Żegnam a Ty mi nie wchodź w drogę więcej bo Cie nie lubie23ss