Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cikukuu

Wakacje 2012- ile was kosztuja

Polecane posty

Gość Cikukuu

Jak w temacie ile w tym roku wydacie na wakacje 1 ile osob jedzie 2 gdzie 3 ile tygodni 4 kieszonkowe

Gość Marzenina
Jak w temacie ile w tym roku wydacie na wakacje 1 ile osob jedzie - 2 2 gdzie - okolice Koszalina 3 ile tygodni - 1,5 4 kieszonkowe - 50zl nocleg (za 10dni), jedzenie, wydatki - mysle, ze na 2 osoby 400-800

6 osób Suwalszczyzna 10 dni Jeszcze nie wiem ile uzbieram ;P 1500 noclegi. 300 już zapłaciłam w styczniu :) Dojazd/powrót 500 zł Generalnie nastawiamy się na leżenie plackiem ;P a to dużo nie kosztuje. Cisza, spokój, jezioro, spacery :)

5 osób- polskie morze 3 tyg Ile? Nie wiem jeszcze na razie z tych "stałych" kosztów: noclegi w okolicach 3 tyg dojazd tysiąc (wliczam tu paliwo plus wszelkie kawy, przekąski, płatne wc i inne rzeczy które się zdarzą po drodze) Nie wiem ile wyjdzie za jedzenie plus "drobne wydatki" bo to się okaże na miejscu. Może w 6 tys się zmieścimy... Fajnie by było. A potem góry tydzień 5 osób i wszystko praktycznie za free ;)

O zl bo nigdzie w tym roku nie wyjezdzamy :( bylismy na majowce - ale tylko na 5 dni i to tyle na ten rok niestety... od lipca otwieram wlasna firme wiec poki co kase przeznaczam na to :)

Gość Fikumikuuczacza
Jezu 6 tys. Na wakacje ,nie wiem nam wydaje sie to duzo .mamy 3 letnie dziecko jeszcze nie bylam z nia na wakacjach .szkoda mi wydac tyle kasy mamy dom i ciagle cos do roboty. Wiec chyba byloby szkoda 6 tys na 2 tyg wydac.

Gość dsja
My już byliśmy w maju. Trzy osoby -1250 euro za 10 dni, plus kasa wydana na miejscu jakieś 300 euro. Lecieliśmy z niemieckiego biura dlatego w euro. W sumie więc circa 7000 zł.

Gość 1200 euro
1. 4 - my dwoje i 2 dzieci 11 i 3 lata 2. Czarnogóra 3. ok 10 dni 4. nie liczymy, tam jest taniej niż w PL, więc nie ma potrzeby wyliczać, 2 lata temu wydaliśmy w tym samym składzie 1000euro i stać nas było na wszystko na co mieliśmy ochotę.

Gość Monia jaaaa
ile osob jedzie: 2 + dziecko 7 lat gdzie: Hiszpania - Costa del Sol (mamy dosyć polskiego zimnego morza i kiepskiej pogody) ile tygodni: 19 dni kieszonkowe: cały pobyt łącznie z przelotem, dojazdem, parkingiem, wynajęciem auta, noclegami, wyżywieniem + atrakcje = ok. 9.000 zł (z tego zainwestowałam już 7.500 zł na loty + walutę + nocleg w Berlinie po przylocie) W PL rok temu za samo wynajęcie domku nad morzem na 7 dni płaciliśmy 1900 zł.

Gość dsja
A jeszcze dodam, że teraz planujemy drugie dziecko oraz oszczędzać każdy grosz na spłatę kredytu więc na następne wakacje nie wiem kiedy pojedziemy. Najwyżej nad polskie jeziora, żeby tanio i miło było.

Tez mam dom i wiem jakie to wydatki. Tylko tak: do domu tak czy siak trzeba dokładać a wakacje to jednak wakacje. Uważam ze się nalezą każdemu żeby sobie odpocząć. Gdybyśmy zostali w domu to byśmy "zapierdzielali" kosili trawkę, malowali, plewili sprzątali i prawda taka ze byśmy nie usiedli na 10 minut. To jedna kwestia a druga i to ta ważniejsza to to ze w aptece rocznie wydaje pewnie tyle albo i więcej a skoro taki wyjazd może chociaż troszkę pomóc moim dzieciom to nawet jakbym miała zrezygnować ze wszystkiego to właśnie dla nich pojadę! Co do cen to 6 tys na 5 osób na 3 tyg wydaje mi się niespecjalnie wygórowaną kwotą. Zwłaszcza ze 1/6 z tego idzie na sam dojazd (paliwo tyle kosztuje niestety, a nasze auto nie pali mało).

Gość a ja a ja
ciekawe kogo stać i kto ma tyle urlopu co wiosenna i jej rodzina 3tyg i 6tysi nieźle

Gość kolorowe jarmarki_
Z tego co wiem maz wiosennej to nauczyciel, a ona sama nie pracuje. Pewnie w duzej mierze finansuja dziadkowie te wakacje. Maja prawo

Gość a ja a ja
a nauczyciele narzekają że mają mało hmmm dziadkowie z renty 800zł?!

1 dziecko - kolonie 1 tys. - obóz sportowy 1,8 tys. kieszonkowe na oba wyjazdy ok. 200 zł (pewnie połowę przywiezie z powrotem) 1 dziecka plus ja 2 tygodnie nad morzem - dojazd ok. 600 zł - noclegi 1120 na miejscu - nie wiem ok. 70 zł/dzień czyli ok. 1 tysiąc Sporo tego wyszło :(

Gość eeeefdfffereeeeeeeeeeeeeeeeeee
Chorwacja nocleg za 7 dni (dwa pokoje apartament) 3 osoby 1190,00 zł dojazd 1200,00 z winetami (tak maksymalnie) jedzenie dziennie + jakieś wydatki 200 zł dziennie około 1500 zł wakacje około 4000,00 zł Dużo , niestety w pracy nie dostaniemy 2 tyg urlopu, szkoda mi kasy na pobyt w PL ponieważ pogoda jest jaka jest ... Jestem w ciąży i boję się lecieć samolotem, dwa lata temu w tej cenie zmieściłam się w Tunezji , 10 dni wersja all , z przelotem i wydatkami na miesjcu koszt 4100,00 zł . Teraz będę musiała się pomartwić o jedzenie itp. W zeszłym roku byłam w Szklarskiej Porębie i iii lało przez 7 dni a bylam 10 ,koszt noclegu , wyżywienia oraz dojazdu sięgał około 3000,00 zł Więcej nie będę tracić pieniędzy w ten sposób

Gość edualda
6 tysiecy na 3 tygodnie na 5 osob to calkiem ok, skoro wlicza 1000 na sam dojazd. na wakacjach chodzi przeciez nie o to, zeby sciubic kazdy grosz i wpierdzielac kanapki przywiezione z domu, ale zeby cos zobaczyc, odpoczac nie tylko od pracy, ale od domu, garow, sprzatania, problemow. na wakacjach mozna i pozwiedzac okolice, i pojsc gdzies cos zobaczyc, chocby glupie wesole miasteczko to spory wydatek jak sie ma dzieci! ja jade na 3 tygodni i zamierzam przeznaczyc 8 tysiecy z dojazdami, oczywiscie bedzie milo, jesli cos przywioze z powrotem, ale ta minimalna kwote w kieszeni miec bede. aha, jedziemy w gory w 4 osoby.

Gość Mloda193
Ja jadę na Angli na 10 dni

Gość najpierw dziecko jedzie
na obóz konny to koszt 1500 zł 10 dni plus jakieś kieszonkowe, ja i córa zakopane 10 dni i nocleg razem 500 zł, droga jakieś 300 zł, jedzenie i inne nie wiem, na pewno obiady będą na mieście , mam zamiar zamknąć się w 2 tys

Gość MamaMiaOleDoole
1. 2 osoby dorosłe + 2letnie dziecko 2. Nad Polskie Morze 3. 13 dni 4. Nocleg - darmowy / paliwo- ok 250 zł. / i nasze fanaberie.... - pewnie sie wmiescimy w 1 tys. zł.

Gość Campumella
Woisenna tez jestem tego zadania co ty dotyczacego ,ze w domu wiecznie cos jest do roboty dziecko choruje wiec kasa idzie .ciagle praca i praca, ale mojego meza nie przekonasz co ? 2 tys za wakacje przeciez to i to jest do zrobienia i tak w kolko. Jak dla mnie sa rzeczy wazne i wazniejsze ale nie przekonam go. A dziecko to na dobra sprawe jeszcze morza nie widzialo. No tak jak ja mu teraz powiemiem ile na prawde kosztuja wakacje to sie zalamie .

1. 2 osoby dorosłe + 1 dziecko 2.Zakopane 3. 10 dni 4.: transport - 600 zł pokój na 10 dni - 1600 zł śniadanie - jemy w pokoju więc w sumie wychodzą grosze. obiad i kolację jemy na mieście więc wychodzi ok 100 zł jeden posiłek.Więc za cały pobyt powyżej 1500 zł. wydatki typu lody,karuzele,wejścia na szlaki itd to 200-300 zł dziennie. wycieczki jednodniowe typu Kraków,Wieliczka to koszt rzędu 500 zł.

Nie, dziadkowie nie finansują. Idzie z tego co odkładałam (miało iść na inny cel ale to jest teraz ważniejsze), a na tamto się jeszcze odłoży kiedyś. Ja na prawdę nie uważam żeby ten wyjazd byl jakiś drogi tzn jest drogi ale weźcie pod uwagę ze nas jest 5 a nie 3 wiec i koszta rosną. A ceny właśnie takie są. Nie będziemy nocować w 5 gwiazdkowym hotelu z basenem ale nie o to chodzi. Ten wyjazd ma być przede wszystkim formą kuracji dla dzieci - zmiana klimatu. Wszyscy lekarze z jakimi rozmawiałam polecają takie rozwiązanie w naszym przypadku. Atrakcje, atrakcjami ale najbardziej zależy mi na tym żeby po prostu tam pobyli, powdychali i licze na to ze im to pomoże. Rozważaliśmy opcje sanatorium ale finansowo wyszłoby nam na to samo, a jeszcze nie wiadomo kiedy by nam przyznali więc stwierdziliśmy ze nie będziemy czekać. W zeszłym roku nie byliśmy nigdzie. Dzieci pojechały z dziadkami w góry, a my z Małą byliśmy w domu. W tym roku sobie odbijemy. Nie wiadomo jak będzie za rok czy dwa. Ceny idą do góry megaaa. Dwa lata temu byliśmy nad morzem na kilka dni (wtedy w 4 osoby) i nocleg kosztował nas 60 zl za wszystkich za dobę. W tym roku za taką cenę nie ma szans niczego znaleźć.