Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwa mama1

Pomocy!!!!!! Zaparcia!!!!!

Polecane posty

Gość wstydliwa mama1

Kobietki, nie mogłam dodzwonić się do mojej lekarki. Otóż - nie mogłam wypróżnić się przez parę dni. Dzisiaj poczułam jakby parcie na oddanie stolca, co okazało się dla mnie nieprzyjemne, bardzo bolesne i do tego było dużo świeżej krwi. Jestem w 4 miesiącu, ale nie wiem, czy wysiłek przy oddawaniu stolca (przechodzenie kału przez jelita - bolało) nie spowodował zagrożenia zdrowia dziecka. Nie wiem co robić. Martwię się, bo to było naprawdę straszne. Jem dużo błonnika, piję dużo, także wody i soki. Stolec był ogromny ze względu na to, że dawno się nie wypróżniałam. Lekkie krwawienie zdarzało się i przed ciążą przy zaparciach. Natomiast dzisiaj - masakra jakaś. Krew na szczęście z odbytu, ale niech ktoś mi powie, że dziecku nic się nie stało :/

nie martw się dziecku nic nie będzie,a ty po prostu dorobiłaś się hemoroidów,stąd ta krew!porozmawiaj ze swoim ginekologiem o tej dolegliwości!

Gość wstydliwa mama1
Nie chodzi o krew tylko, chodzi o to, że towarzyszył temu straszny skurcz, bo przecież to wszystko przechodzi przez poskręcane jelita... Ból straszliwy, aż się zgięłam w pół... Myślałam, że umrę :/

Gość wioleta!!
aaaaaa mialam to samo,masakra wspolczuje ci strasznie,ja tak mialam cala ciaze,dziecku nic sie nie stanie od tych skurczy nie martw sie,ja zrezygnowalam ze slodyczy i pilam tylko wode,kompot z suszonych sliwek sobie gotowalam i dziennie pilam szklanke i powiem ci ze troche pomoglo,zatwardzenia nadal mialam ale nie takie jak wczesniej .

Gość wstydliwa mama1
Dziękuję... Pocieszyłaś mnie... Przed ciążą też zdarzało się "raz na rok", ale teraz nie jestem sama i wolę dmuchać na zimne. Aż mi nogi drgały :/ Ale przeżyłam.

Gość wioleta!!
ja przez to raz trafilam do szpitala bo mialam zaparcia i przez to nie moglam sie wysikac musieli mi cewnik zalozyc hehe teraz to jest smieszne ale wtedy to bylo straszne myslalam ze mi pecherz peknie.

Gość wioleta!!
aha i kup sobie masc na hemoroidy bo po porodzie na pewno bedziesz miala skoro teraz masz takie problemy,wez go ze soba do szpitala bo to strasznie boli.

Gość cukiereczeeeek
musisz o tym powiedziec lekarzowi. krew w stolcu nie jest czyms normalnym.nie bagatelizuj tego. to powazna sprawa.ja mam raz na 3-4 miesiace krew na papierze,sladowe ilosci ale sa.moj gin zbadal mnie przez odbyt i mowi ze nie czuje hemoroidow,boje sie ale musze czekac do konca ciazy

Gość wstydliwa mama1
Dzięki! Będę pamiętać! Serdecznie Cię pozdrawiam, trochę mi lepiej...

Gość też przyszła mama...
Też miewałam takie problemy, a w ciąży bardzo się nasiliły i żadne "żywieniowo-dietetyczne" metody nie pomagały. Lekarz polecił mi syrop Duphalac (lub Lactulosum) i naprawdę pomaga. Przy zaparciach piję go codziennie i działa do dwóch dni a potem profilaktycznie np co drugi dzień. Nie działa gwałtownie, dzięki niemu normalnie chodzę do toalety ;) Jest całkowicie bezpieczny w ciąży i można go podawać nawet małym dzieciom. Polecam bo nie warto i nie zdrowo się tak męczyć ;)