Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 24t23t3t

niesamowite, jak nick generuje wyobrażenie o osobie

Polecane posty

Już kiedyś wyraziłam swoje zdanie a nie będę się bawić w rozliczanie Cię bo to nie mój interes. Może mamy różne pojęcia konserwatywnych tradycjonalistek, ale te które ja znam są także konserwatywne (może nie wybitnie radykalnie, ale jednak) także w kwestiach związków.

najmadrzejszy Nie, mam zerojedynkowe podejscie do lojalnosci/wiernosci Takie tez odniosłam wrażenie co do Twojej osoby. A pytanie było trochę prowokacyjne ;) Dobranoc :)

Ale łącznie ze związkami czy teoretycznie rodziną. A także religią. Które są jedynymi z podstaw tego światopoglądu (bo ja tylko o tym piszę, nie o gospodarce czy roli państwa w niej). A zauważ, że on kojarzy się raczej dość jednoznacznie niż rozlaźle i używając danych pojęć powinieneś mieć to na uwadze. Też mam pewne poglądy raczej konserwatywne, ale z tego powodu nie nazywam siebie konserwatystką czy tradycjonalistką. Bo to właśnie wprowadza w błąd. Czy ktoś ogłaszający się jako liberał i zarazem będący rasistą jest wiarygodny? Przecież liberalizm dotyczy paru innych rzeczy, a ta osoba najzwyczajniej nie uznaje czarnych za ludzi, nic takiego w końcu. Dla mnie to relatywizm moralny. I tyle. 🖐️

Gość nie podoba sie to nie czytaj
:O

Gość nie czytam NIGDY tych
revolver-----to musi byc jakies zero Krwawa Wilczyca---j.w fiku :O ble ble prawiki

Gość nie żyję
i z tematu o wyobrażeniach i skojarzeniach znowu się zrobiło kogo się nie lubi:P ja nie mam skojarzeń żadnych, i nie uprzedzam się do nicków, wiadomo niektóre nie są zbyt genialne, ale mnie te 2-3sek przeczytania nie zbawią a czasem jest coś ciekawego napisane

KW Ciezko mi jest po prostu zdefiniowac ten „ideal kobiety. Najlepiej zrobic to na jakims przykładzie. Wylaczajac kwestie wygladu (bo to temat na inna rozmowe) bylby to ktos na kształt tej rudej pani z serialu DH:) A bardziej z polskiego podworka ktos na kształt Magdy Zuraw. Albo Sarah Pallin. Czyli kobieta silna, inteligentna, zdecydowana, ale jednoczesnie kobieca. Konserwatystka, preferujaca tradycyjny model rodziny. Ale nie kura domowa, tylko dumna, znajaca swoja wartość kobieta, spelniajaca się zawodowo (jeśli chce) oraz jako zona i matka.

Gość same rzeczniki
a kogo się nie lubi ? po nikach :classic_cool:

Gość umywam rece od was
po nikach mialo byc a nie jakies tam prezentacje brzydali

a tak pomijając żarty to nie wiem co, ale coś jest takiego w tym określeniu, że od razu się krzywię.

tez mnie krzywi narzucanie mi modelu życia, nie lubię tego określenia, mimo że w dużym stopniu ten model mi odpowiada

Naj - u mnie to typowo stereotypowe skojarzenia. "Dom jest wizytówką kobiety", "jak dzieci są brudne to matka nie dba", "dom ma pachnieć ciastem" (upieczonym przez kobietę), albo najbardziej irytujące: mądra kobieta tak manipuluje mężczyzną, żeby myślał, że jest głową rodziny.

Gość ernestt
kultura :classic_cool: tez mi obca :classic_cool:

Miał być długi weekend w Szczecinie, ale nie, kurwa... W piątek i sobotę do pracy idę!!!!! Słowo daję, że któregoś dnia rzucę to wszystko w pizdu i pójdę w świat...

Gość nie żyję
"revolver-----to musi byc jakies zero Krwawa Wilczyca---j.w fiku ble ble prawiki" Chyba tych się nie lubi:P

Lomu - to witaj w klubie wkurwionych - mnie dzisiaj po niecałych 3 godzinach (łaskawie policzonych za trzy) odesłali do domu i mam wrócić o 8 :D