Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

minnie33

Akcja solidarnych2010 - co o tym sądzicie?

Polecane posty

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/polski-prezydent-zamordowany-w-rosji-solidarni-got,1,5152397,wiadomosc.html Witajcie! Tak jak wspomniałam w temacie - chciałabym dowiedzieć się jakie jest wasze zdanie o tej akcji? Moje zdanie? Moja ocena jest całkowicie negatywna! Brzydzę się w tym momencie tymi ludźmi, wstyd mi, że jestem Polką... Naprawdę... Nie sądziłam, że kiedykolwiek to powiem, ale niestety takie są na tę chwilę moje odczucia. Nie wiem jak dorośli, rzekomo poważni ludzie mogą zrobić coś takiego? Czy wszędzie trzeba wciskać politykę? Czy tak trudno zrozumieć, że ludzie mają już dość i polityki, i poruszania tematu katastrofy smoleńskiej...? Ile można tego słuchać?! Czeka nas EURO2012, święto sportu, a...no innego określenia nie widzę, po prostu IDIOCI, jak zwykle muszą mieszać to z polityką.... Euro2012 jest jedną z nielicznych okazji, by ludzie w Europie mogli czuć się jednością, by choć na chwilę uwolnili się od trosk i połączyli się w kibicowaniu swojej reprezentacji ale nie... Najważniejszy jest Smoleńsk! Nie mogę tego pojąć...jak w cywilizowanym kraju możliwe jest, by grupa ludzi tak otwarcie namawiała do nienawiści, do sporów... Przykre to ;(

Gość katappulta
Moim zdaniem to świetna akcja. Dzięki za info. Na pewno wydrukuję parę ulotek i rozdam znajomym z innych państw. To dobra okazja, żeby ludzie z całego świata dowiedzieli się o zdradzie tuska i tragedii smoleńskiej.

Gość errtetetr
To będzie kropla w morzu kompromitacji jakie nas czekają :classic_cool:

Gość katappulta
Oczywiście, że poważnie. I wielu moich znajomych też tak myśli. Trzeba dać odpór temu nierządowi tuska i zdradzie narodowej. Masz dosyć smoleńska? Jesteś Polką? Jeśli się za nią uważasz to lepiej zainteresuj się co się stało z naszą elitą i prezydentem (nawet jeśli pod wpływem tvnu myślisz, że był on 'obciachowy'). Możesz zacząć od ostatnich ustaleń ekspera nasa, profesora biniendy. Sporo nagran na youtube. Na euro przylatuje parę moich znajomych z zagranicy i na pewno taką ulotkę otrzymają. :)

Gość syllogo
Spokojnie, jak będziemy pośmiewiskiem to na pewno nie z powodu domagania się prawdy o katastrofie smoleńskiej, a dlatego, że z powodu naszego cudownego rządu pewnie jakiś stadion się zawali. A może drogi zapadną? Swoją drogą chyba tylko polacy tak się przejmują co o nich świat pomyśli. Inne, dumne narody robią non stop żenujące rzeczy i mają innych głęboko w d.

Kurcze, każdy może mieć swoje zdanie o katastrofie smoleńskiej - że wypadek, że zamach, cokolwiek.... Ale po co nie dość, że poruszać ten temat non stop, to jeszcze przy takiej okazji, która w ogóle nie jest z tym związana. Po cholerę chcieliśmy organizować euro, skoro teraz turystów z Rosji będziemy witać transparentem "zamordowaliście nam prezydenta, oddajcie tupolew" ? Jakby całe życie toczyło się tylko wokół cholernej polityki i katastrofy!

Gość katappulta
Minnie, bo to jest WAŻNE. I może tobie się wydawać, że drugorzędne, ale to naprawdę determinuje całe nasze życie. Jak ty się nie zainteresujesz polityką, to ona i tak prędzej czy później zainteresuje się tobą. Poprzez podniesienie ceny paliw, umowę gazową z rosją, podatek katastralny, złe drogi, złe szkoły, podniesienie wieku emerytalnego etc. A w katastrofie smoleńskiej i po tym co się działo po niej, w tej 'katastrofie posmolenskiej' napluto nam, jako narodowi w twarz. I naprawdę nie można tylko się cieszyć, pić, grilować i strzelać gole jak rosjanie w tym czasie pucują nasz wrak. Poza tym odstaw może onet i postaraj się sięgnąć po inne, wiarygodne źródla. Żeby chociaż dać sobie szansę na wyrobienie zdania. Tusk poswolił, żeby w smoleńsku napluto nam w twarz. Ja, jako młoda Polka, studentka, Warszawianka czuję się tym sponiewierana. Ty nie?

Jezeli ktos jeszcze procz oczywiscie shatyna mial watpliwosci kim sa POlszewicy to przeczytajcie to.Oto na samym poczatku MS w pilce noznej szykuja sie nam obchody swieta ruskich z potezna komunistyczna manifestacja: "„Ministra Mucha, która smialo podjela z lokatorem Palacu Namiestnikowskiego karkolomna licytacje na liczbe publicznych gaf, zablysnela po raz kolejny. Oto w swiat poszlo na równy tydzien przed otwarciem mistrzostw Europy w pilce noznej zaproszenie do lewaków wszelkiej masci, szczególnie tych z kraju najbardziej dotknietego czerwonym syfilisem: mozecie demonstrowac na ulicach Warszawy z symbolami komunizmu na koszulkach i flagach i nikt za to nie wlepi wam mandatu ani nawet nie pogrozi palcem. Polskie prawo na to pozwala. Owszem, przepisy niby mówia o grzywnie, ograniczeniu, a nawet pozbawieniu czegos tam za propagowanie ustrojów totalitarnych, ale w zeszlym roku - na wniosek SLD - Trybunal Konstytucyjny skrzetnie wykreslil z kodeksu zapis o penalizacji eksponowania tresci "bedacej nosnikiem symboliki faszystowskiej, komunistycznej lub innej totalitarnej". Czyli niby nie mozna, a nic nie szkodzi, jesli jednak. Znalezli sie tez prawnicy, którzy orzekli, iz noszenie koszulki z sierpem i mlotem nie jest przestepstwem propagowania, bo nie gloryfikuje. Jak sie obnosic nie gloryfikujac spytaj milicjanta, jak glosi stara piosenka. Albo spytaj prawnika Trzeciej RP. Wiele wskazuje wiec na to, ze jak wieszczy na swoim blogu dziennikarz Witold Gadowski, bedziemy miec w Warszawie parudziesieciotysieczna bolszewicka demonstracje z poprzebieranymi za kibiców dzielnymi chlopcami ze Specnazu. Znajomi z Moskwy alarmuja, ze tam nawet nikt nie kryje, ze „wyjazd kibiców rosyjskich do Polski jest operacja, która nowo-stary prezydent Rosji traktuje z wielka uwaga. Jesli do Polski przyjedzie ponad trzydziesci tysiecy ludzi z Rosji, toz przeciez bedzie tak jakbysmy przez granice przepuscili kilka pelnokadrowych dywizji pisze Gadowski przekonujac, ze Putin nie przepusci okazji, gdy na Polske skierowane zostana kamery i mikrofony swiatowych mediów, które przyjada nad Wisle, by relacjonowac Euro 2012. Gigantyczna impreza ma stac sie demonstracja sily, a bezposrednim pretekstem narodowe swieto Rosji, przypadajace na 12 czerwca, a wiec dzien, gdy w Warszawie rozgrywany bedzie mecz Polska-Rosja. Czy tak bedzie, zobaczymy. A jesli sie wydarzy, ciekawe, jak to wszystko zrelacjonuja tubylcom kieszonkowi goebbelsowie z zaprzyjaznionych z wladza telewizji i rozglosni. Jest zatem coraz weselej. Jeszcze jesienia na Krakowskim Przedmiesciu kilkuset niemieckich „antyfaszystów tluklo Polaków idacych z flagami na marsz z okazji Swieta Niepodleglosci. Napastnicy, którzy schowali sie przed policja w kawiarni utrzymywanej z pieniedzy warszawskich podatników, pozostali bezkarni. Nic dziwnego, ze slowianscy bracia postanowili zagrac o wiecej, nikt im w tym nie przeszkodzi. Jeszcze przed chwila nieuwazny urzednik przestrzegal Rosjan przed eksponowaniem sowieckich symboli, dzis juz pani ministra, usluznie i na bacznosc odkreca te fatalna dla wiecznej przyjazni obu narodów niezrecznosc. Trudno juz o wieksza ostentacje w okazywaniu pogardy narodowi, nad którym sprawuje sie administracje. Pamietam furie, z jaka policjant w cywilu kopal po twarzy uczestnika Marszu Niepodleglosci, a umundurowana wedlug zomowskiego sznytu ochrona zrywala na stadionie Wisly Kraków kibicowski baner z napisem: „Nie trzeba byc faszysta, zeby dbac o Ziemie Ojczysta. Takie przyklady mozna mnozyc, nie sa wiec ewenementem, raczej zdazyly stac sie regula. Jaroslaw Marek Rymkiewicz w filmie „Poeta pozwany powiedzial: najgorsza wiadomosc jest, moim zdaniem ta, ze nie wiadomo, kto tutaj rzadzi. No, na pewno nie ten rzad, który mamy w telewizorach i który nazwac mozna rzadem telewizyjnym. Otóz, kto rzadzi, widac coraz wyrazniej, ale czy to jest dobra wiesc? Roman Motola"

A czy ja powiedziałam, że nie interesuję się polityką i nie należy tego robić? Ale do cholery! Dlaczego miesza się politykę do każdej dziedziny życia! A już szczególnie katastrofę smoleńską! Nie uważam, że Rosjanie są bez winy i że wszystko co zrobili było odpowiednie, nie podobają mi się również niesmaczne żarty na ten temat, ale! Moje życie nie kręci się tylko w okół tego! Chociaż na jakiś czas powinni dać ludziom odetchnąć, bo moim zdaniem tylko zniechęcają co poniektórych do tej sprawy i sami sprawiają, że nikogo już prawda nie obchodzi!

Gość davs
Myślę, że jeśli Ruscy będą prowokować nasi kibice nie pozostaną dłużni i zacznie się nawalanka!

minnie-wiesz jak mi zal takich Polakow jak Ty-takich oszukiwanych ustawicznie i wciaz,ktorym wciska sie klamstwa w TVN,Polsat,zydowskiej gazecie dla Polakow itd.Czy Ty sobie zdajesz sprawe z tego ze w Polsce jest tak zle bo wciaz mamy do czynienia z ukladem okraglego stolu gdzie komunistyczna czesc solidarnosci dogadala sie z komunistami sluzacymi moskwie?Zacznij poznawac ta prawde.Poznaj prawde o historii swojej Ojczyzny.Dowiedz sie o rzeczach,o ktorych przecietnemu Polakowi szczegolnie z mlodego pokolenia sie nie snilo.Gdy poznasz ogrom klamstwa jaki nas wszystkich otacza-sama pojdziesz na taka akcje.Zacznij moze od obejrzenia kilku filmikow na YT np:"Odkryc Prawde","Nocna Zmiana",Krzyz" itd Ja jestem dumny z tego ze jestem POLAKIEM,mimo ze tak nas wciaz komuna poniewiera wierze gleboko w to ze pryjdzie taki czas ze Polska stanie sie krajem ludzi wolnych,ze bedzie krajem dla wszystkich Polakow a kazdy bedzie kochal swoja Ojczyzne i tak jak pokolenie lat 20 bedzie w stanie poniesc za nia nawet najwieksza ofiare.

Mnie to nie dziwi, czgo bowiem można się spodziewać po sekcie smoleńskiej? eff, fanatyzm niszczy :/

A, czy pewien pan "K.' nie proponował pokoju politycznego na cza Euro?

Gość katappulta
Mam nadzieję Minnie, że zrozumiesz. O to chodzi tuskowi, żeby zamiast chleba dać ludziom igrzyska. Zamiast prawdy o smoleńsku parę goli. Jeśli nie jesteś przygłupem palikota, nie śmieszą ciebie żarty o kaczce po smoleńsku czy krwawej mary, to jest jeszcze dla ciebie nadzieja. :) Wejdz sobie na strony: www.wpolityce.pl www.niezalezna.pl www.fronda.pl i postaraj się skonfrontować to z manipulacjami onetu. Prawda może okazać się bolesna, ale ozdrowieńcza. :) Powodzenia.

Gość skox
Sama atmosfera podczas meczu będzie napięta, z obu stron zapewne polecą zapewne inwektywy i obraźliwe przyśpiewki i transparenty, a po meczu się pewnie zacznie...

Tak, to Tusk zadecydował o tym, że w Polsce będzie euro.... No już bez przesady! Wiele można mu zarzucić, na pewno nie jest idealnym premierem, ani nawet dobrym, tak samo jak nasz rząd nie jest dobry, ale już mówienie, że Tusk specjalnie zorganizował euro, żeby się zasłaniać to już zbytnie uogólnianie. A jeżeli mnie pamięć nie myli (jak ktoś pamięta, to niech poprawi), to akurat przyznano nam euro za rządów PiS

Czytajcie ksiazki ludzi uczciwych takich jak np ci: prof.Andrzej Chojnowski dr.Miroslaw Cenckiewicz dr.Piotr Gontarczyk prof.Pawel Piotr Wieczorkiewicz Jacek Pawlowicz(IPN) Anthony Polonsky(Zyd) Norman Davis(wybitny specjalista historii krajow europy srodkowowschodniej) Henryk Piecuch dr. M. Orlowicz- przewodnik ilustrowany po województwie bialostockim-obraz stosunkow polsko-zydowskich z uwzglednieniem liczb. prof.Ryszard Szawlowski Julian Siedlecki-"O losach Polakow w ZSRR". prof.Zbigniew Roszkowski prof.Andrzej Paczkowski prof.Tomasz Strzembosz Stefan Korbonski prof.Norman G.Finkelsztajn(Zyd)

No właśnie, tak jak mówi skox, atmosfera i tak będzie napięta...po co jeszcze się dodatkowo nakręcać? Po co tworzyć taką atmosferę wzajemnych pretensji i oskarżeń?

minnie33 Słusznie piszesz, zwłaszcza, że ostatnio pan Kaczyński chwali się tym, że to ONI "załatwili" Euro Polsce. :)

Gość stroot
Wasza nienawiść do Polskich Patriotów, Polskości,Tożsamości Narodowej i Trayc wyjdzie wam wkrótce bokiem, wielce nowocześni postępowcy rodem z NWO!!!!!!! Naród nie szanujący przeszłości, nie ma przyszłości!!!!!!!

Gość katappulta
Ech... wcale nie twierdzę, że tusk zorganizował euro. Fakt, że to nam przyznano prowadzenie mistrzostw było jednak pewnym sukcesem, a sukcesy zawsze i wszędzie tuska omijają. Twierdzę jedynie, że jemu zależy na tym, żebyś ty mówiła: 'na cholerę nam smoleńsk, po co rozmawiać o emeryturach, dlugu publicznym, polskich obozach koncetracyjnych etc.; Polacy radujmy się'. A dlaczego na tym jemu zależy? Dlatego, że za fatalny stan kraju odpowiada osobiście i dlatego, że bardzo, panicznie wręcz boi się konsekwencji politycznych/karnych za katastrofę smoleńską.

Gość syllogo
@ LOMU Słusznie Kaczyński się chwalił, bo to naprawdę jego rząd załatwił.

Gość POL,KAT,NAR.
KIBICE pokazali się ze świetnej strony na Marszu Niepodległości 2011!!!!! Było 25 tysięcy osób 99% zachowywała się spokojnie i DUCHU POLSKOŚCI!!!! Nigdy nie zapomnę wspaniałej oprawy z tamtego dnia gdy odpalono tysiące rac w jednym momencie i zaczęto śpiewać Polski Hymn, Rotę i skandować "CZĘŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM", WIELKA POLSKA KATOLICKA BÓG,HONOR I OJCZYZNA!!!!!!!!!! TAKICH POLAKÓW POLSCE POTRZEBA!!!!!!! Niech Europa przed nami drży!!!!! BO być Polakiem to zaszczyt jest!!!!!!!

Gość w wolnym kraju każde se może
demonstrować kiedy chce i co chce i rozdawac ulotki czy cokolwiek, jeśli postrzegacie to w kategoriach wstydu to znaczy że macie kompleksy i nie rozumiecie demokracji a najważniejsza jest dla was opinia co inni powiedzą :classic_cool:

Ale czy ja powiedziałam, że te sprawy nie są istotne!? Że nie należy dążyć do rozwiązania problemu, dociekać prawdy? NIE! Wybacz, ale nie wierzę w to, że jeśli przez parę dni nie będzie się poruszać sprawy katastrofy smoleńskiej to ludzie o tym zapomną, przestanie im zależeć! Sam prezes Kaczyński nawoływał do tego, by wstrzymać spory polityczne na czas euro! Jest takie powiedzenie "co się odwlecze to nie uciecze"!

Wiem o tym, tylko niech teraz nie gadają, że Euro ma być jakąś zasłoną dymną przed problemami Polski i nieudolnością rządu..

A kto tu mowi o tym ze Tusk zorganizowal euro?Przeciez chyba wszyscy wiedza ze to domena FIFA.Chodzi o to ze te igrzyska sa jak by nie bylo mu na reke.Ludzie jak POlszewicy licza zapomna o realiach rzeczywistosci.A odnosnie Smolenska-przeciez swiat zyje w przekonaniu ze "katastrofa smolenska"byla wynikiem polakow:polskiego generala Blasika ktorywedlug"ustalen" MAK naklanial pilota Protasiuka do ladowania,pilota A.Protasiuka,ktory wedlug "ustalen"MAK byl niedouczonym przyglupem itd.Prawda wyglada tak ze gen.Blasika nie bylo w kokpicie a A.Protasiuk nie dosc ze byl pilotem klasy ekstra czyli o najwyzszych kwalifikacjach to jeszcze mial wylatane dwa razy tyle godzin na tym samolocie co dwaj pozostali piloci razem.Mial wylatane na TU najwiecej godzin z wszystkich polskich pilotow.Ukonczyl 3(!!!)fakultety,wbrew twierdzeniom ruskich wladal doskonale rosyjskim do tego stopnia ze byl tlumaczem podczas napraw TUpolewa. Co do tego tumana piszacego o "teoriach spiskowych"-czy to w co ty wierzysz-te klamstwa to nie jest teoria spiskowa?

Gość stttefek
Hej psychole i inni smoleńcy. przestańcie nazywać się patriotami i polakami, bo obrażacie zdrową część naszego narodu! przynosicie nam wstyd na każdym kroku, a powinniście siedzieć w zakładach bez klamek, ewentualnie wędszyc spiski przeciw rządowi na białorusi czy w korei północnej. EURO TO ŚWIĘTO SPORTU I RADOŚCI A NIE WYPLUWANIA SWOICH ŻALI PRZEZ PARANOIKÓW I NIEUDACZNIKÓW ŻYCIOWYCH! USZANUJCIE TO, POZWÓLCIE SIE NAM NIM CIESZYĆ I NIE RÓBCIE OBCIACHU!!!