Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kotkamiauczka

czy to napewno skaza białkowa?

Polecane posty

Potrzebuje komentarzy mam które ich dzieci miały skazę. Otóż mój 2miesieczny synek jakies 2tyg temu miał niesamowitą wysypkę na twarzy. Zaczelo się najpierw od delikatnej na szyjce myslelismy ze to potówki..potem pojawily sie na policzkach az w koncu na klatce piersiowej.Bylismy pewni ze to po uzyciu kosmetykow z jonhson & jonhson( chyba tak sie pisze)jednak tak nie bylo, ale mimo wszystko lekarz kazal zrezygnowac z tej seri produktow..po paru dniach wysypka na klatce zeszla i zostala juz tylko na policzkach, wygladalo to strasznie skora byla tak twarda i sucha ze az nie milo, myslę ze napewno naszego synka to swędzialo albo bolalo..po tyg. poszlismy do pediatry ktora stwierdzila ze to napewno nie egzema bo ma śliczną mieciutką delikatną skóre a tylko policzki mial takie jakie mial czyli napewno alergia na jedzenie pochodzenia krowiego.Dostalismy krem po którym na nastepny dzien buzia byla praktycznie w stanie idealnym, pozostalo doslownie kilka plamek. Wspomne ze karmie piersia i odstawilam wszystki nabial. Moje pytanie brzmi.czy to napewno skaza??czemu pytam?poniewaz nie chce mi sie wierzyc ze po uzyciu kremu wszystko zeszlo jak reką odjął, nastepnie zdazylo mi sie zjesc kilka dni pozniej pierogi ruskie , lody i nic mu nie bylo.Wspomnę jeszcze ze ma od prawie tyg. ( nie za kazdą kupką) biegunke ze sluzem lub poł na pól kupka z biegunką.kupka ma kolor zółto pomaraczowy czasem delikatnie brązowy, czy to tez moze byc efekt skazy bialkowej? bo zaraz na nastepny dzien dzwonilam do lekarza i powiedziala ze to jakas infekcja ktora zarazil sie od kogos.. Prosze o konkretne odpowiedzi, moze ktos juz mial do czynienia z podobnym problemem.Czuję ze to nie skaza bialkowa, a nie wiem czy isc do lekarza po raz kolejny a moze mozemy zrobic juz jakies testy?

Gość jcpenny
moje dwoje dzieci są alergikami pokarmowymi. Nie jestem lekarzem ale z mojego doświadczenia to ewidentna nietolerancja. Obśluzowane kupki, nawet delikatne pasemka z krwią. Buzia jak poparzona (na początku też zaczęło sie od krostek i pomyliłam je z potówkami. a było wtedy bardzo gorąco). Pewnie dostałas maśc sterydową dlatego wszytko tak szybko ustąpiło. Wysypka może się pojawić nawet do 10 dni od zjedzonego pokarmu przez ciebie.

Gość jcpenny
Nietolerancja na mleko krowie idzie zazwyczaj w parze z czymś jeszcze. U córeczki mojej było początkowo białko krowie i jajka. Potem sie posypało....szkoda mówić.

Gość jcpenny
żeby dowiedzieć się co dziecko uczula, jadłam: ziemniaki, marchewkę, ryż. Jak po 10 dniach dziecku nic nie było wprowadzałam kolejny produkt. Moje dzieci były tak dużymi alergikami ze przez 5 miesięcy byłam na ryżu, marchwece, brkułach, ziemniakach i oliwie z oliwek. Teraz na szczęście powili wychodzą z tego a ja piersią nie karmię.

Gość arabeska1122
moja miala to samo. dostala masc sterydową i po ,,sprawie" tyle ze to zamaskalowalo tylko objawy. teraz ma 8 mies i skaza to nie byla lecz atopowe zapalenie skóry . rece nam opadają bo ma ciagle wysypki

Gość jcpenny
AZS idzie często z alergią

Gość oczywiście że zrób testy
idz koniecznie raz jeszcze do lekarza ale tym razem do pediatra-alergolog i PRYWATNIE bo do tych konowałów z nfz nie ma co chodzić. pójdziesz prywatnie od razu mów że chcesz zrobić testy... itd moja córka w tej chwili ma 11.5 msc ale niby też miała skazę ;/ po 6 msc zmieniłam mleko na bebiko 2 bo wcześniej była bebilon pepti i co się okazało ? zero wysypki itd wszystko ok na nic nie jest i ni ebyła uczulona to nie możliwe aby skaza tak szybko minęła... ja głupia testów nie zrobiłam bo jak to moja kochana pożal się boże lekareczka powiedziała że tak małym dzieciom testów się nie robi córka wtedy miała 3 tyg a to BZDURA dopiero tu na kafe się o tym dowiedziałam ale to dopiero jak już jadła mleko bebiko

Gość ZNMA
własnie u mojej córki też na początku stwierdziła że to AZS ;/ córka owszem ma suchą skórę ale smaruję ją 2 razy dziennie nivea sensitive i jest ok. a nie lepiej dziewczyny po prostu nawilżać tą skórkę i czekać aż te krostki znikną ? bo te maści sterydowe to też dobre to dla nich nie jest mi również przepisała tą maść sterydową ale nie używałam jej tylko kupiłam EMOLIUM i krostki znikły same

Gość jcpenny
nietolerancja czy alergia pokarmowa jest najczęściej spowodowana niedojrzałością układu pokarmowego. Przerabiałam mnóstwo alergologów (prywatnych bo na NFZ musiałam czekać pół roku na wizytę) i wszyscy mówili: nie robić testów, bo prędzej czy później to dziecku przejdzie, a tylko wyda się pieniadze. Syn miał alergię na prawie wszytko. owoców nie jadł (nawet bananów czy jadłek) do 10 miesiąca życia.Teraz ma 2,5 lata i uczula go tylko miód i migdały. Penie mogłam zrobić testy ale po co?

niebawem bedziecie dzieci przez neta leczyc hehe u mojego objawem alergii jest:pogorszenie koncentracji,rozdrażnienie,wymioty (czasami),oraz biegunki ale bardzo zadko bywa ze go przeczysciło tylko raz w ciagu dnia lub 2 i to np.raz na 2 tygodnie,ciezko bylo zdiagnozowac skąd to ale prywatnie za niezłą kasę dowiedziałam się po 3 tygodniach

Gość arabeska1122
nie zgodze się ponieważ moja miala testy w wieku 3 mies i nic nie wykazaly a to dlatego ze dziekco jest za małe

jak to po co ? po to żeby dziecko nie męczyło się z tymi krostami... a że dziecko 3 msc jest za małe to chyba jakieś lipne testy robiłaś bo moja koleżanka ma córkę ponad 3 msc i jakieś 3 tyg temu robiła testy i jej wyszło... kurz proszek i coś tam jeszcze

Gość arabeska1122
dziecko do roku nie ma unormowanej grupy krwi. dlatego testy czesto nie wychodzą. mysmy walsnie robili z krwi

Gość jcpenny
nie ma unormowanej grupy krwi? czyli co nie wiadomo czy ma Arh+ czy ABrh- ???? dobre heheheh

Gość moja mala miala
identycznie jak Twoj maly i to byla skaza.lekarz powiedzial,ze sluz powinien zniknac jakis czas po odstawieniu mleka krowiego,pojawial sie jeszcze przez ok 3tyg,byl to podobno efekt podraznienia jelit ja bym na twoim miejscu nie ryzykowala,jesli meczysz sie na diecie,to przestan karmic i przejdz na mm,ale nie ryzykuj zdrowiem dziecka,skoro lekarz potwierdzil skaze to moze tak mu zaufaj,co? tak jak ci dziewczyny pisza-pewnie byla to masc na sterydach i dlatego wszystko tak szybko zeszlo

Gość kotkamiuczka
bardzo dziekuje za odpowiedzi, jednak wybiore sie jeszcze raz do lekarza. A te testy to gdzie mozna zrobic? w kazdej przychodni?

Gość kotkamiuczka
zapomnialam napisac ze jak zapytalam pediatre czy jest pewna na 100 % ze to skaza, to powiedziala ze nigdy nie wiesz na 100 % u dziecka czy to jest to !!! no to prosze Was,, stąd moje watpliwosci...

Gość no jasne..pewnym
to mozna byc tylko smierci..

tak jak ci mówiłam idz prywatnie do pediatra-alergolog i tam ci wszystko pani czy pan wytłumaczy tylko najpierw poszukaj w sieci jakiegoś dobrego z twojej okolicy ja chodziłam do luxmedu

Gość kamcia1507
Autorko, a ja mam pytanie jaką maść przepisał Ci lekarz na tą wysypkę?

przepisała mi krem firmy Aveeno daily moisturising lotion.Tak jak pisałam krem jest rewelacyjny ale jak czytałam o nim to nie jest na sterydach..

Gość kamcia1507
Dzięki za odpowiedź, właśnie zastanowił mnie ten szybki efekt i pierwsze co mi przyszło do głowy, to że wypisał Ci steryd. Czy lekarz dał Ci skierowanie do alergologa?

nie kochana właśnie nic.. :-( tyle że ja mieszkam w Irlandii i tutaj i tak mialam szczescie bo znalazłam pediatre dzieciecego ( kobieta jest z Wegier) bo te inne to są od wszystkiego i od niczego... ale juz znalazlam lekarzy w Polsce i jak bedziemy w lipcu to bedziemy badac wszystko. A czemu tak dopytujesz ?? jakaś sugestia?