Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co byscie zrobily?

Zostawilybyście swoje dziecko samo w szpitalu?

Polecane posty

Gość chyba pieciolatkowi
chyba jak wytlumaczy matka dziecku PIECIOLETNIEMU ze wroci rano, to nie wpadnie w panike nawet jak sie obudzi w nocy?? przeciez to duze, rozumne dziecko! zastanowcie sie czasami co wypisujecie

Gość 9duijiokd
a po co nawet coś tłumaczyć?! zostawić i tyle! chyba nikt go tam nie zamorduje :-0 ale przewrażliwione

Gość jhajdh
Nigdy w życiu bym nie zostawiła córki samej w szpitalu, nawet jakbym miała spać na podłodze. Koniec dyskusji.

Gość 9duijiokd
zresztą pielęgniarki wiedzą, jak sobie radzić z dzieckiem, które cały czas wyje lub nie chce zastrzyku pracują tam lata, to wiedzą;)

Gość MTAK, na 7 DNI
Ja swoja 5 latke na 7 dni zostyawilam samą w szpitalu, lezala na oddziale pediatrii.Nie moglismy z nia zostac, a ona bardzi dobrze znoisla pobyt w szpitalu, nie plakala ani nic.Nie ma zadnej traumy, miala dobra opieke,pielegniarki byly bardzo mile do niej, i bawila sie z innymi dziecmi :)

Gość kociłapka
"chyba pieciolatkowi mozna wytlumaczyc ze mama idzie do domu spac bo tu nie moze ale przyjdzie na nastepny dzien wczesnie rano i przyniesie cos dobrego czy tym podobne? strasznie macie te bachory rozpieszczone i wychuchane a potem sie dziwic ze rosna nam mieczaki prawiczki i dzi**i dajace doopy bo inaczej nie sa w stanie zarobic jestescie poyebane " właśnie dzieci takich rodziców się można obawiać, przyjdzie to do mojego dziecka stwierdzi że trzeba "mięczaka" nauczyć życia... każdy robi jak uważa, wypowiedziałam się, dyskutowałam z kim można było miło podyskutować i spadam :)

Uważam, że przesadzasz. To jest już duże dziecko, poradzi sobie. Zostaw mu sok ze słomką na stoliczku nocnym, jak będzie chciał to się napije. Wytłumacz, że nie będzie Cię tylko kilka godzin i że wrócisz rano. Dziecku krzywda się nie stanie, będziesz z nim w dzień, więc będziesz mieć gwarancję, że nie jest głodny itd. on w nocy będzie spał, mama nie jest mu potrzebna. Kilkanaście lat temu byłam w szpitalu przez miesiąc ( oczywiście na oddziale dziecięcym ), nikt nie został ze mną na ani razu na noc. Nie denerwuj się i nie zamartwiaj.

Gość jhajdh
Ja miałam 8 lat jak zostałam sama w szpitalu. Rozumiałam, że rodzicie idą spać a mimo to pamiętam jak się czułam i w życiu nie pozwoliłabym by tak się czuło moje dziecko. Fakt, że wtedy rodzice nie mieli wyboru. Mój brat miał 5 lat jak był w szpitalu. Co chwilę dostawał w nocy jakichś zapaści z płaczu za mamą. Chciał dzwonić do niej itp. Po powrocie NIE ODZYWAŁ SIĘ DO MAMY. W końcu powiedział, że idzie do sąsiadki mieszkać i poszedł. Taki miał żal. Róbcie jak chcecie.

Gość MTAK, na 7 DNI
pozniej chodzila juz do I klasy podts i rowneiz na 10 dni sama byla w szpitalu i nikt z nią nie byl, i jakos ma sie dobrze, zadych histerii nie dowalala bo nie jest tak rozebstiwiona i rozpioeszczona jak inne dzieciaki ktore o byle co w ryk wpadają.Mam grzeczne dziecko i nie mielsimy z nią nigdy problemow ani wstydu nam nie przynosila Byla kilka razy SAMA w szpitalu i dobrze wspomina, a ja czy mąż nie byl jej wcale potrzebny do towarzystwa.Pielegniarki byluy super, a inne dzieic tam tez

Gość jhajdh
"Byla kilka razy SAMA w szpitalu i dobrze wspomina," Pojechałaś po całości.

Gość MTAK, na 7 DNI
jhajdh " HAHAHA , ta jaasne, 5 latek poszedl do sąsiadki mieszkac i tam mieszkal??? przestac pierodlic bo az to jestt zalosne??

Gość miśka ___
Na sali z moim synem leżał właśnie 5-latek. I temu dziecku coś się "umaniło", że on umrze w tym szpitalu:-0 (potem matka powiedziała, że parę tygodni temu ich stara ciotka zmarła w szpitalu po operacji i pewnie dlatego coś się dziecku poplątało, że on też umrze). Przed zabiegiem wpadł w takę histerię, że wybił sobie zęba rzucają się na łóżku szpitalnym:( koszmar

Gość MTAK, na 7 DNI
TAAK, bardzo dobrze wspomina pobyt w szpitalu za kazdym razem, nigdy zadna przykrosc jej nie spotkala, personel byl bardzo mily.Bylo zawsze pelno dzieic na sali wiec nudo nie bylo

Gość jhajdh
Mtak a czy ja powiedziałam, że poszedł mieszkać? Poszedł do niej bo się obraził. Boże co za płycizna intelektualna.

Gość miśka ___
moje dziecko, mimo zabiegu, dość dobrze wspomina szpital, ale właśnie dlatego, że ja z nim byłam cały czas, a były inne dzieci, przynieśliśmy zabawki

Gość jhajdh
Jak ktoś mówi, że dziecko miło wspomina pobyt w szpitalu to ja nie mam więcej pytań.

ostatnio wychodząc ze szpitala z młodszym synem byłam świadkiem jak 7-latek rzucal się na ziemię, kopał, krzyczał, wył dosłownie że on nie chce wracać do domu :D że on chce wrócić do szpitala! bo tam jest lepiej niż w domu! wiec niektóre dzieci dobrze pobyty takie wspominaja :)

Gość MTAK, na 7 DNI
jhaad .NAPISALAS ze poszedl mieszkac ,tutaj twoj wpis: ". W końcu powiedział, że idzie do sąsiadki mieszkać i poszedł..."" Wiec ty płycizno najpierw zastanow sie co piszesz a dopieor pozniej sie wyklocaj.Masz czarno na bialym ze uzylas takich slow.Przeczytaj poowyzej.

Gość jhajdh
No mnie by zastanowiło jakby dziecko mówiło, że w szpitalu mu lepiej niż w domu...:/

Gość b.e.a.t.a
Wszystko zalezy od sytuacji i od dziecka. Gdyby moje dziecko bylo sklonne do histerii, placzliwe, baloby sie zostac samo, tez bym samego nie zostawila. Tylko wtedy nalezaloby sie zastanowic dlaczego dziecko zachowuje sie w ten sposob, czy z jakiegosc powodu brak mu poczucia bezpieczenstwa itp.

Gość jhajdh
No napisałam, że POWIEDZIAŁ, że idzie mieszkać i że POSZEDŁ (nie napisałam, że mieszkać). Zresztą jakbyś użyła swojej ostatniej szarej komórki to stało by się dla ciebie jasne, że 5-latek nie będzie mieszkał u sąsiadki z własnej woli. Kończę tą jałową dyskusję bo dyskusja z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Nie ważne jak dobrze gram, gołąb i tak przewróci wszystkie figury, nasra na szachownicę i będzie dumny z wygranej. Pozdrawiam cię gołębico.

Gość co tu robić w dzień deszczowy
Czytam wypowiedzi i po niektórych to na prawde strach. Jedna ma traumę do konca życia, drugi zamieszkał u sąsiadki. Chyba trochę przesadzacie. Boję sie o dziecko ale jestem na tyle sprawna umyslowo ze potrafię zapanowac nad tym strachem i oddzielić rzeczy realne od takich wlasnie o jakich piszecie. Pielegniarki takie straszne? No ciekawe gdzie bo na prawdę w spzitalu jesteśmy tak z 5 razy do roku minimum i jakaś typowo straszna się nie zdarzyła. Teraz sobie przypomnialam oddzial pulmonologiczny na którym lezał syn zimą i byl tam 3 letni chlopczyk bez rodziców bo ci byli w domu z jego dwoma braćmi to trojaczki byly i wszyscy chorzy. Pielęgniarki go zabawiały, nosily na rekach, siedzial u nich w dyżurce calymi dniami, inne mamy z oddzialu też się z nim bawily sama z nim się bawilam. A ja przecież bedę z moim dzieckiem caly dzień. Samo zostanie tylko w nocy jak będzie spalo na kilka godzin uprzedze o tym pielegniarki i pogadam z innymi dziećmi z sali. Jestem pewna ze będa sympatyczne bo dlaczego by tak mialo nie być. Myślę że wszystko bedzie dobrze i tydzień szybko zleci. Martwię się też o tego drugiego bo o ile ten starszy to taki towarzyski czlowieczek to maly to cyc mamusi i nie wiem jak on zniesie ze mnie przy nim praktycznie nie bedzie przez tydzień. Na co dzień jesteśmy razem caly czas bo mąż pracuje poza domem a starszy w przedskzolu. Mam nadzieję ze przeżyje i moze dobrze mu to zrobi. Nie będe się dolowac i martwić że wydarzą się jakieś dziwne historie i tak mam sporo powodów do zmartwień zwiazanych z chorobą dziecka i to wystarczający stres dla mnie. Sam pobyt w szpitalu nie powinien być stresem ani dla mnie ani dla niego i nie bedzie, szczególnie dla niego bo to nie pierwszy raz w szpitalu i nie pierwszy raz bez mamy pierwszy raz w szpitalu bez mamy ale wiem ze sobie poradzi. Bedzie spał.

e tam zastanowiło :P w szpitalu dziecko ma rodzica tylko dla siebie, pewnie dostaje nowe zabawki, jakieś łakocie, ma własny telewizor... a w domu...rodzeństwo, koniec taryfy ulgowej :P a że to był szpital niemiecki to rodzic był z dzieckiem caly czas, był fajny kącik zabaw, sale pojedyncze, dziecko miało własny tv w pokoju, do tego rodzice przytargali mu laptop i bajki sobie mógł pół dnia oglądać....żyć nie umierać :D

Gość poszedl do sasiadki mieszklac?
eeee 5 latek powiedzial ze pojdzie do sąsiadki mieszkac i poszedl? to mi sie w pale nie miesci jak gowniarz taki numer moze odwalic. To naparwde okropnie swiadczy o wychowaniu dziecka i jego rodzicach Ja mając 6 lat rowniez 4 dni lezalam sama w szpitalu i zadna krzywda mi sie nie stala

Gość MTAK, na 7 DNI
jhajdh TOBIE doslownie sie w mozgu poprzestawialo i jestes jakas ostro pierdoolnieta .Wyolbrzymiasz wszystko do potegi i traktujesz to jakby dziecku sie jakas krzywda dziala będąc w szpitalu.Nie kazdy ma urwaz i uwierz mi, niektore dzieci, w tym moja baardzo milo wspominają pobyt w spzitalu, i nie piescila sie wcale ze sobą, żadncyh łez i histerii nie bylo Nie kazde dziecko ma traumatyczne wpomnienia tylko dlatego bo mamusia z nim nie siedziala.Moja corka jest bardzo samodzielną osobą, i nie potrzebowala nikogo przy sobie,doskonale czula sie w towaryzstwie innych dzieci

Gość jhajdh
Widzę, że tu same gołębice.

Mamusie piszą że jak są warunki( łóżko i łazienka) to zostają z dzieckiem a jak do spania jest jedynie krzesło to idą spać do domu... chyba nie o samodzielność dziecka tu chodzi ... :/

Gość b.e.a.t.a
ciburaszka - chodzi przede wszystkim o zdrowy rozsadek :)