Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbulwerssowanna

Slyszalyscie o tej akcji w Dzień Dobry TVN chcą żeby wszystkie karmiace...

Polecane posty

Gość Sorted :)
Zatroszcz się tylko żeby nie było jeszcze efektów dźwiękowych i zapachowych - i sraj nawet na środku knajpy. Zapłąć tylko za czyszczenie dywanów :D. Co do toalet - to miejsce pełne zarazków i bakterii, sdzieci się tam nie karmi. Sam sobie weź talerz w knajpie i iść jeść do sracza :D. Jakby były kąciki do karmienia, to nie byłoby tego typu problemów, ale kącików nie ma. Więc matki radzą sobie jak potrafią. Jakby ciebie sranie przycisnęło w miejscu, gdzie nie ma toalety to co? W gacie byś nasrał, czy szukał innego rozwiązania :D?

Ale za sianie zgorszenia w miejscu publicznym też jest mandat :D. Jak się poczujesz zgorszony wywalonymi wymionami to nic, tylko na policję dzwonić i jak nie zdecydują się na wystawienie mandatu, to sprawę w sądzie cywilnym takiej kobiecie zakładać :D

Gość fv
A jak zobaczysz na plaży babkę w topless to też na nią naskoczysz?

znalazłam ten artykuł w kodeksie wykroczeń "Art. 140. Kto publicznie dopuszcza się nieobyczajnego wybryku,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1 500 złotych albo karze nagany.". I nie jest nigdzie napisane, że dotyczy tylko szczania gdzie popadnie - więc jak cię matka z dzieckiem gorszy, to do sądu śmigaj - zobaczysz co ci powiedzą :D.

Gość A czep się
fv chyba wskoczy :D!!!

od wieki wieków karmienie było naturalną czynnością kobiety a erotyczny wydzwięk cycka był zarezerwowany do sypialni. Dopiero nasze czasy przyniosły pomieszanie priorytetów i cycek stał się głównym elementem naszej seksualności , uzurpowany na wyłączność przez panów a karmienie przeniosło się do alkowy. Co dziwne, paniom nie przeszkadzają gołe baby na kalendarzach, reklamy ociekające seksualnością, uprzedmiotowienie kobiet a raczej ich cycków. Nie... razi ich karmienie potomstwa, najwzyklejsza i najnaturalniejsza czynność pod słońcem. Ja jako mama butelkowa jestem pełna zdumienia co przynosza nasze czasy :)

Gość zonaKraka
Co do ostatniej wypowiedzi- właśnie tak mi przyszło na myśl że jakoś nikt nie czepia się facetów którzy sikają po bramach i osobników obu płci którzy, pijani, wymiotują gdzie popadnie, za to przeszkadza im widok matki karmiącej... Jest dużo więcej bulwersujących spraw niż nagie piersi. Porównywanie karmienia piersią do wypróżniania się jest tak ciut, ciut nietrafione- do drugiej czynności są przeznaczone toalety i problem w tym że miejsc dla matki karmiącej nie ma. Do głowy by mi nie przyszło z małym niemowlakiem iść do wc, siadać pod ścianą (czy w kabinie?) i brudną ręką którą dopiero co dotykałam klamek, drzwi czy klapy podawać dziecku pierś... Dla mnie moje piersi są sprawą intymną, wolałam nakarmić przed wyjściem albo odciągać mleko, ale zdarzało się że karmiłam w domu- przy rodzinie czy znajomych, miałam się do toalety chować? Poza tym- powiedzcie mi gdzie wy widzicie te gołe piersi, kapiące mlekiem? Ja nosiłam, jak chyba większość matek karmiących, specjalne staniki z klapką, odsłonięty jest tylko kawałek piersi wokół brodawki, i ten kawałek dziecko zasłania główką, gdzie tu ten negliż? W czym problem? Widziałam nawet niedawno zdjęcia które ktoś u mnie w mieszkaniu robił, siedziałam z małym na fotelu- zorientowałam się że to zdjęcia z karmienia po tym że bluzka była podciągnięta i krzywo leżała. Nie widać ani kawałka niepotrzebnie gołego ciała, więcej odsłaniają co poniektóre panienki typu plastik- fantastic z dekoltem do pępka, gołymi nerkami i majtkami na wierzchu... Mnie tam nie zawstydza widok cudzych piersi- czy ja cycków nie widziałam? To tą rozebraną kobietę ewentualnie może jej nagość krępować... Mam chodzić palcem po ulicy i pokazywać- ta pani ma źle zafarbowane włosy, ta ma cellulit a nosi krótką spódniczkę, ten pan ma duży brzuch i owłosioną klatę, ten chłopak ma pryszcze, ta dziewczynka porażenie mózgowe i się ślini... wszyscy won do domu, psujecie estetykę krajobrazu...

Gość naturalnosc naturalnoscią
Sorted :) - efekty dzwiekowe przy bachorze w knajpie tez sa, wiec niech matka polka najpierw swojemu bachorkowi kupi tlumik, dopiero ja sie bede martwic o swoje efekty dzwiekowe:D:D Jakby nie b ylo sracza w knajpie, to bym tam nie srala, tylko poszla sie wysrac gdzie indziej, tak samo matka polka niech idzie gdzie indziej wywalac wymiona, ok?:D:D

Ja tam efektów dźwięowych karmienia dziecka w knajpie czy CH nie uświadczyłam. Może miały już tłumiki. No więc wracając do tak pasjonującego tematu sracza - co byś zrobiła, gdybya takowego nie było w promieniu najbliższych 4km?

ostatnio bylam w jakiejs knajpie cos zjesc i toaleta byla nieczynna, to nie sralam ani nie szczalam przy stole. proste.

Zakładamy, że twój dom też jest dalej niż te kilka kilometrów. Słowem - poszukałabyś czegoś, co może cię zasłonić :D. I one też tak robią :D.

Gość A czep się
O matko i córko! Przytulne krzaki w centrum Warszawy :o...

Gość też jestem kobietą też
ale jakoś nie chciałabym karmić piersią przy obcych wstydziło by mnei to i stresowało a przez to pewnie i dziecko by było nerwowe nie wiem czemu ale matkom się w głowach przestawia od hormonów i chcą epatować tym swoim macierzyństwem, obnoszą się tym karmieniem piersią do tego stopnia że to już podchodzi pod ekshibicjonizm w ogóle im sie przesuwa granica wstydu i dobrego smaku, bo gadają o kupach, śluzie i tak sie w tym zagalopują że nawet zapominają że robią to przy obcych i przy stole

Gość aOPJAWOHNXC
Jak kiedyś nie było powszechnie dostępnych toalet, to ludzie srali na ulicy i nkt nie widział problemów. A królowie potrafili udzielać audiencji siedząc na "tronie". WIęc nie wiem o co HALO.

nie wiem jak jest w centrum warszawy, ale w centrum wroclawia nie ma zadnego problemu zebyy takowe miejsce znalezc

Gość balerroon
Generalnie chodzio o to ,ze nie ma sensu ani potrzeby tworzenia restauracji z logiem matka karmiąca, bo takie osoby jak ja oraz wiele innych bedzie takie miejsce omijać szerokim lukiem bo nie ma ochoty przy jedzeniu ogladac cyckow innych kobiet, tudzież jak ktoś powiedział cmokow dziecka. W kazdym razie takie lokale predzej czy pozniej ogranicza sie tylko do matek karmiacych....a wtedy szefostwo takiej restauracji bedzie mialo straty........ i jak pozniej zdjac takie logo ,ze to jest lokal dla wszystkich ,a matki karmiace powinny sie chowac czy przyjsc do lokalu z butelką?

Widzisz - i tu jest problem. Bo w dużych miastach, (w ogóle mało gdzie) NIE MA miejsc, gdzie NIKOGO NIE MA. a dziecko nakarmić trzeba.

Gość A czep się
tak, wydajesz się osobą, która przytulne krzaki w swoim mieście ma obcykane. zapewne z niejednym kolegą.

uważam że to kwesia dobrej woli i organizacji mam dziecko, wiem że wychodze z domu i dziecko za jakiś czas może być głodne, no to co za problem odciągnąć mleko, zabrać ze sobą i mieć w zapasie ? jak idziesz ze starszym dzieckiem na plac zabaw to też przecież bierzesz picie, przekąski, wigotne chusteczki do wytarcia rąk zdrowy rozsądek podopiwada że trzeba być przygotowanym tak samo z niemowlakiem wychodząc z domu wiesz że musisz zabrać zapasowe pieluchy, chustki do tyłka, krem na słońce, jedzenie.... nikogo nie zaskakuje nagły GŁÓD jak z reklamy

Sorted :) - wroclaw jest duzym miastem, jedym z najwiekszych i jest pelno miesc, gdzie nie ma nikogo, wiec nie wierze, ze w innych sie nie znajdzie:)

ciągle mam traumę jak sobie przypomnę odwiedziny u koleżanki która potrafiła przy mnie i przy mężu wywalić cyca i karmić synka mój mąż był zniesmaczony przecież mogła nas przeprosić na 15 minut i wyjsć do drugiego pokoju...kupę przy nas też by zmieniała by pochwalić się jak sobie radzi z macierzyńskimi obowiązkami ? nie była to koleżanka, z którą byłabym na tyle blisko by mnie jej nagość nie krępowała, więc tym bardziej mnie zszokowało jej zachowanie, tym bardziej że zrobiła to przy mnie i moim mężu

Zresztą - dyskusja na poziomie "czy zielony jest ładniejszy od niebieskiego?". Masz prawo do swojego zdania, ja mam prawo do swojego. Powtarzam, jako mama butelkowa - karmienie piersią przez inne kobiety mnie nie obrzydza, niech sobie karmią. Uważam, że kąciki dla karmiących powinny być rozpowszechnione - dla zdrowia psychicznego mam i innych ludzi :o. Nigdy nie widziałam kobiety z wywalonymi cyckami. Każdy, kto poczuje się zniesmaczony karmieniem przez kobietę w miejscu publicznym ma prawo wezwać policję a później wystąpić do sądu :D. I tyle w temacie z mojej strony. Idę na spacer z dzieckiem. I z butelką :D. 🖐️

Gość A czep się
to daj namiary na te przytulne krzaki we wrocławiu, może skorzysta z nich jakaś matka, jak ciebie akurat tam nie będzie.

nie jestem jakaś pruderyjna ale jakoś nie przyszłoby mi do głowy by obnażać się przed mężami moich koleżanek skoro na plaży nie mam zwyczaju opalać się topless to niby czemu miałabym pokazywać obcym osobm cycki karmiac dziecko ?

Gość zonaKraka
Rozbroił mnie tekst "kupę też by przy nas zmieniała?"- do głowy mi nie przyszło że znajomi którzy odwiedzają świeżo upieczonych rodziców mogliby czuć się urażeni tym że przewijam przy nich noworodka... We własnym domu miałabym się zasłaniać, chować siebie i dziecko?

Gość Czas nie ma znaczenia
Robienie siku - 0,5 minuty, karmienie dziecka - 0,5 godziny. Ciekawe, gdzie ty na tak długo znajdziesz wyludnione miejsce w centum miasta?

zonaKraka no sorki skoro zapraszają nas na kawkę i poczęstunek to niech nie oferują striptizu i widoku pieluchy z kupą

Gość fv
"ciągle mam traumę jak sobie przypomnę odwiedziny u koleżanki która potrafiła przy mnie i przy mężu wywalić cyca i karmić synka" W czasie karmienia pierś w dużej części jest zasłonięta główką dziecka. Nie widac sutka. Tak naprawdę widać nie więcej niż przy głebokim dekolcie więc nie widzę powodów do czepiania sie. Widzicie tyle, co przy seksownej kiecce a to, co was wkurza to fakt, że tym razem cycek to nie zabaweczka tylko słuzy do tego, co czego zostal stworzony. "mój mąż był zniesmaczony" No jasne. Patrz wyżej. Kto by się nie wkurzyl jakby profanowano to, czym lubi się bawic nabardziej.

rozumiem że sama jesteś matką więc ciebie nei rusza że najpierw zmieniasz kupę a potem jesz obiad twoje dziecko, twoja kupa i twoje poczucie estetyki, miej wyobrażnię że to co nei rusza ciebie może ruszyć kogoś innego kiedyś na sylwestrze u znajomych jej dzieciaki tak wojcowały że aż jedno z nich zwymiotowało, dokładnie moment przed tym zanim gospodyni zaprosiła nas do stołu....jakos nei widziałam zachwytu w oczach innych gości, którzy też mają dzieci i niejedno widzieli

Gość vhdifughuoihgoeihvogerge
Heh trafilam w czuly punkt? Przestan sie ponizac, bo poki co twoim zyciowym celem jest sluzba cialem samcom - dla nich nie mozesz skalac swojego biustu ani waginy, bo w przeciwnym razie nie beda z ciebie zadowoleni :D Szanuj siebie, a ciebie tez zaczna szanowac.