Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Amea

kiedy sex? czy ma wpływ na tworzenie więzi?

Polecane posty

Gość nikle szans, facet chce
tego kwiau pol swiata;) nie ma co brac sie za chwasty, szkoda czasu i energii, lepiej wyjdz gdzie poimprezowac:)

Gość Sekonda
Miałam podobnie jak gagatka :) Tylko, że ja moim obecnym partnerem rozmawiałam kilka miesięcy przed spotkanie :) Tobie autorko nie radzę iść z nim do łóżka jeśli nie czujesz tej więzi z jego strony. Facet chce gonić króliczka, a nie dostać go na tacy. Szybciej straci tobą zaineresowanie, a kiedy będziesz jeszcze z tym zwlekać będzie tobą bardziej zaintrygowany :) Polecam książki Dlaczego mężczyźni kochają zołzy i Dlaczego mężczyźni poślubiają zołzy. Tam jest wszystkie fantatsycznie opisane :)

no własnie.. znam treść mniej więcej.. dlatego tak się biję ze sobą.. bo to nie jest łatwe dla mnie.. to intrygowanie.. cholera... ;))

Gość uczuciowy facet to ja
Uczuciowy.. posłuchajmy faceta.. to powiedz jak to jest u Ciebie? zdarza Ci się, że zaczynasz szybko łóżko, a potem się nawiązuje bliższa więź? czy to więź trwała? bliska?angażujesz się naprawdę? za każdym razem, kilkuletnie poważne związki jak seks nie pasuje, to reszta też nie będzie, to intergralna część wspólnego życia

Gość to ile miales tych zwiazkow
tylko szczerze

trzy

Gość nikle szanse, facet chce
hahaha nick uczuciowy, a jedyne co sie liczy to zaczac zwiazek od seksu:D na pewno mial panienek co nie miara, a zadnego powaznego zwiazku i nadal singiel poszukujacy;)

Gość to ile miales tych zwiazkow
a bez "zwiazku"???

no i co dla Uczuciowego oznacza bycie w związku..? co jesteś w stanie poświęcić dla swojej dziewczyny? możesz zrezygnować z czegoś, aby się z nią zobaczyć? możesz jej pomóc, gdy tego potrzebuje? tęsknisz za nią? za jej obecnością - nie seksem.. czy jest tylko kumplem i kochanką? czy kimś więcej?

bez związku nigdy

Seks generalnie pomaga w budowaniu więzi, ale obawiam się, że w waszym przypadku tak sie nie stanie. Z jego strony nie ma zaangażowania, widocznie traktuje Cię tylko jako zdobycz, kolejne trofeum do zaliczenia. Przetrzymaj go jeszcze trochę i zobaczysz, co sie będzie działo.

dlaczego Wam, kobietom, wydaje się to niemożliwe? seks na poczatku czy po pół roku nie ma nic do rzeczy, nie ma wpływu na trwałość związku po wielkiej romantycznej miłości prawiczka i dziewicy, którzy czekają do ślubu może nie być śladu za kilka lat, a związek rozpoczęty od seksu może okazać się długotrwały i szczęśliwy te książki o zołzach i inna "literatura" robią Wam pranie mózgu, lepiej poczytajcie notki biograficzne autorek tych "poradników" instruktorki nauki jazdy nie posiadające prawa jazdy

zwiazek bez wiezi uczciowe, tp uklad i do niczego nie prowadzi (vide tweoje 'zwiazki')

nie rozrozniasz wiezi ucuciowej od przywiazania seksualnego

Gość no tak... tak to jest
uczuciowy facecie, oczywista. najlepiej dla was byłoby tak, żebyście pisali sms, a kobieta w te pędy odpisywała. oczywiście w drugą stronę to nie działa :D

minimum pół roku chodzenia za rękę albo 16-te spotkanie wtedy mozna, wcześniej nie to chcecie przeczytać? :D

myślę, że rozmówczyniom chodzi o rodzaj więzi.. o to jak się rozkłada "staranie się" po obu stronach.. nikt chyba nie oczekuje takiej odpowiedzi czy 5 czy 55- te spotkanie.. bo wszystko zależy od tego, co się dzieje w międzyczasie..

rozumiesz, ze nie mozna zbudowac zamku na piasku, domku z kart?

Gość bubblegumbitch
autorko, to od Ciebie zalezy, zrób jak czujesz! Ale jesli facet Cię pociąga, skorzystaj, szybki seks lub jego brak nie implikują trwałości związku.

jesi Autorka jest osoba uczuciowa, wrazliwa, to wciagnie sie i bedzie miala tylko kaca moralnego...

generalnie chodzi o to, że Autorka bardzo pragnie normalnego związku.. wielowymiarowego.. raczej mocno uczuciowa.. chociaż seksu też brakuje.. ;) ale chyba świadomie- na sam seks bym się nie zdecydowała..

Gość dołączam do tematu
Ktoś napisał tutaj prawdę. Jak czujesz, że coś jest nie tak to tak jest. Zakochany facet lata jak piesek Ten chce do łóżka Jesteś zauroczona i wybielasz go, a tak naprawdę kolesiowi chodzi o seks. Spotykałam się z pewnym mężczyzną na odległość (związkiem to trudno nazwać). Odzywał się do mnie raz na 3 dni, to ja głównie jeździłam do niego (nie nocowałam u niego, ale u znajomych), też potrafił z byle powodu odwołać spotkanie, praca była ważniejsza ode mnie. Od początku czułam, że coś jest nie tak. Po 3 miesiącach odszedł. Było mi ciężko, ale wiem, że znacznie ciężej, gdybyśmy TO zrobili. Odradzam. Korzystaj z doświadczenia innych dziewczyn i pomyśl w drugą stronę. Na pewno miałaś sytuację, że Tobie nie zależało i zachowywałaś się tak samo jak Twój obecny przyjaciel.

Gość zoneczkalyzeczka
Uczuciowy facecie, nie mozesz wypowadac sie w imieniu wszystkich facetow.Kazdy ma jakies swoje zasady, marzenia co do swojj kobiety, jednemu nie bedzie przeszkadzalo to ze kobieta szybko poszla z nim do lozka, innemu tak. Jedno jest pewne i wiem to z wlasnego doswiadczenia, jesli facetowi zalezy na kobiecie,nie zachowuje sie tak jak zachowuje sie ten facet z ktorym spotyka sie autorka.Pisze to z wlasnego doswiadczenia, wiem w 100 procentach jak zachowuje sie facet ktoremu zalezy.Pamietaj, ze nie ma wtedy domyslow, nie ma zastanawiania sie, Ty piszac tutaj sama sobie odpowiadasz, swiadomie czy nie, wiesz ze Twoj facet za Toba bedzie szalal,

nie można budować zamku na piasku, wie to każda dziewica, która po kilku latach małżeństwa szuka sobie kochanka, bo nie wie jak to może być z innym nie można budowac domku z kart, wie to każda kobieta składająca pozew o rozwód, bo okazało się, że z seksem od początku czy bez - to z tym facetem jej nie po drodze argument o zamkach i kartach jest trafiony o tyle, o ile oglądamy powazne porady życiowe w Kosmica.tv

nie zrozumielismy sie, tak bywa zgadzam sie z wpisami powyzej, ze jesli mezczyznie zalezy, to czuje sie to i nie ma zadnych watpliwosci co do jego intencji.

nie mogę się, niestety, zgodzić z tym, że KAŻDA kobieta z definicji czuje, że DOWOLNEMU facetowi zależy albo nie zależy bywają mężczyźni bardzo skryci i niechętni do uzewnętrzniania sfery uczuć

intuicja jest najlepszym drogowskazem, a osoba zauroczona ma tendencje do wybielania drugiej osoby, nie na odwrot skrytosc nie ma nic wspolnego z robieniem w bambuko drugiej osoby, tutaj facet wyraznie chce seksu, nie zwiazku

Gość chyba jestem podobna...
Też miewałam takie sytuacje i moje doświadczenie mówi mi: jeżeli myślisz, że coś jest nie tak, że pewnie mu nie zależy, to pewnie tak jest... Ja mam jeszcze ten problem, że zdarzają się faceci, którym zależy, którzy są mną zafascynowani i w ogóle, a ja... wtedy się wycofuję.. Może to o czymś świadczy? Może nie doceniamy tego, co jest nam podane na tacy?

Gość zoneczkalyzeczka
Uczuciowy, zaczynasz mnie wkurzac, ja nie zgodzilam sie z Twoja wypowiedzia, to i Ty z moja tez hehe, to sie nazywa obrona wlasna:D Nie bede opisywala tu kazdego faceta ktorego poznalam, bo mi sie nie chce.Uczuciowy wiedz ze sie mylisz, moj maz jest niesmialy i trudno mu rozmawiac o uczuciach, mimio tego niesmiale ganial za mna.Byli tacy ktorzy ganali za mna i tacy ktorzy wciskali mi kity, zeby mnie przeleciec, mowiac prosto.Wiem az za bardzo jak zachowuje sie facet ktory chce zwiazac sie z kobieta, ktory powaznie o niej mysli.To sie czuje, nie ma zadnych analiz, zastanawia sie ...

Gość ja wiem na pewno że
dla faceta nie ma więzi bez seksu też mam wątpliwości do gościa z którym się teraz spotykam od niedawna. Nie tyle wątpliwości ale ciężki mi zaufać, uwierzyć że się zakochał tak bardzo jak w ex która go zdradziła. Seks jest jasne trochę licze na to, że będzie jak u licznych znajomych czyli z czasem się zakocha duzo mocniej, zobaczymy... Bez seksu nie ma więzi, a czy am wystarczy żeby stworzyć więź albo czego potrzeba żeby ją stworzyć? nie wiem, też się zastanawiam. On się o mnie troszczy bardzo, ja o niego też się staram