Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mająca już dość !

Pomysły na spędzanie wolnego czasu poza domem!

Polecane posty

Gość mająca już dość !

Witam! Proszę o jakieś mądre rady oraz pomysły. Mam już dość,jestem zmęczona ciągłym siedzeniem w domu.Zaczynam powoli chyba wariować.Jestem mamą 10 miesięcznej dziewczynki.Więc wiadomo,że wszędzie muszę się poruszać z nią.Mąż z natury jest domatorem,w pracy ostatnio ma napiętą sytuację. Nie ma ochoty,ani siły z nami wychodzić.Mam to już gdzieś,prosić się nie będę.Z drugiej strony go rozumiem, albo przynajmniej staram się zrozumieć. Na spacery z córką, wychodzimy codziennie 1-2 h,później obowiązki domowe,wiadomo, później bawimy się, następnie ja siedzę na kompie kiedy córka śpi,albo zajmuje się sobą( komputer, jest moim odpoczynkiem od rzeczywistości) ale chcę to skończyć, źle się z tym czuję.Chciałabym spędzać więcej czasu na świeżym powietrzu,aktywnie ,wśród ludzi.Nie mam wielu znajomych, a Ci najbliżsi ,cóż mają swoje życie,pracę,obowiązki. Jest mi smutno,nie mam do kogo "gęby" otworzyć.Czasami martwię się,że cofam się w rozwoju, spędzając czas tylko z córką. Proszę podrzućcie mi jakieś pomysły.Co gdzie i jak mogłabym robić z dzieckiem równocześnie mając kontakt z innymi ludźmi.Najlepiej jakby to były propozycje minimalizujące koszty.Wiadomo teraz kiedy siedzę z małą w domu kokosów nie mamy. Dziękuję jeśli ktoś się zainteresuje moim problemem.

mieszkam w bloku i widzę, że wiele młodych matek po prostu całe dnie spędza na podwórku lub w pobliżu ze swoimi dziećmi, więc praktycznie cały czas są na dworzu. Czasem zapoznają się między sobą, więc mają też z kim pogadać.

Ja z nudów czasami też chodzę do fitness clubu (od 4 lat nie pracuję). Zapisz się tam na np. jogę. Kurs tańca bym ci poleciła ,ale ceny powalają ostatnio.

w multikinie są seanse dla mam z dziećmi, mozesz zawsze umowic sie w kawiarni z przyjaciółkami, w moim miescie widze pełno mam z dziecmi własnie w kawiarniach tak po 12-13 godzinie, siedza z koleżankami przy kawie i plotkują (ale nie wiem tak naprawde, jak znoszą to dzieci), zakupy w centrum handlowym- prawie w e wszytkich są specjalne kąciki w których można oddac dzieci po opiekę opiekunki a samemu pobuszowac po sklepach zainteresuj sie ofertami fitness clubów, niedawno widziałam reklame jogi dla mam z dziećmi nie wiem skąd jestes ale w gdansku bardzo dużo mam śmiga na rolkach z dziećmi w wózku wzdłuż deptaku przy plaży a moze jakies kluby dla mam z dzieciakami? prawie we wszytkich wiekszych miastach takie funkcjonują.

Gość mająca już dość !
25-latek Niby dobry pomysł,ale chciałabym też móc porozmawiać nie tylko o pieluchach,ząbkowaniu itp. Uczęszczam się na forum i tam załatwiam te sprawy.Poza tym bezsensowne siedzenie pod blokiem, nie bardzo mi odpowiada.:( Swoją drogą mam dziwnych sąsiadów, niektórzy nawet nie odpowiadają na "dzień dobry".Pod blokiem nawet nie ma ławeczki.Chodzimy na plac zabaw, ale dzieci w większości na moim osiedlu chodzą z babciami, te młodsze jeśli się zdarzą to hmm , nie wiem jak to napisać, "krzywo się patrzą" ? Co mnie bardzo zaskoczyło po urodzeniu, nawet zaczęłam się zastanawiać czy ja robię takie niesympatyczne wrażenie czy co,że tak mierzą wzrokiem? Katjaa Właśnie mam zamiar rozpocząć od nowa wizyty na siłowni i aerobic.Tylko,że tu zaczyna się problem z czasem.Nie mam z kim zostawiać małej:( Mąż nie bardzo po pracy ma siłę i chęci.Mnie za to znudziło się ciągłe proszenie.Jestem tutaj sama, nie mogę prosić o pomoc babć itp. Dlatego prosiłam o jakieś pomysły,gdzie mogłabym zabrać córkę a przy okazji zrelaksować własną dusze i ciało.

Jest coś takiego jak Fitness Club dla mam. Dzieci są pod opieką specjalnych baby instruktor czy jakoś tak to się nazywa poszukaj w Internecie :)

Gość mająca już dość !
Alutka*Kossoniowa Dziękuję za porady! Tylko u mnie w mieście nie ma multikina, galerii handlowej.Mieszkam w mieście gdzie jest troszkę ponad 130 tyś ludzi. Koleżanki - pracują w tym czasie,albo jak się umawiamy to np 1 w tygodniu bo ciężko się zgrać.Wiadomo one też mają jakiś rytm dnia,przyzwyczajenia i obowiązki.Inne, te z którymi mam mniejszy kontakt , to troszkę towarzystwo z innej bajki.Raz na jakiś czas,owszem spotkamy się, ale za często nie chciałabym. Nienawidzę robić zakupów z dzieckiem, dla mnie to męczarnia małej i siebie.Poza tym wolałabym spędzać czas na podwórku niż w klimatyzowanych sklepach. Za klubem mamy chyba się rozejrzę, bo wydaje mi się to ciekawa propozycja.:)

Gość mająca już dość !
U mnie taki fitness funkcjonuje z dziećmi od 2 lat, albo takimi które potrafią się porozumieć,że coś chcą np. siku:/ Byłam się pytać i moja córa jest za mała:(

Gość mająca już dość !
Hallo! Może dzisiaj znajdą się mądre głowy na Kafee i coś doradzą.:)