Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taures

Ososby postronne przy porodzie

Polecane posty

Gość taures

Czy były takie przy waszych porodach? U mnie była salowa, która nie jest pracownikiem medycznym i mnie to krępowało. Mogła przyjśc juz po zakończonym porodzie, na pusta salę.

Gość hmm hmm hmm
moze musiala posprzatac. ona napewno nie interesowala sie toba, z reszta pewnie ma takie cos na codzien. a sala nie jest twoja wlasnasciaa.

ja nawet nie wiem, kto tam się krzątał, miałam to w nosie i chciałam, żeby już było po wszystkim. a jak już synek był na świecie, to po ważeniach, mierzeniach itd. wszyscy sobie poszli, poza położną która mnie szyła.

Ja rodziłam w nocy, były tylko 2 pielęgniarki i mąż, lekarz przyszedł tylko na szycie.

Gość hmmmh
Ogólnie przy porodzie były 2 położne na jedną zmianę (jedna, która zajmowała się mną "bardziej" i druga co też czasem zajrzała co u mnie słychać). Na sam poród przychodził lekarz i w pomieszczeniu obok czekał personel z noworodkowego. Przy pierwszym porodzie miałam pecha bo rodziłam (parte) w trakcie zmiany personelu i ciężko było zrobić by było mniej osób :D bo jedni przejmowali obowiązki od drugich. Ale mnie to średnio akurat obchodziło ile osób jest na sali.