Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babushka

Czy połozna jest cały czas podczas porodu?

Polecane posty

Gość babushka

Czy polegałyście na polożnej z dyzuru czy opłaciłyście prywatną? Jak oceniacie opiekę podczas porodu, czy położna była przy was non stop czy tylko na chwilę przychodziła?

polegałam na położnych na dyżurze. przy 1 porodzie przychodziła tylko na chwilę sprawdzać rozwarcie. i żeby nie było tylko ja rodziłam, nie było innej rodzącej. przy 2 była cały czas, ale nie rodziłam w Polsce.

Gość jsnaj
Na dyżurze przychodzą co jakiś czas lub jak się je zawoła. Opłacone-wiadomo. Ja miałam opłaconą i nie wyobrażam sobie inaczej. Lubię mieć świadomość, że ktoś panuje nad sytuacją gdy ja nie mogę.

Gość a ja powiem tak,ze
ja nie opłacałam,ale była przy mnie cały czas,masowała mi plecy i wogóle,ale to też zależy jak podchodzą do swojej pracy,ja rodziłam w nocy innej rodzacej nie było

Gość ja rodziłam 2 tyg temu
i bylismy przez 3 godziny sami z mężem. Połózna na początku mnie zbadała a potem olewka. Umieralam z bólu przez skurcze ale raz na jakiś czas weszła jakaś studentka i tyle. My akurat totalnie nie trafiliśmy w zespół ale dziewczyna, która rodziła 2 dni później miała super położna, która była z nią cały czas, masowała, pokazywała co robić, żeby mnie bolało. Zależy na kogo się trafi.

przy 1 przez cały poród, który trwał 21h była dosłownie kilka razy w przelocie, przy 2 w innym szpitalu była cały czas przy mnie i baaaaardzo mi pomogla, żadnej nie oplacałam, załozyłam kiedyś podobny temat, dziewczyny mi pisały, że trafiały bez płacenia na super babeczki, ale były i takie, które zapłaciły i są niezadowolone, nie ma reguły, na pewno jak sprawdzona i masz kaskę żeby zapłacić, to warto

Gość hbskjsq
W polsce położna jest cały czas przy porodzie ale jeśli ją wcześniej opłaciłaś koszt około 1000zł no chyba że drożej Jeśli tego nie zrobisz położnej nie masz na wyłączność i non stop.

Przy mnie była cały czas położna+dość często lekarze patrzeć jaki postęp i co dalej.Nie rodziłam w Polsce.

Gość hbskjsq
Ja piszę na podstawie innych rodzących nie tylko sobie samej

U mnie przychodziła sprawdzać ale bałam się tam być sama i ja wołałam co chwilę.

Gość ja rodzilam w panstwowym
szpitalu 15 godz, byla przy mnie caly czas, bardzo sympatyczna, nie oplacałam jej i nie planowałam. Byla poprostu na dyżurze

Gość anula88****
przy mnie tez nie byla caly czas. ale siedziala za drzwiami. zagladala do mnie co chwila. ja mialam super babki. gdybym miala rodzic jeszcze raz to tylko z taka ekipa :p ale zalezy na jakich ludzi sie trafi. wiadomo kazda kobieta ma swoje gorsze i lepsze dni. i polozna tez czlowiek.

Gość gfdfdgfd
Też nie opłacałam, ze mną rodziło kilka innych kobiet, więc zaglądała od czasu do czasu, ale już w trakcie porodu były 2 i miło to wspominam :)

Gość MamaZeSlaskiejWioski
polozna jak polozna co to za roznica