Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja78

Dotyczy dziecka.

Polecane posty

Gość ja78

Jak to jest z tymi ruchami? Piątek - poniedziałek -> szał ciał, istna wojna w brzuchu, szaleństwa nie z tej ziemi. Wtorek - środa - > cicho sza, dziecka niema, pojedyńcze kopniaki. Jedziemy do szpitala. Przyjeżdżamy, na parkingu znowu się rozruszało. Od wczoraj wieczora ponowne szaleństwa - tylko ręka mężowi podskakiwała tak dawał.28 tc, normalne są aż takie wahania?Wiem, że może spać, ale nie odzywał się 2dni, tylko pojedyńcze kopniaki.

Gość Idź do lekarza i zapytaj
bo może mały był tego dnia osłabiony. Nie brałaś wtedy jakichś lekarstw przeciwbólowych, nie miałaś jakiegoś zatrucia pokarmowego, dobrze się czułaś? Płód mógł mieć jakąś lekką infekcję lub mógł być ospały po lekach które zażyłaś. Nie wiem na 100%, ale przecież nic się nie stanie jak zapytasz lekarza. No i przede wszystkim będziesz spokojniejsza.

Gość ja78
Nie, nic zlego nie bralam, nie bylam tez chora. Teraz zachowuje sie jak zwykle.

Gość nana xxx
Mialam podobnie. Generalnie dziecko bardzo ruchliwe, ale zdarzylo sie kilka razy, ze maly praktycznie wcale sie nie ruszal przez jeden dzien. Nie wiem czemu, ale nie panikowalam, instynktownie czulam, ze dziecko ma sie dobrze, ze to ze sie nie rusza przez jakis czas nic zlego nie znaczy. Dzis maly ma 14 miesiecy; urodzil sie poprze cesarskie ciecie (owiniecie pepowina). Generalnie jest bardzo ruchliwy, ale miewa tez slabsze dni, kiedy opuszcza go troszke energia.

Gość ja78
Nie chce siac paniki. W koncu sie ruszal, tylko tak bardzo leniwie. Dzis juz jest normalnie. Ktos sie jeszcze wypowie?

Gość evvvvvvvvvvvva
Spokojnie, dzieci tak mają. Mam już dwójkę i jest to całkowicie normalne. Raz szaleje, innym razem śpi. Dla spokojności idź do lekarza, który powie Ci to samo.

Takie wahania są normalne.Mój mały czasem tak wojował że mi chciało brzuch rozerwać a czasem miał wszystko w nosie i potrafił kopnąć tylko kilka razy przez kilkanaście godzin aczkolwiek mowią że zbytnie wahanie w jedną czy 2 stronę może dać powód do niepokoju.

Gość ja78
No dalo mi powod, podjechalam pod ten szpital, ale zaczal tak cudowac na parkingu ze az nie weszlam - bo co mialam powiedziec. Dziecko mi sie malo ruszalo przez 2 dni a teraz kopie jak szalone? Popukaliby sie w glowe i deslaliby mnie do domu. ;)

Gość hgddh
Skąd ja to znam:)Moja córcia jak było ktg po prostu miała w nosie i nie ruszała się prawie w ogóle. A po ktg brzuch mi skakał:)i coś w tym jest bo jest bardzo charakterna... hehe